Holex Flower: Bloeiende groei en Digitale Transformatie in de wereld van Bloemenexport

Door: Jaimy van Eenennaam

Sinds kort is Holex Flower lid van de Businessclub FC Aalsmeer. Het bloemenexportbedrijf naar verre bestemmingen bestaat meer dan veertig jaar en is gevestigd op het VBA-Zuidterrein tegenover de bloemenveiling. We interviewen Lenneke van der Heijden, HR-manager en Paul Hoogenboom, Managing Director om kennis te maken en te horen wat de uitdagingen op het gebied van de arbeidsmarkt binnen deze sector zijn.

Wie is Lenneke en wat is je achtergrond? En Paul, kun jij ook iets over jezelf vertellen?

“Sinds 1 augustus werk ik hier en ben ik de eindverantwoordelijke van de HR-afdeling”, aldus Lenneke. “Voor deze functie heb ik vijf jaar als HR-manager gewerkt bij een consultancybureau. Hoewel ik altijd in HR heb gewerkt, varieerden mijn werkgebieden, zoals advocatuur, notariaat en productiebedrijven. Ik heb enkele jaren rechten gestudeerd en een aantal jaar personeelsbeleid en HRM gestudeerd. Ik wil HR bij Holex transformeren van een administratieve afdeling naar een afdeling die zich profileert als waardevol voor medewerkers.”

Paul Hoogenboom: “Ik werk al ruim 25 jaar bij Holex. Begonnen in de verkoop en na een aantal jaar Managing Director geworden. Vóór Holex werkte ik bij Florexpo B.V., ook al samen met een aantal collega’s waarmee ik nu ook bij Holex samenwerk. Dat is niet vreemd, want het Holex personeelsbestand bestaat grotendeels uit medewerkers die hier voor lange tijd werkzaam zijn. Als bedrijf zijn we de afgelopen jaren hard gegroeid. Dan heb ik het over onze vestiging in Nederland, maar ook hebben we een aantal locaties wereldwijd: in de Verenigde Staten, in China en in Ecuador. Onze strategie is nu ook om alle locaties met elkaar te laten samenwerken, om zo optimaal aanbod aan onze klanten te kunnen bieden: We are connecting continents.”

Waarom zijn jullie lid geworden van de Businessclub van FC Aalsmeer?

“We zijn lid geworden omdat enkele collega’s actief zijn binnen FC Aalsmeer”, zegt Lenneke. “Daarnaast is het platform werkeninaalsmeer.nl erg interessant voor ons. Een grote groep van onze medewerkers komt uit Aalsmeer en omstreken, en dat werkt erg prettig. Persoonlijk heb ik ook vooral interesse in het netwerken binnen deze kring.”

Over Holex Flower

Holex Flower B.V., met ca. 160 medewerkers, is de Nederlandse marktleider op het gebied van bloemenexport naar verre bestemmingen. Dit gebeurt niet alleen vanuit onze hoofdvestiging in De Kwakel, maar ook vanuit onze vestigingen in China, Noord- en Zuid-Amerika.

Groothandelsbedrijven wereldwijd kennen ons als de betrouwbare leverancier met een breed assortiment snijbloemen en groen. Onze verse producten gaan de hele wereld over; zo kun je onze bekende Holex dozen tegenkomen op de bloemenmarkt in Seoul, Zuid-Korea, het Flower District in Manhattan New York, maar ook via onze klanten bij high-end shops in Dubai of een 5* hotel in Singapore of Shanghai. Bij Holex Flower staat de klant centraal en doen wij er alles aan om zendingen compleet en op tijd op de bestemming waar ook ter wereld aan te laten komen. Niet geheel onbelangrijk als men bezig is een belangrijk event of een grootse bruiloft aan te kleden!

https://shop.holex.com/


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid