Kinderhulp Afrika

Kinderhulp Afrika is een christelijke organisatie die zich al 35 jaar vanuit Aalsmeer inzet voor de meest kwetsbare kinderen in Oeganda. Ten oosten van de hoofdstad Kampala heeft Kinderhulp Afrika een campus met een basisschool, middelbare school en een vakschool. Hier gaan zo’n 1000 kinderen naar school. Veel van hen zijn wees. Naast onderwijs krijgen de kinderen dagelijks te eten, onderdak en liefdevolle zorg die ze nodig hebben. Het belangrijkste doel is om de kinderen weer toekomst te geven. Een goede opleiding vergroot de kans op een baan, waardoor ze niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun familie kunnen zorgen. 

Bert Hoving, directeur

Sinds twee jaar is Bert Hoving directeur van Kinderhulp Afrika. Hij heeft het stokje van Mathijs Piet overgenomen, die de stichting in 1987 heeft opgericht. Bert heeft de dagelijkse leiding en is verantwoordelijk voor fondswervende activiteiten. Hij is een geboren en getogen Aalsmeerder en speelde ooit in de selectie van FC Aalsmeer. Bert heeft een hart om van betekenis te zijn voor de ander en speciaal voor de kinderen in Oeganda. Bert is getrouwd, heeft drie kinderen en heeft ook een sponsorkind in Oeganda. ‘Op die manier kan je als een vader en moeder voor een kind zijn. Het is mooi om verschil te maken in het leven van een kind.’ Naast zijn betrokkenheid bij Kinderhulp Afrika werkt Bert als teamleider bij het Leger des Heils. ‘Een mooie plek waar je weer op een heel andere manier in mensen mag investeren en maatschappelijk betrokken kan zijn.’


Waarom doe je dit werk?
Investeren in de kinderen in Oeganda is verschil maken in het leven van een kind. Dat is ook mijn belangrijkste motivatie om mij voor Kinderhulp Afrika in te zetten. Weeskinderen zijn in Oeganda kansloos. Door hen een opleiding te geven is er weer toekomst voor hen.

Wat is jouw grootste uitdaging?

De grootste uitdaging is om continu voldoende middelen beschikbaar te hebben om in de kinderen te kunnen blijven investeren. We zijn afhankelijk van giftgevers, sponsorouders en ondernemers die in de kinderen willen investeren. Uiteindelijk is ons doel dat het project in Oeganda 100% selfsupporting wordt.

Waarom ben je lid geworden van Businessclub FC Aalsmeer?

Voor Kinderhulp Afrika zoek ik altijd naar uitbreiding van mijn netwerk en andere ondernemers die dezelfde visie delen om maatschappelijk betrokken te kunnen zijn.

Hoe kunnen mensen helpen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om privé of als ondernemer te investeren in de kinderen in Oeganda:

  • Een kind sponsoren
  • Een concreet project ondersteunen, zoals het aanleggen van een voetbalveld voor de kinderen of bijdragen in het studiefonds.
  • Partner worden van Kinderhulp Afrika door vijf jaar lang € 1.000 per jaar te doneren.
  • Een gift overmaken naar giro 5066 t.n.v. Kinderhulp Afrika.

Bert: ‘Ik vind het altijd leuk om met mensen in gesprek te gaan en te kijken welke mogelijkheden het beste passen om betrokken bij Kinderhulp Afrika te zijn.’

Bezoekadres:
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Postadres:
Postbus 70
1430 AB Aalsmeer

Telefoon: 0297 348552 
Emailadres: info@kinderhulp-afrika.nl

Voor meer informatie:

www.kinderhulp-afrika.nl

www.facebook.com/Kinderhulp.Afrika

www.instagram.com/kinderhulp_afrika

www.linkedin.com/company/kinderhulp-afrika-children’s-welfare-mission-uganda

https://www.youtube.com/@kinderhulpafrika9186


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid