Millenaar & van Schaik Transport bv – Specialisten in transport

Millenaar & van Schaik is een van de grootste vervoerders van Nederland op het gebied van asfalttransport. Dagelijks rijden wij in de herkenbare geel – zwarte auto’s naar de meest uiteenlopende wegenbouwprojecten. Of het nu gaat om een groot, ingewikkeld wegenbouwproject of een kleinere opdracht, Millenaar & van Schaik weet wat wegenbouwers nodig hebben. Op 1 januari 2010 sloegen Millenaar Transport en Van Schaik Transport de handen in een. Beide bedrijven waren van oudsher gespecialiseerd in kiepertransport en werkten al sinds enkele decennia regelmatig samen. Dankzij de fusie is een bedrijf ontstaan met een sterke marktpositie dat klanten nog meer capaciteit en service kan bieden.

Ad Hoefkens, medeaandeelhouder Millenaar & Van Schaik.

Ad is gehuwd, woont in Hoofddorp en heeft twee zoons. Hij komt uit een echte ‘Weg & Waterbouwfamilie’. Ad heeft ruim 32 jaar bij Dura Vermeer gewerkt in de diverse rollen en is daar gestopt in de functie van regiodirecteur. Inmiddels is Ad al weer jarenlang aan Millenaar & van Schaik Transport verbonden en hoopt daar nog een paar jaar actief te kunnen zijn in de verdere professionaliseringslag waarin het bedrijf zit. Millenaar & van Schaik Transport telt inmiddels circa 140 medewerkers en is een full continue bedrijf, 7 dagen per week 24 uur per dag.

Ontstaansgeschiedenis – Van brandstoffentransporteur tot wegenbouwspecialist.
In 1923 startte de heer C.J. Millenaar een handel in brandstoffen. Hij vervoerde voornamelijk kolen in de plaats Rijk, onderdeel van de gemeente Haarlemmermeer. De eerste wagen van Millenaar was een T-Ford. Het bedrijf werd voortgezet door zijn drie zonen en zij startten het vervoer met kiepers. Steeds meer ging de focus liggen op wegenbouw. In 1994 werd het bedrijf overgedragen aan de derde generatie Millenaar.

Van Schaik Transport, ruim 60 jaar actief in de wegenbouw: In 1946 startte de heer Van Schaik zijn transportbedrijf in Nieuwerbrug. De eerste transporten werden uitgevoerd met een oud legervoertuig. Het ging met name om stenen en zand voor kleine lokale aannemers in de wegenbouw. De tweede generatie richtte zich op grotere wegenbouwbedrijven en breidde het aanbod verder uit. De derde generatie zette de groei voort.

Inmiddels isMillenaar & van Schaik Transport een begrip in de Nederlandse wegenbouw. Dagelijks rijden de herkenbare gele auto’s naar de meest uiteenlopende wegenbouwprojecten in Nederland.

Het logo met de twee boemerangs staat symbool voor de effectieve samenwerking tussen Millenaar & van Schaik die in 2010 werd bezegeld met een fusie. Millenaar & van Schaik mag zich sinds dat jaartal een van de grootste vervoerders van Nederland op het gebied van asfalttransport noemen.

Niet alleen wat capaciteit betreft levert ons bedrijf grote prestaties, ook het meedenken met klanten speelt een belangrijke rol. Dankzij de schat aan kennis en ervaring die binnen ons bedrijf aanwezig is, kunnen klanten rekenen op een uitstekend advies.

In december 2023 vierde Millenaar & Van Schaik haar 100-jarig jubileum.

Onderscheidend.

Of het nu gaat om een groot, ingewikkeld wegenbouwproject of een kleinere opdracht, we weten wat wegenbouwers nodig hebben en bieden tal van diensten om hen te ontzorgen. Denk bijvoorbeeld aan de in- en verkoop van producten, “just in time” levering op de plaats van bestemming en project-coördinatie.

Daarnaast staan we dankzij onze omvang garant voor een grote flexibiliteit. Spoedreparaties of andere acute vragen kunnen wij snel inplannen.

Het specialisme dat in de loop der jaren werd opgebouwd binnen Millenaar & van Schaik Transport, wordt dagelijks ingezet om klanten te adviseren over de beste oplossing voor hun projecten. Zij kunnen rekenen op een grote betrokkenheid tijdens het project.

Naast het transport neemt Millenaar & van Schaik Transport klanten ook zorgen uit handen op het gebied van in- en verkoop van materialen.

Een goede planning is in de wegenbouw zeer belangrijk. Timing speelt een grote rol als het om asfalteren gaat. Bovendien mogen projecten nooit uitlopen. Overschrijding van de tijd die gepland staat voor het afsluiten van een weg, levert hoge boetes op.

Om aan alle voorwaarden te kunnen voldoen en ook nog eens zo flexibel mogelijk te kunnen reageren op vragen, heeft Millenaar & van Schaik Transport de planning geautomatiseerd.

Uitdagingen en toekomst.

Elektrificeren van het wagenpark is op dit moment de grootste uitdaging geeft Ad aan. Inmiddels is 20% van onze ‘vloot’ elektrisch. Hierbij te bedenken per voertuig een totaalgewicht van 50 Ton!

In Q4 – 2024 kunnen alle voertuigen bij ons in Oude Meer op een eigen laadplein opgeladen worden, waarbij dan ook nog ruimte is voor het opladen van voertuigen van derden.

Millenaar & van Schaik heeft veel opdrachten rondom de regio Schiphol maar ook elders in het land zoals bijvoorbeeld bij de A1 werkend voor een consortium van Heimans. Op die locatie hebben we een eigen laadplein, werken daar met regionale mensen en is onze ‘vloot’ permanent op die locatie gestationeerd.

Uitdaging is de energie transitie waarin we zitten, met ook de nu actuele netcongestie en parmanent te kijken naar ontwikkelingen, zoals wellicht in de toekomst waterstof, die voor ons wagenpark gezien het gewicht vele malen aantrekkelijker zou zijn. Daarnaast willen we uitgroeien naar een totaal emissie- loos wagenpark.

Een tweede uitdaging is verjonging van onze medewerkers, waarvan de gemiddelde leeftijd rond de 50 jaar ligt en kennisoverdracht van de huidige op de nieuwe generatie. Tot slot altijd goed te zorgen voor onze mensen, zij zijn immers ons grootste kapitaal!

Het hoogste doel van Millenaar & Van Schaik: De Meest duurzame, efficiënte en meest veilige werkgever in de branche te worden.

Lidmaatschap Businessclub FC Aalsmeer.

Veel van onze medewerkers hebben binding met FC Aalsmeer en wij supporten veel maatschappelijke initiatieven in de regio, waaronder sport. Het lidmaatschap geeft ons ook de kans nog meer te netwerken, waaronder onderwijs waarvan de Businessclub ook een aantal leden heeft. Daarnaast biedt het maatschappelijke initiatief van de Businessclub met www.werkeninaalsmeer.nl ons mogelijkheden voor het vinden van nieuwe medewerkers.

www.millenaarvanschaik.nl

www.linkedin.com/in/millenaar-van-schaik-1a5059145

Millenaar en van Schaik Transport BV
Fokkerweg 171
1438 AM Oude Meer
020 653 4237

info@millenaarvanschaik.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid