Experientia – Kennis door Ervaring!

Peter Janmaat, directeur – eigenaar.

Peter is geboren in Amsterdam en op zijn vierde jaar met zijn ouders naar Aalsmeer verhuisd waar hij opgegroeid is. Sinds 1990 woont Peter in Kudelstaart.

Zijn carrière is Peter begonnen als bijbaantje bij de voormalige Fa. Zurel, destijds op 15-jarige leeftijd. Bij Zurel is hij ruim 34 jaar blijven werken en heeft zich daar opgewerkt van verschillende leidinggevende functies tot commercieel directeur.  Na een reorganisatie is Peter bij Bouquetnet als directeur gaan werken en is in 2022 aan de slag gegaan als zelfstandig adviseur onder de naam Experientia Beheer B.V..                                                          

Als zelfstandig adviseur geeft Peter advies aan ondernemingen uit de branche waar hij jarenlang werkzaam in is geweest. Sinds april 2023 is Peter echter ook als adviseur betrokken in een heel andere branche, namelijk bij een bakkerij met diverse winkels in de regio Aalsmeer. Hij geeft hierbij aan, dat hoe gek het wellicht ook klinkt, heel veel bedrijfsvoering zaken in zowel de bloemen sector als in het bakkerijwezen overeenkomsten hebben en dit is overigens voor veel meer business van toepassing! Privé is Peter veel jaren actief als vrijwilliger en heeft daarvoor in 2023 vol trots een Koninklijke onderscheiding gekregen.

Wat doet Experientia?

Ik werk zelfstandig en denk dat ik mijzelf kan onderscheiden door de stappen die ik heb gemaakt tijdens mijn carrière vanaf de vloer naar de top. Het cognitieve proces met een team, door mijn uitgebreide kennis en ervaring en persoonlijke verbondenheid hoop ik opdrachtgevers naar een hoger level te brengen, waarbij de directie van het bedrijf zelf ook een beter inzicht binnen hun eigen organisatie krijgen. Denk daarbij aan o.a. aan klantgerichter, innovatiever en duurzamer te werken.

Ik ben een echt mensen- mensen mens en straal dit uit naar anderen. Door mijn senioriteit en jarenlange kennis en ervaring kent de meeste bedrijfsvoering in organisaties geen geheimen voor mij.

Uitdagingen en toekomst.

Mensen opereren vaak uit angst. Daar ben ik niet van. Voor elke branche zijn er uitdagingen vaak omdat de concurrent ook niet stil is blijven zitten. Daarom is innoveren en meebewegen, ongeacht de branche enorm belangrijk. Per definitie is economisch groei niet altijd de heilige graal. Bij ondernemingen is, persoonlijke groei en een hoge kwaliteit hebben en deze behouden het middel om het vertrouwen en reputatie van de onderneming te verhogen. Daarnaast is goed financieel beheer een must, zoals investeringsbeslissingen, kosten en risicobeheersing. 

Lidmaatschap Businessclub FC Aalsmeer.

Ik ben bij een aantal Meer voor Ondernemers avonden van de Businessclub geweest en vind het heel mooi dat in een paar jaar tijd de Businessclub is uitgegroeid tot een regionale Businessclub met een behoorlijk volume en met een zeer verscheiden leden bestand. Voor mij was het na een aantal keren te zijn geweest, vanzelfsprekend om dit te verzilveren in een lidmaatschap en daarmee ook financieel een steentje voor de club bij te dragen. Met het lidmaatschap verbreed ik ook mijn toch al grote netwerk en daarnaast zijn de themabijeenkomsten leuk, gezellig en ook informatief.

Mijn motto: Kennis door Ervaring, dus Experientia!

peter.janmaat@live.nl  06-15869200


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid