The Bright Shine, het veelzijdige schoonmaakbedrijf

Interview door Nikki de Boer (stagiaire) – Foto Ton van Eenennaam

The Bright Shine is een veelzijdig schoonmaakbedrijf die zich dagelijks op vele verschillende locaties bevindt, met als doel: klanten optimaal kunnen helpen en klantvriendelijk te werk te gaan.

Eigenaar Leon Döll

Leon is een van oorsprong Amsterdammer, hij is daar geboren en getogen en momenteel woonachtig in Amstelveen. Leon woont met zijn partner, twee eigen kinderen en vier pleegkinderen, die hij opvangt via jeugdzorg. Sinds 2006 is Leon mede-eigenaar van The Bright Shine. Een schoonmaakbedrijf die zich onderscheid op het gebied van kwaliteit en klantvriendelijkheid.

The Bright Shine is gestart in 1997 en begon als een schoonmaakbedrijf gespecialiseerd in oplevering werkzaamheden. Dit kun je zien als de laatste hand bij nieuwbouw, verbouwingen of renovaties. Door de gestegen vraag van klanten kwamen er verschillende soorten taken bij en zo is The Bright Shine in dienstverlening uitgebreid. Ten tijde van de snelle groei zijn Leon en zijn vriend Bas in het bedrijf gestapt. Leon geeft aan, dat hij hier tot op de dag van vandaag nog nooit spijt van gehad.

Net voor het overlijden van de derde compagnon & vriend, Erik Bommels in 2015, is het bedrijf ook renovatiebedrijf geworden. Deze tak heet “BEL-renovatie” en staat voor de namen Bas, Erik & Leon. Uiteindelijk zijn de schoonmaak tak en renovatie tak gescheiden tussen de 2 eigenaren en is Leon eigenaar van het schoonmaakbedrijf “The Bright Shine” en Bas van ‘BEL-renovatie”.

The Bright Shine is een schoonmaakbedrijf die vele verschillende soorten klussen uitvoert. De corebusiness is het schoonmaken van kantoren, scholen & trappenhuizen. Buiten deze taken doet The Bright Shine ook aan glazenwassen, spinnen preventie, helpen met het ontruimen van woningen en zelfs verven van woningen om woningen klaar te maken, om dit te doen werken ze samen met diverse woningbouwcorporaties. Het bedrijf werkt voor zowel zakelijke klanten als voor particulieren, deze klanten komen meestal door door mond- tot mondreclame. The Bright Shine werkt vooral in de regio rondom Amsterdam, van Beverwijk tot Hilversum & dan van Zandvoort tot Utrecht.

Onderscheidend

The Bright Shine onderscheid zich van andere dienstverleners door uitstekende kwaliteit tegen een scherpe prijs en door de hoge mate van klantvriendelijkheid. Zo is 40% van de klanten al ruim 20 jaar klant bij The Bright Shine.

Er zijn in de schoonmaak business vele concurrenten. Je hebt om schoonmaker te worden geen echte diploma’s of andere papieren nodig en iedereen kan zich aanmelden bij de KvK als schoonmaker. Alleen al in Amsterdam zijn er al ruim 3500 schoonmaakbedrijven actief. Voor The Bright Shine is het een permanente uitdaging om te laten zien waar ze voor staan. Gewoon goede dienstverlening tegen een scherpe prijs, met oog voor detail en altijd goed luisteren naar de klant.

Naast een goede dienstverlening, tegen een scherpe prijs en klantvriendelijkheid is duurzaamheid van producten zeer belangrijk voor de The Bright Shine. The Bright Shine gebruikt alleen producten van een Duitse toeleverancier die geen chemicaliën bevat en ook is de verpakking van deze producten volledig afbreekbaar. Hiermee wordt dus rekening gehouden met zowel het milieu als de gezondheid van de medewerkers.

Lidmaatschap bij de BusinessClub

The Bright Shine is lid geworden van de Business Club omdat ze het belangrijk vinden hun externe connecties ook te vergroten. The Bright Shine is erg betrokken in de maatschappij en werkt ook samen met “stichting ANDERS Amstelland”.Dit is een organisatie die zich bezighoudt met mensen die het financieel minder hebben en dus hulp kunnen gebruiken. Deze hulp zoeken ze vanuit betrokken bedrijven uit de regio die in actie willen komen voor lokale noden. The Bright Shine geeft aan dat dit ook een extra reden is om dus connecties te maken.

Tot slot geeft Leon aan vaak te zien dat mensen hun dromen en wensen vaak laten vallen en het dan opgeven, hierom zegt hij ook vaak: “Als je wat wilt bereiken moet je doorzetten!”

Contactgegevens

Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer
W: www.thebrightshine.nl
T: 06-13925203


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid