Waterdrinker

Businessclub-Fc-Aalsmeer-waterdrinker

Uitgelicht: Waterdrinker Aalsmeer B.V. directieleden Bob Moria en Mariska Foppen.

Bob, vertel eens wat over jullie bedrijf?
Wij zijn Bob en Mariska, directeur en aandeelhouder van Waterdrinker Aalsmeer B.V. Waterdrinker is in 1972 opgericht door Jaap Waterdrinker. Tot die tijd was het bedrijf gevestigd in Zaandam en verkocht Jaap Waterdrinker, daar op de markt, planten aan particulieren en bedrijven. Na verloop van tijd zag hij een kans om door te groeien, hiervoor wilde hij dichter bij de ‘bron’ van leverantie komen. Daarom vestigde de onderneming zich in Aalsmeer, waar een Cash & Carry werd gestart.  Deze werd door toenemende vraag uitgebreid met export via wegvervoer binnen Europa en daarbuiten.

Waterdrinker is van oudsher een familiebedrijf; van Jaap Waterdrinker ging het bedrijf over op zijn zoon Ed Waterdrinker en de vader van Mariska, Henk Foppen. Hoewel op dit moment geen Waterdrinker meer in de directie actief is, voelt het bedrijf nog steeds als een familiebedrijf. Dit komt mede door het feit dat zowel Bob Moria als Mariska Foppen als het ware zijn opgegroeid binnen Waterdrinker en zij dat familiegevoel dus nog steeds weten over te brengen.

Toen zich de kans voordeed om zelf een pand naast het terrein van Royal FloraHolland neer te zetten, is dit met beide handen aangegrepen. In 2012 is de nieuwbouw van het logistieke centrum en de kantoren gereedgekomen op de hoek van de Legmeerdijk (Sierteeltstraat) – N201. In 2018 werd het bedrijf weer compleet met de opening het Green Trade Center, wat tot daarvoor in het gebouw van de veiling (Cultra) was gehuisvest.

Wie zijn de klanten van Waterdrinker en waar onderscheiden jullie je in?

Mariska: Onze klanten zijn o.a. bloemisten, tuincentra, groothandelaren in binnen- en buitenland, supermarkten etc., zeg maar alle ‘groene wederverkopers’. Wij onderscheiden ons met de diversiteit van de nieuwste en meest bijzondere producten in ons segment, maar ook met ons brede assortiment met wel 9000 verschillende soorten planten.  Daarnaast onderscheiden wij ons ook als werkgever voor de inmiddels 365 medewerkers welke bij Waterdrinker in dienst zijn. Waterdrinker is nog steeds een echt familiebedrijf en wij voeren een weloverwogen HR-beleid. Zo doorloopt iedere nieuwe medewerker een onboarding traject, hebben wij jaarlijks diverse terugkerende activiteiten voor al het personeel, wordt ondernemerschap en eigen initiatief zeer gestimuleerd en zijn er doorgroeimogelijkheden voor medewerkers die deze ambitie hebben.

Wat is jullie ambitie als onderneming en wat is op dit moment jullie grootste uitdaging?

Beiden: Onze ambitie is, om naast planten, ook in ’bloemenland’ groot te worden. Dit zijn op dit moment nog 2 aparte ‘werelden’. Onze organisatie groeit snel en het is dan ook een uitdaging dat iedereen mee groeit, jong en oud van elkaar leert en zo de kennis en ervaring gewaarborgd blijft. Naast HR is voor de hele branche de uitdaging, om mee te gaan in de wereld van e-commerce. De extra dimensie voor ons segment is, het werken met ‘daghandel’. Als laatst uitdaging en misschien wel de allerbelangrijkste, is hoe kunnen wij als onderneming bijdragen in een gezonde en gelukkige leefomgeving, met bloemen en planten.

Waarom zijn jullie lid geworden van de BusinessClub van FC Aalsmeer en hebben jullie iets met voetbal?
Wij hebben zeker iets met voetbal en hebben als bedrijf o.a. seizoenkaarten voor Ajax bij de Johan Cruijff Arena. En Bob heeft zelf jarenlang gespeeld bij de jeugdselectie van Ajax. Waterdrinker is lid geworden van de BusinessClub omdat wij als echte Aalsmeerse onderneming lokale initiatieven willen stimuleren en steunen en omdat het door de BusinessClub ontwikkelde werving platform, zeer aantrekkelijk voor ons bedrijf kan zijn. Veel van onze huidige medewerkers komen zelf uit Aalsmeer en wij hopen ook toekomstige medewerkers via FC Aalsmeer met ons kennis te laten maken en aan ons bedrijf te verbinden.

Ten slotte, wat zouden jullie de leden van de BusinessClub en andere lezers van dit artikel willen meegeven?

Heb lef, neem initiatief en pak je kansen! Dan kun je een hoop bereiken, ook op sportief gebied…

Voor meer informatie over Waterdrinker:
Kijk op de website: www.waterdrinker.nl, mail: info@waterdrinker.nl of bel: (0)297- 33 22 11

 

Hans van der Linden, 1 december 2019


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid