Container centralen

Businessclub-fc-aalsmeer-Container-centralen

Aan het woord: Emiel Grinsven van Container Centralen.

Emiel, vertel eens wat over jezelf en Container Centralen:

Mijn naam is Emiel van Grinsven, ik ben getrouwd en heb drie dochters en woon in Zaandijk. Ik ben opgegroeid in het dorp Aarle Rixtel in Brabant, een dorp “onder de rook” van Helmond en heb in Leeuwarden gestudeerd. Na mijn studie heb ik o.a. in Leiden en in de VS gewerkt bij een bedrijf die gespecialiseerd is in genetische modificatie van gewassen. Toen ik vanuit de VS terugkeerde naar Nederland, ben ik vervolgens gaan werken bij een bedrijf in Alkmaar, die zich had toegelegd op de vermeerdering van planten. Ik was daar accountmanager en reisde tussen Nederland en de “lageloonlanden” waar de planten werden gekweekt. Met een gezin op komst, paste het vele reizen wat ik deed uiteindelijk niet meer met onze thuissituatie en daarnaast wilde ik ook wel eens wat anders dan de laboratorium wereld waar ik tot die tijd altijd in had gewerkt. Bij deze werkgever ben ik o.a. ook in aanraking gekomen met het begrip “Deense Karren”.       

Deense Karren, daar handelt Container Centralen toch in?

Ha.ha, klopt niet helemaal, maar ik zal het uitleggen…. Het bedrijf Container Centralen, (afgekort CC), mijn huidige werkgever, is 41 jaar geleden opgericht en heeft zich, na alleen als leverancier van transportmiddelen voor de sierteelt, waaronder de z.g. Deense Karren waarin planten en bloemen kunnen worden vervoerd, uitgebouwd naar een totaal leverancier van ladingdragers voor de sierteelt en Retail. Inmiddels zijn wij marktleider op ons vakgebied. Het hoofdkantoor van CC is gevestigd in Denemarken en in Hoofddorp waar ik werkzaam ben, is ons Europese hoofdkantoor gevestigd.   Binnen Nederland hebben we in Deventer nog een ‘dochter’ bedrijf voor kratten en ook in de VS in Florida heeft CC een vestiging.  Zelf werk ik nu ongeveer 10 jaar bij CC en heb destijds op een vacature gereageerd, waarin een ‘kartrekker’ werd gevraagd voor de implementatie van het plaatsen van chips in onze transportmiddelen. Zo ben ik dus bij CC terecht gekomen.  Het rollend materiaal, van CC, waarin de maatvoering gebaseerd is op pallet maten, is inmiddels niet meer weg te denken bij o.a. de supermarkten in Nederland, zoals Albert Heijn, maar ook bij bijvoorbeeld de grote biermerken.     

Wat zijn de voordelen van het werken met jullie producten?

Voordelen zijn o.a.:  – Door standaard maatvoering, besparing van kosten, tijd en afval reductie, – Het ergonomisch verantwoord werken bij transporteren door medewerkers. – Het is een duurzaam, maar en ook circulair systeem. – Het systeem is deelbaar en kan gebruikt worden door verschillende bedrijven in verschillende branches – Het systeem biedt daarnaast, omdat het bijvoorbeeld stapelbaar is, een optimale bevoorrading van vrachtwagens.

Wat betreft de z.g. Deense Karren, die wij als product hebben en allen voorzien zijn van een label met een chip, is de helft eigendom van de sierteelt zelf en is de andere helft eigendom van CC. Om alle ladingdragers logistiek in goede banen te leiden, hebben we binnen Europa inmiddels circa 60 depots. De Deense Karren kunnen na gebruik van transport voor de sierteelt op de plaats van bestemming gedemonteerd worden. Als voorbeeld: 4 volle vrachtwagens met Deense karren met bloemen en planten, kunnen na gebruik door het uitgekiende systeem van legborden, stangen en onderstel, na demontage terug vervoerd worden in 1 vrachtwagen. Is dit efficiënt of niet?!                                          

Emiel, waar ligt jouw uitdaging en wat is de ambitie van CC?    

Een van de doelstellingen van CC is, dat wij als grote organisatie het verschil kunnen maken wat betreft een duurzame samenleving en ook initiatieven hiervoor willen ontplooien. Mijn persoonlijke uitdaging en ambitie is, om o.a. met behulp van technologie te kijken hoe we de wereld kunnen verbeteren en te behouden. Een sleutel hierbij is ook samenwerken op verschillende fronten in de keten, maar ook tussen bedrijven waar op dit moment nog logischerwijs geen samenwerking tussen is. De doelstelling van CC, is het totaal ontzorgen van de klant, zodat zij zich volledig kunnen richten op het eigen primaire proces.                                                                                                         

Heb je iets met voetbal en waarom zijn jullie lid geworden van de Businessclub van FC Aalsmeer?

Ik heb zeker iets met voetbal, maar kreeg pas in de tijd toen ik in de VS woonde, de gelegenheid om dit actief te beoefenen. In mijn jeugd heb ik zelf waterpolo als sport beoefend. CC is lid van de BusinessClub van FC Aalsmeer geworden, omdat wij geloven in samenwerking, zo ook regionaal. Wij hebben veel klanten in Aalsmeer en omstreken en laten zo ons gezicht hiermee ook op een andere manier zien.                                                                                     

Contact informatie:
Tel: NL: +31 235 544 020,
Mail naar : ccbenelux@container-centralen.com of kijk op onze website: www.container-centralen.com


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid