Verse en lokale producten van Tommy’s Fresh Foods.

Recent is de winkel van Tommy’s Fresh Foods op het Poldermeesterplein 4 in Aalsmeer geheel verbouwd. Jaimy van Eenennaam interviewt de trotse eigenaar Tommy van Os.

Tommy van Os heeft jarenlang als chef-kok gewerkt in bekende restaurants in Amsterdam, maar had een droom: Zijn eigen zaak waarin hij al zijn kennis, ervaring en vooral grenzeloze liefde voor mooi, puur en gezond eten in kwijt kan. Dat is gelukt en daar kunnen zijn klanten van profiteren. Voor fijne avonden, gezellige diners of gezonde maaltijden voor iedere dag. Voor feesten en bijzondere dagen. Maar altijd uiterst smaakvol, natuurlijk en vers. “Kom langs bij Tommy’s. Proef en ontmoet de Chef.

Wie is Tommy en waar houdt Tommy’s Fresh Foods zich mee bezig?

Tommy is geboren in Amstelveen en woont sinds zeven jaar met zijn gezin in Aalsmeer-Oost. Hij woont erg dichtbij de winkel en dat bevalt hem goed. Tommy heeft in Amsterdam de koksopleiding gevolgd en tijdens zijn carrière bij mooie en grote restaurants gewerkt. In de hoogtijdagen van zijn carrière stuurde hij een behoorlijke brigade van medewerkers van negen restaurants aan. Door persoonlijke omstandigheden heeft hij ervoor gekozen om in 2019 zijn droom waar te maken en is voor zichzelf begonnen. Met deze eigen winkel blijft hij dichtbij zichzelf en hoeft hij zich niet constant aan te passen aan hoe anderen het willen. Het gaat om geluk in het leven en dat heeft hij gevonden in het runnen van deze winkel. Tommy: “Ik liep al veel langer met dat plan en was eerlijk gezegd de grootschaligheid van de restaurants waar ik werkte ook wel een beetje zat. Ondanks dat ik een onzekere periode ben ingegaan als eigen baas, heeft mijn vrouw volledig achter mijn besluit gestaan. Gesteund door familie, vrienden maar ook mijn toenmalige werkgever heb ik een businessplan gemaakt.

Lokaal ingekochte en breidde producten

De winkel in Aalsmeer Oost bestaat sinds 2017. Tommy is in eerste instantie alleen in zijn winkel begonnen en heeft nu een team van vier medewerkers in dienst. “Wij verkopen mooie en verse producten gedurende zes dagen per week van maandag t/m zaterdag. Hierbij moet je denken aan, broodjes, maaltijden, salades, kazen, vlees, wijnen en delicatessen. Daarnaast doen wij cateringservice, leveren alles voor de (vrijdagmiddag) borrel en maken wij ook samengestelde (vers)pakketten gedurende de feestdagen.” Tommy heeft zijn positie in Aalsmeer-Oost verworven door de gunfactor van particulieren en regionale bedrijven en door eersteklas producten te leveren. Klanten kiezen voor Tommy’s Fresh Foods, omdat het merendeel van de producten door hen lokaal wordt ingekocht en bereidt. Daarnaast verkoopt Tommy’s Fresh Foods niet alleen producten, maar adviseert het ook klanten bij productkeuzes voor o.a. bepaalde gelegenheden.

Tommy heeft net een grote verbouwing achter de rug om een nieuwe stap te gaan maken. Er is een nieuwe vitrine gekomen en deze vitrine biedt veel meer ruimte voor verse producten. Afgelopen jaar is het assortiment van de kazen en wijnen steeds meer uitgebreidt. Vroeger begon stonden er zo’n 20 wijntjes in de winkel en inmiddels zijn dit meer dan 80 verschillende delicatessen wijnen. Tommy’s Fresh Foods werkt vooral samen met de wat kleinere wijnhandelaren. De winkel biedt naast delicatessen wijnen ook lokaal bier aan. Er staat een biertje uit Kudelstaart, van Naeckte brouwers uit Amstelveen en een biertje van een brouwer uit Aalsmeer Oost. In de winkel staat nu een speciaal aanbod aan biertjes wat je niet zo snel in de supermarkt vindt.

Wat is het onderscheidend vermogen van Tommy’s Fresh Foods?

Tommy’s Fresh Foods is vooral op delicatessen gericht. De smaak en versheid is erg belangrijk. De producten bevatten geen conserveringsmiddelen. In de winkel worden zoveel mogelijk lokale, verse en zelfgemaakte producten aangeboden. Als mensen binnenkomen dan vindt Tommy het belangrijk dat ze zich thuisvoelen. Hier probeert hij voor te zorgen met de huiselijke sfeer in de winkel. 

Kwaliteit, eerlijk advies, altijd wat nieuws, toegankelijkheid, gezelligheid, lokale producten en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Welke uitdagingen zijn er binnen jouw business?

Vooral de nieuwe winkel is een nieuwe uitdaging met de nieuwe vitrine. Er kunnen hier veel meer verse producten in kwijt. De nieuwe vitrine heeft veel meer uitstraling dan de vitrine die voorheen in de winkel stond. Het stukje traiteur is er ook bijgekomen. De producten liggen in bakken gepresenteerd en je kunt zelf scheppen hoeveel gram je wilt.

Daarnaast is er recent een nieuwe klant bijgekomen, namelijk Alex Andersen. Voor dit bedrijf regelen we vier keer in de week warme lunch. Dat is een aardige klus die erbij is gekomen. Ook komt de winter eraan met de kerstperiode en dit is altijd een drukke periode voor de winkel.

Waarom ben je lid geworden van de Businessclub?

“Ik ben lid geworden van de Businessclub omdat een aantal van mijn klanten ook lid zijn. Ik hoorde van het brede en uiteenlopende netwerk van de Businessclub. Naast dat ik graag van andere mensen c.q. ondernemers leer, kan het netwerk van de Businessclub erg interessant zijn voor de groei van mijn bedrijf.”

www.tommysfreshfoods.nl

Poldermeesterplein 4
1432 JZ Aalsmeer

0297 764 625


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid