Ons Tweede Thuis & Ampersand – Cadeauwinkel – Koffiehuis Ophelialaan 104, 1431 HM Aalsmeer


Iedereen heeft mogelijkheden, beperkingen, behoeften, een eigen achtergrond, rechten en plichten. Deze visie geldt voor iedereen bij Ons Tweede Thuis. Lees hier onze zorgvisie.

JIJ&IK samen zeggen we bij Ons Tweede Thuis. Jij en ik, mensen met een beperking, hun ouders en familie en onze professionals en vrijwilligers. Maar ook jij en ik in de wijk, mensen met en zonder beperking en andere (zorg)organisaties, bedrijven of gemeenten.
Samen werken we aan een goed leven voor kinderen en volwassenen met een beperking. We stimuleren en helpen mensen om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen. En we helpen hen om de mogelijkheden van hun netwerk maximaal te benutten. (Bron: zorgvisie van Ons Tweede Thuis).

Charissa de Ruiter, regiomanager Amstelland is afgevaardigde van ons Tweede Thuis voor de Businessclub. Charissa is sinds 2020 regiomanager van Amstelland, waaronder ook Aalsmeer valt. Zij woont in Santpoort en heeft psychologie gestudeerd en is haar carrière binnen de verslavingszorg/ vrouwenopvang bij de Regenbooggroep in Amsterdam begonnen. Ze geeft aan, dat ze energie krijgt van werk met een ‘maatschappelijke betekenis’. Inmiddels is Charissa werkzaam bij Ons Tweede Thuis en geeft primair leiding aan de 20 locatiemanagers van de verschillende onderdelen van Ons Tweede Thuis in Amstelland.

Wat doet ons Tweede Thuis?

Ons Tweede Thuis is een professionele en gespecialiseerde regionale instelling voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, mensen met autisme of niet aangeboren hersenletsel. Begeleiding en hulp wordt geboden in de vormen: verblijf (wonen), dag en vrije tijdbesteding, behandeling en ambulante begeleiding, zoals bij gezinnen thuis.

Samenwerken, samenwerken, samenwerken.

Dat is de kern van het strategische beleid van Ons Tweede Thuis. De blik is naar buiten gericht, omdat Ons Tweede Thuis ervan overtuigd is dat ze samen mensen met een beperking het beste kunnen ondersteunen voor een goed leven.
Iedereen die een rol speelt in hun leven doet daaraan mee en draagt daaraan bij, aldus Charissa die refereert aan de uitgangspunten van het strategische beleid.  De kern van het strategisch beleid is een goed leven. Dat willen we voor alle mensen die bij ons wonen, werken en dagbesteding hebben. Ieder mens is uniek. Dus wat een goed leven is, verschilt per persoon. Ons Tweede Thuis helpt hierbij.  Inmiddels levert Ons Tweede Thuis jaarlijks hulp aan ruim 2600 cliënten op jaarbasis met de ongeveer 1000 cliënten met verblijf.

Trots

Charissa geeft aan uitermate trots te zijn op de organisatie waar ze werkt, op de medewerkers van Ons Tweede Thuis, hun betrokkenheid en bevlogenheid en hoe de cliënten participatie (stem cliënten en hun ouders). Charissa voelt zich erg verbonden met de doelgroep en het consequent werken aan een plek voor de cliënten van Ons Tweede Thuis in de maatschappij. Een mooi voorbeeld hiervan is Ampersand aan de Ophelialaan 104 in Aalsmeer. Het team van Ampersand bestaat uit 30 enthousiaste medewerkers die, samen met de professionals van Ons Tweede Thuis, elke dag het beste uit zichzelf halen. En dat doen ze zo veel mogelijk zelfstandig. Er wordt de medewerkers niets uit handen genomen, er wordt verwacht dat zij het zelf doen en zij mogen daarbij fouten maken. Iedereen heeft zijn eigen werkzaamheden, waarin zij hun talenten optimaal kunnen benutten. Het is onze missie om bij te dragen aan een maatschappij waarin iedereen mee kan doen, van betekenis is en ertoe doet. Dat kunnen we niet alleen. Samenwerken is hierin de sleutel. We zijn dan ook altijd op zoek naar mensen, bedrijven en organisaties die hier samen met ons in op willen trekken. Hoe mooi is dat al gelukt met de sponsoring van de bakfiets. Een initiatief van Rodger, medewerker bij Ampersand. Een prachtige samenwerking met de leden van de BusinessClub! Bij Ampersand bent u van harte welkom voor koffie met heerlijke eigengemaakte gebakswaren, een leuk cadeau maar ook voor de gezelligheid. Laat u verrassen door de fraaie eigengemaakte cadeaus, zo maar, voor een speciale gelegenheid of voor de feestdagen. Ampersand bezorgd ook gebakswaren bij u thuis of op de zaak en dat alles uiteraard met de door de leden van de Businessclub gesponsorde elektrische bakfiets. Voor meer informatie en de openingstijden van Ampersand.

https://www.onstweedethuis.nl/locaties/ampersand-cadeauwinkel-koffiehuis/

Uitdagingen:

Uiteraard hebben wij uitdagingen geeft Charissa toe. Zo is het lastig om, hoe graag we ook zouden willen, alles wat cliënten en of hun ouders zouden willen, te kunnen waarmaken. Net als veel sectoren hebben we te maken met een heel lastige arbeidsmarkt.

Lidmaatschap Businessclub en motto:

De reden om aan te sluiten bij de businessclub is om te vertellen en te laten zien wat de mogelijkheden zijn van de cliënten die wonen en werken bij Ons Tweede Thuis. Hoe mooi zou het niet zijn, als door ons lidmaatschap cliënten wonend en werkend bij Ons Tweede Thuis, bij lokale bedrijven onder begeleiding zouden kunnen werken, of dat de bedrijven producten of diensten zouden kunnen afnemen die door Ons Tweede Thuis worden verzorgd. Zo kunnen cliënten cateringklussen verzorgen, (inpak) werkzaamheden verrichten bij bedrijven (met en zonder begeleiding), ondersteunen in winkels en dit zijn nog maar enkele voorbeelden.

De boodschap van Charissa is dan ook: ‘Wees nieuwsgierig naar elkaar’

Voor meer informatie over Stichting Ons Tweede Thuis en de mogelijkheden om cliënten actief bij uw organisatie/ bedrijf te betrekken:

www.onstweedethuis.nl, bel met 0297- 353800 of stuur een mail naar: info@onstweedethuis.nl

Ons Tweede Thuis
Vuurdoornstraat 11
1431 RM Aalsmeer


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid