Ruud Ottenhof – Tuincentrum Osdorp

TUINCENTRUM OSDORP, AL RUIM 60 JAAR EEN FAMILIEBEDRIJF IN HART EN NIEREN

Osdorp lag nog echt in de polder, toen in 1960 op dezelfde locatie als het huidige Tuincentrum, de heer Ottenhof Sr. aan de Osdorperweg een hoveniersbedrijf startte. Het bedrijf verkocht

één -jarige planten en eigen kweek kamerplanten. Het bedrijf groeide met de toenemende vraag mee en het assortiment werd steeds verder uitgebreid. Ter vergelijking: op dit moment voert Tuincentrum Osdorp een assortiment van ruim 80.000 artikelen waarvan een heel groot deel ook via de webshop besteld kan worden. www.osdorp.nl/producten

Ruud Ottenhof, directeur-eigenaar.
In 1984 kwam Ruud in de zaak werken en 10 jaar later nam hij het roer van zijn vader over. Samen met zijn vrouw Annelies, zoon Niek en dochter Caro runnen zij het familiebedrijf. Op het moment van de overname was 8000 m2 van het Tuincentrum overdekt. Het plan was om verder uit te breiden. Na een grootscheepse verbouwing werd het bebouwde gedeelte uitgebreid tot 16500 m2 op een totale terreinoppervlakte van inmiddels 3,3 hectare met honderden gratis parkeerplaatsen waardoor Tuincentrum Osdorp met gemak het grootste tuincentrum van Noord-Holland is geworden. Inmiddels is het hele voormalige kwekerij gebied waarop het Tuincentrum gevestigd is omsloten door nieuwbouw.

Onderscheidend familiebedrijf.
Het assortiment van het Tuincentrum Osdorp heeft een geweldige vlucht genomen. Naast de traditionele artikelen – alles op het gebied van planten voor binnen en voor buiten – zijn er veel assortiment groepen aangehaakt die zijdelings met het kernassortiment te maken hebben zoals (tuin) gereedschap, Barbecues, sfeerartikelen en woondecoratie voor binnen en buiten, buitenverlichting en tuinmeubelen. Tot slot is er ieder jaar een prachtige kerstshow, met de daarin de laatste kerst trends een schitterend ruim165 m2 groot Lemax kerstdorp www.osdorp.nl/fotos/40/lemax-kerstdorp-2022  waar mensen van heinde en verre en zelfs met georganiseerd touringcar vervoer voor langskomen. 
De sfeer bij Tuincentrum Osdorp ademt nog steeds die van het gemoedelijke familiebedrijf uit, echter heeft het Tuincentrum inmiddels meer dan 130 medewerkers in dienst waarvan velen met langdurige dienstverbanden. Ruud en Annelies zijn dan ook oprecht trots op hun trouwe medewerkers, met veel kennis en knowhow op algemene en specifieke vakgebieden en hierdoor klanten optimaal kunnen adviseren.

Uitdagingen.

Tuincentrum Osdorp maakt onderdeel uit van de GRS retail groep. Een samenwerking van
ongeveer 150 Nederlandse en Belgische tuincentra vormen de drijvende kracht achter GRS Retail, een onderneming die op het gebied van inkoop, logistiek, automatisering en verkoop marktleider is in aantal en volume op de tuinmarkt in de Benelux.

Uitdagingen liggen er volgens Ruud op het gebied van onderscheidenheid. Hij geeft aan, dat hij, Annelies, Niek en Caro altijd de drive hebben om uniek te zijn en te blijven. Zo zijn bijvoorbeeld enkele medewerkers geheel gespecialiseerd in het uitgebreide BBQ-segment van Tuincentrum Osdorp en gaan zij daarvoor regelmatig nationaal en internationaal naar evenementen en wedstrijden toe.

Uitdagingen liggen er ook op het gebied van IT en automatisering waar Tuincentrum Osdorp al in voorop loopt. De grootste uitdaging is echter het permanent opleiden en bewaken van de juiste kennis van medewerkers in een wereld van mondige, maar ook zelf ter zake kundige klanten.

 

Lidmaatschap Businessclub.

Zoon Niek gaat in 2024 in Aalsmeer wonen en sinds kort heeft Tuincentrum Osdorp aan de Bosrandweg een magazijn van waaruit de webshop artikelen worden geleverd.

Het lidmaatschap van Businessclub FC Aalsmeer is enerzijds om als ‘nieuw’ Aalsmeers bedrijf een steentje aan de lokale samenleving toe te voegen en ook te netwerken met het brede en uitgebreide netwerk van de Businessclub en anderzijds in verband met het maatschappelijke initiatief van de Businessclub met Werken in Aalsmeer (WIA) www.werkeninaalsmeer.nl voor het vinden van de juiste medewerkers.

Tuincentrum Osdorp 
Osdorperweg 247 
1069 LL Amsterdam-Osdorp

Telefoon: 020 667 60 60

www.facebook.com/tuincentrumosdorp

www.instagram.com/tuincentrum_osdorp/


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid