Xpol creëert mogelijkheden in de distributieketen van verse bloemen en planten.

Xpol organiseert als business to business service provider de gehele keten van bloemen en planten vanaf de kwekers tot de levering naar de klanten. Onze klanten zijn de Europese supermarktketens en groothandels; zij kunnen via ons rechtstreeks bij de kwekers kopen.

Xpol is opgericht in 2010 en werkt met kwekers in Afrika, maar op dit moment ook meer en meer met kwekers in Nederland en Europa.

Aanleiding.

De beide oprichters van Xpol hebben een lange ervaring en een business achtergrond in de sierteelt en komen allebei uit een familie van kwekers. Zij zagen het belang om meer transparantie en lange termijn samenwerking tussen de bedrijven in de hele keten te creëren, met als doelstelling het kan veel optimaler’. Dat dit werkt bewijst Xpol dagelijks!

Uniek punten van het bedrijf.

Xpol werkt vanuit de gedachte om samen te werken in de totale keten van bloemen en planten. Onder meer door een stuk eigen unieke IT. Hierdoor kan van het begin tot eind beter gepland en efficiënter gewerkt worden. Daarnaast biedt het meer duidelijkheid voor iedereen in de keten.

Een ander groot voordeel van deze werkwijze is dat de verse producten langer mee kunnen, dus bloemen krijgen een langer ‘vaasleven’. Dit is beter voor de consument, want zij genieten langer van de bloemen en planten, maar het is ook beter voor kwekers. Zij kunnen immers efficiënter kweken. Dit maakt Xpol zo bijzonder, omdat traditioneel in de sierteelt sector meestal ieder bedrijf zijn of haar stukje doet.

Uiteraard is Xpol ook uitermate actief op duurzaamheid, dit middels het eigen duurzaamheidsprogramma.

Uitdagingen en toekomstvisie.

De bloemen en planten zo vers mogelijk leveren en dit goed organiseren in de keten is waar het vooral om gaat in deze branche. Momenteel (2022) zijn daar de sterk gestegen logistieke kosten bijgekomen, denk ook aan het gekoelde transport. De kwekers in Nederland en enkele andere Europese landen hebben te maken met de zeer hoge gasprijzen voor het verwarmen van de kassen.

Volgens de voorspellingen telt de wereldbevolking in het jaar 2050 circa 9 miljard mensen. Een toename van 2 miljard mensen in de komende 30 jaar. Reden genoeg om zuinig te zijn met de voorraden op onze planeet en een grote uitdaging om de inwoners te voorzien van voldoende agrarische producten richting 2050. Binnen de distributieketen kunnen we hier iets aan doen!

Waardevol duurzaam succes wordt gecreëerd als we elkaar binnen de keten betrekken bij gezamenlijk succes.

Lidmaatschap Businessclub.

Xpol wil graag laten zien dat zij er zijn en wie zij zijn. De Businessclub van FC Aalsmeer is actief en wordt gezien door veel sportieve en enthousiaste inwoners van Aalsmeer en andere bedrijven uit de Haarlemmermeer. Xpol wil graag een actieve bijdrage leveren en daarnaast groeien. Het lidmaatschap bij de Businessclub kan Xpol helpen om onder de aandacht te komen van potentieel nieuwe medewerkers.

Xpol als (toekomstige) werkgever.

Werk moet je serieus nemen en professioneel doen. Het is een belangrijk onderdeel van je leven, dus wij vinden het normaal dat je plezier in je werk hebt. Kunnen groeien in je werk en prettig samenwerken met andere collega’s vinden binnen Xpol vanzelfsprekend, want dan is werk eigenlijk geen werk meer!

Website: www.xpolplatform.com/nl

Feiten en cijfers: www.xpolplatform.com/team-facts-figures

Vacatures: www.xpolplatform.com/jobs

Linkedin: www.linkedin.com/company/xpol-b.v.

Instagram: www.instagram.com/xpolplatform

Kruizemuntweg 27, 1435 DD Rijsenhout

0297 344 123


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid