J.P. Hogewoning bloemengroothandel BV

In 1975 is Jan Hogewoning voor zichzelf begonnen als commissionair. Hij kocht producten ‘op de klok’ in Aalsmeer. Deze producten werden verkocht aan klanten die gevestigd waren in Rijnsburg en Naaldwijk. Vervolgens deed de inkoop van buitenlandse producten zijn intrede. In 1998 is J.P. Hogewoning in contact gekomen met Flores Funza in Colombia en werden daar de eerste Anjers en Trosanjers besteld. Na Colombia volgde gips vanuit Ecuador. Door het gunstige klimaat van deze landen met hun hooggelegen gebieden is J.P. Hogewoning in staat om jaarrond een kwalitatief hoogstaand product aan te bieden.
Dankzij de vele persoonlijke bezoeken is een uitstekende samenwerking met kwekers opgebouwd. Mede daarom kan J.P. Hogewoning een zeer breed productassortiment aanbieden. 

Inmiddels bijna 50 jaar later, zijn John en William Hogewoning eigenaren van het mooie familiebedrijf, nadat zij het in 2015 van hun vader hebben overgenomen.

Wereldwijde handel.  

In de zoektocht naar verbreding van het assortiment volgden in midden Amerika nog landen als Peru en Guatemala. Daar kwamen later ook ook landen rond de Middellandse Zee bij. Zo voorzien kwekers in Italië en Spanje J.P. Hogewoning van prachtige seizoen producten.
Vanaf 2017 is J.P. Hogewoning gestart met producten uit Israël, waar een samenwerking met een groep kwekers is aangegaan. Daarnaast is er een breed assortiment van producten beschikbaar vanuit Ethiopië, Kenia en Zuid -Afrika.

John aan het woord.

Ik heb MEAO gedaan en ben op 20-jarige leeftijd in het bedrijf van mijn vader gaan werken. Ons bedrijf heeft op dit moment circa 25 medewerkers in loondienst en heeft alle kernwaarden van een familiebedrijf. Korte lijnen, betrokkenheid en loyaliteit spelen bij ons een grote rol.

Uitermate trots zijn wij op onze goede naam en kwaliteit hoogwaardige producten.

Onze klanten zijn expediteurs en zo genaamde ‘lijnrijders’ zie die zelf bedrijven en winkels afrijden.

J.P. Hogewoning heeft een nauwe band en goede relatie met deze klanten die elkaar omgekeerd ontzettend trouw zijn.

Bundeling activiteiten en webshop.

Al tientallen jaren heeft J.P. Hogewoning we een zeer nauwe samenwerking met Alkemade International. 
Alkemade International heeft veel ervaring in het begeleiden van kwekers en de verwerking van de producten. Samen met Alkemade is J.P. Hogewoning sterk in de z.g. ‘directe vermarkting’. Daarbij zijn service, kwaliteit, automatisering en logistiek van groot belang. En dat alles natuurlijk tegen een marktconforme prijs!
Door het bundelen van krachten zijn de bedrijven in staat geweest om uit te groeien tot wat zij nu zijn en om uit te blinken in het vak. Gezamenlijk is er inmiddels ook een portaal opgezet met een webshop van een groot assortiment van dagverse producten aan van kwalitatief hoogstaande kwekers.

www.jphogewoning.nl

Telefoon en mail: 0297 330 077john@hogewoning.nl

Bezoekadres:

Legmeerdijk 313
1431 GB Aalsmeer
VBA Noord – Locatie 0.44


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid