MPU Computers, ontzorgt u van uw systeem- en netwerkbeheer!

Wie is Mike en waar houdt MPU Computers zich mee bezig?

Ik ben Mike Mieremet en woon al mijn hele leven in het mooie en gezellige Aalsmeer. Ik heb vroeger op de Oosteinderschool gezeten en vanuit daar ben ik doorgestroomd naar de Westplas. Vervolgens heb ik mijn schoolleven vervolgd buiten Aalsmeer. Ik heb mijn opleiding destijds gecombineerd met werken bij een computerwinkel op de Oosteinderweg, genaamd CIS. Hier heb ik zo’n 6 jaar gewerkt. Vroeger wilde ik altijd mijn vader opvolgen en kraanmachinist worden. Deze interesse is een tijdje geleden omgeslagen naar techniek. Ik vond het fantastisch om apparaten uit elkaar te halen en te kijken hoe het in elkaar zat. Op 12-jarige leeftijd heb ik een keer op deze manier de computer van mijn ouders gesloopt en toen werd de computer naar CIS gebracht. Mijn ouders vroegen toen of ik mee mocht kijken bij de reparatie. Sindsdien ben ik terug blijven komen bij CIS en kreeg ik vervolgens daar een bijbaantje. Op latere leeftijd ben ik daar fulltime gaan werken. CIS kreeg op een gegeven moment steeds meer concurrentie van de groeter partijen als MediaMarkt, BCC etc. Tegenwoordig zijn er nog weinig computerwinkels. Veel is verschoven naar online en dat vind ik persoonlijk wel zonde. Je mist een stukje kennis en dit is online ook minder gemakkelijk over te brengen op (potentiële) klanten. Consumenten kiezen uiteindelijk voor goedkoop en dit vinden ze eerder bij partijen als MediaMarkt.

CIS was vooral gericht op particulieren. Op een gegeven moment was de uitdaging eruit en werd de markt wat minder. Toen heb ik besloten om daar weg te gaan en voor mijzelf te beginnen in 2015. Ik begon op de locatie Aalsmeerderweg 249. Daar is een showroom gebouwd met een werkbank en een technische ruimte. Het meeste werk in IT is tegenwoordig op afstand te doen, vandaar dat ik nu mijn bureau heb staan op de Aalsmeerderweg 285H. Veel kan ik online doen, maar het is juist ook wel fijn om naar klanten te gaan en op deze manier contact met klanten te onderhouden. Dit schakelt ook veel sneller. Ik houd mij momenteel voornamelijk bezig met systeem- en netwerkbeheer. Ook doe ik een stukje werkplekbeheer en ondersteuning daarin. In Montfoort heb ik een grote klant zitten. Dit is een softwareontwikkelaar en daar werk ik vast 1 dag in de week voor. Buiten het computergedeelte help ik ondernemers ook breder. Hierbij kan je denken aan het ophangen van beveiligingscamera’s, telefonie installeren en wifipunten ophangen.

Wat is het onderscheidend vermogen van MPU Computers?

Ik ben alleen en dat heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat je veel sneller kan schakelen en dat ik ook na 5 uur in de middag nog voor klanten bereikbaar ben. Vaak krijg ik van mijn klanten terug dat ze het persoonlijke contact erg fijn vinden en dat er snel geschakeld kan worden als er iets aan de hand is. Ik merk zelf dat daardoor ook veel klanten vaker terugkomen. Nadeel is dat ik in mijn eentje minder grote projecten aankan. Als iemand aangeeft dat ze alles willen vervangen dan kost het vaker langer de tijd om de klus af te ronden of er moeten externe mensen ingeschakeld worden.

Welke uitdagingen zijn er binnen jouw business?

In corona tijd is er juist veel werk op mijn pad gekomen. Bedrijven waarbij de medewerkers voornamelijk op kantoor werkten en nu thuis gingen werken klopten bij mij aan. Voor deze bedrijven moest de inrichting goed gezet worden.

Waar ik en ook andere bedrijven erg last van hebben zijn de levertijden. De onbekende levertijd van producten geeft onzekerheid. Je weet niet wanneer iets binnenkomt en je weet daardoor ook niet wat je tegen je klant kunt zeggen over de levertijd. Daarnaast zie je ook dat de prijs van producten erg omhooggaan. Ik heb vaste groothandels waar ik inkoop, maar als het daar niet op voorraad is dan vind ik het ook niet erg om bij de MediaMarkt het product in te kopen. Ook bij de MediaMarkt zie je dat ze producten niet op voorraad hebben. De hele branche heeft hier last van. Vaak koop ik nu op voorhand wat meer in, zodat ik het product op voorraad heb liggen als er een keer wat nodig is bij een klant. Daarnaast probeer ik ook om dezelfde spullen bij meer klanten te gebruiken. Zo kun je je voorraad bij meerdere klanten gebruiken als het nodig is.

Waar je altijd voor moet uitkijken bij mijn branche is ransomware en hackers. Je moet hierin continu scherp blijven. Is de omgeving nog veilig? Zijn er maatregelen die we moeten treffen om te zorgen dat hacker niet toeslaan? Vaak vragen klanten zich af waarom ze hun wachtwoord om de maand moeten aanpassen of zeggen ze dat ze vroeger met één klik op de knop konden inloggen. Ze vragen zich af waarom dat nu dan anders is. Het is meer een persoonlijke uitdaging om de kennis met klanten te delen zonder dat je meteen al vanuit de gedachte ‘dat is toch logisch, waarom begrijp je dat niet… ;)’ praat. Ik weet het wel, maar het is de kunst om iedereen dit op een begrijpelijke manier uit te leggen. Vaak begrijpen mensen het dan ook wel als je uitlegt waarom ze iets moeten doen.

Waarom ben je lid geworden van de Businessclub?

Ik vind het vooral fijn om mede-ondernemers te kunnen spreken. Daarnaast voelt het goed om een steentje bij te dragen aan de lokale club door middel van clubsponsoring. Zelf heb ik vroeger ook bij FC Aalsmeer gevoetbald.

www.mpucomputers.nl

Aalsmeerderweg 249 A-4, 1432CM Aalsmeer

0297 303300 – 06 29159608

info@mpucomputers.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid