DUOplant Aalsmeer, een veelzijdig familiebedrijf

Interview door Nikki de Boer

DUOplant is een familiebedrijf dat zich dagelijks inzet voor het leveren van bloemen en planten aan hun klanten met een erg goede prijs-kwaliteit verhouding.

André van Tol, Mede-eigenaar

André van Tol komt uit Kudelstaart en is hier ook opgegroeid. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. André is “opgegroeid” tussen de bloemen en de planten. In 1989 zijn André’s ouders een bedrijf gestart dat uiteindelijk een familiebedrijf is geworden. Momenteel zijn zowel de ouders als Nico & Sandra (broer en zus) bij DUOplant werkzaam.

DUOplant was na de oprichting actief in de export, vooral naar Duitsland, Midden-Oosten en Azië.Toen André mede-eigenaar werd bij DUOplant, is het bedrijf zich meer gaan richten op fysieke regionale winkels. Dit werd mede ingegeven door de veranderende bloemenhandel, bijvoorbeeld als gevolg van de digitalisering.

Momenteel heeft DUOplant zes winkels op de volgende locaties: Badhoevedorp, Kudelstaart, Mijdrecht en drie winkels in Uithoorn (Oude Dorp, Albert Heijn Jos van de Berg en een bloemenkiosk nabij WC Zijdelwaard).

Onderscheidend

Wat DUOplant onderscheid van anderen is dat ze iedere dag verse bloemen van de veiling tegen een scherpe prijs leveren. Het is dus niet alleen topkwaliteit, maar ook voor de beste prijs. Buiten dat om hebben alle 6 winkels van DUOplant een regionaal karakter en worden deze gerund door de medewerkers. André heeft 12 medewerkers & 4 parttimers/oproepkrachten in dienst. Het is een hecht team dat een groot gevoel van verantwoordelijkheid heeft en daarnaast leert het team ook zo goed mogelijk advies te kunnen geven aan de klanten. Om de gezellige familiesfeer te behouden wordt er zaterdag voor werk gezamenlijk een bak koffie/thee gedronken en vindt na afloop van de dag, na het leeghalen van de winkels, altijd een gezellige dag-afsluiting met een hapje en een drankje plaats.

Toekomst en lidmaatschap BusinessClub

In het interview geeft André aan dat hij het openen van regionale winkels in de toekomst niet uitsluit. Deze zullen zich wel binnen een straal van zo’n 10/15 km van de hoofdvestiging aan de Legmeerdijk bevinden. Naast groei in winkels merkt André dat na de Corona pandemie er ook veel evenementenorganisaties samen willen werken met DUOplant. Deze leveringen zijn landelijk en dus niet, zoals gebruikelijk, regionaal. Verder doen zij ook kantoorbeplanting en terrasaankleding, inclusief het onderhoud hiervan. In de maanden november en december is DUOplant druk bezig met het plaatsen van grote kerstbomen bij verschillende winkelcentra’s en kantoren. Zo wordt ook in Aalsmeer een leuke sfeer gecreëerd.

André geeft aan dat hij zelf als echte Kudelstaarter bij RKDES voetbalt, maar dat hij FC Aalsmeer een warm hart toedraagt. Het lidmaatschap bij de BusinessClub is dan ook ingegeven met de visie ‘samen sta je sterker’ en `hoe groter je netwerk is, hoe eenvoudiger vaak zaken lopen’.

André’s motto: ‘Samen sta je sterk’

Hoofdvestiging
Legmeerdijk 274
1187 NL Amstelveen
T: 020- 6455232


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid