Johan van Dijk – Logistieke dienstverlening en transport

Door Selena Sercan

Johan van Dijk B.V. is een firma die nu al circa 96 jaar bestaat. Oprichter Johan van Dijk begon een bedrijf met bloemenhandel vanuit Aalsmeer en later vanuit Naaldwijk, dat is uitgegroeid tot een volwaardig transportbedrijf voor logistieke dienstverlening en transport.

Eigenaar
Richard Tates is samen met zijn broer Jean Paul Tates eigenaar van Johan van Dijk. Hun vader Wil Tates heeft het bedrijf overgenomen van Johan van Dijk. Richard en Jean Paul hebben het bedrijf samen in 2012 overgenomen. Dick, Richards oom, is tevens circa 57 jaar werkzaam binnen het bedrijf. Dit maakt Johan van Dijk tot een familiebedrijf.

Johan van Dijk B.V.
Oprichter Johan van Dijk begon zijn bedrijf met bloemenhandel. Later ging hij groter inkopen in Naaldwijk die hij naar Aalsmeer vervoerde en verkocht. Het bedrijf was een echt handelsbedrijf. Echter, door de digitalisering nam de handel in bloemen steeds meer af. De logistieke dienstverlening is nog wel in stand gebleven, wat zich uiteindelijk ontwikkeld heeft tot een volwaardig transportbedrijf.

Johan van Dijk is een logistiek bedrijf dat het vervoer regelt van bloemen, planten en aanverwante producten. Johan van Dijk heeft drie vestigingen van Floraholland in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg. Transport tussen deze drie vestigingen wordt geregeld door het bedrijf.
Een grote verandering die heeft plaatsgevonden in de afgelopen jaren is de overstap van handel naar logistiek. Ook is het bedrijf de afgelopen tijd flink gegroeid, wat onder andere te merken is aan het groeiende aantal personeelsleden.

Onderscheidend vermogen
Als transportbedrijf is Johan van Dijk een firma die enkel pendelt tussen de drie veilingen (Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg). Andere transportbedrijven doen veel meer aspecten binnen de logistiek in de groen-sector, wat maakt dat Johan van Dijk zeer specialistisch is in het vak. Dit maakt het onderscheid met andere transportbedrijven.

Trots en uitdagingen
Richard is trots op de groei van het bedrijf door mond-tot-mondreclame van klanten die tevreden zijn met Johan van Dijk als transporteur. Ook de simpele en efficiënte manier van werken en de fijne sfeer op de werkvloer zijn iets waar hij trots op kan zijn. Personeel blijft vaak voor lange tijd werkzaam binnen het bedrijf. Alles heeft ertoe geleid dat de bekendheid van de firma Johan van Dijk gegroeid is.

Wijzigingen in het werk- en handelsbeleid van FloraHolland gaan mogelijk in de toekomst voor veranderingen zorgen. Ook dat brengt weer kansen.  Dit zijn weer mogelijke uitdagingen voor de toekomst.

Toekomst
In de logistiek zullen ze eventueel mee moeten bewegen met de nieuwe markten. Dit is niet te voorspellen, dus zullen ze moeten afwachten. Als firma hoeven ze niet te groeien, maar eerder te focussen op het continueren van hun werk. Johan van Dijk kan in de toekomst meer te maken krijgen met verschuivingen in de manier van werken. Ondanks dat hebben ze goed vertrouwen in de naam van de firma Johan van Dijk.

Motto
Johan van Dijk is er altijd geweest voor de klanten, ze werken op een eenvoudige en betrouwbare manier. En dat zien ze terug aan de klanten die voor lange tijd bij hen blijven, daar verandert niet veel in. En dat is mooi om te zien.

Lidmaatschap businessclub FC Aalsmeer 
Volgens Richard komt dat voornamelijk door zijn oom Dick en zijn vader Wil, die tot op de dag van vandaag nog trouwe supporters zijn en regelmatig wedstrijden bezoeken. Richard vindt het tevens van belang dat de vereniging gesteund wordt door lokale bedrijven. Een extra steuntje in de rug om daar wat moois mee te doen. Sport staat bij hen hoog in het vaandel, en dat is de reden waarom zij lid zijn.


Contactinformatie

Johan van Dijk b.v.

Legmeerdijk 313

1431 GB Aalsmeer

0297 381 200

E: Info@johanvandijk.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid