Het familiebedrijf Auto Maas uit Aalsmeer

Interview door Jaimy van Eenennaam

Wie is Danielle en wat is Auto Maas?

Danielle van der Geest vormt samen met haar man Casper zowel zakelijk als privé een twee-eenheid. Casper is de vierde generatie die het bedrijf Auto Maas runt. Samen met hun gezin wonen zij in het mooie Kudelstaart, waar Auto Maas in 1911 is opgericht. Na 89 jaar op de Hoek in Kudelstaart gehuisvest te zijn geweest, openden het bedrijf in april 2000 officieel de deuren van onze showroom in Aalsmeer.

In de ruim honderd jaar dat wij bestaan, zijn wij van meerdere merken dealer geweest, waaronder DKW en Audi. Ruim 30 jaar geleden zijn wij als een van de eerste gestart als Seat-partner. Een paar jaar geleden is daar Skoda bijgekomen. Per 1 september 2020 zijn wij aangesloten als Vakgarage voor een nog completer mobiliteitspakket. Per 1 januari 2022 zijn wij volledig verder gegaan als Vakgarage Auto Maas en zijn wij een universeel autobedrijf geworden, waar u met alle merken terecht kunt voor aanschaf, onderhoud en reparatie. Door ons aan te sluiten bij Vakgarage is het voor ons gemakkelijk om onze kennis op peil te houden aangezien er allerlei trainingen aangeboden worden voor de verschillende automerken. Inmiddels hebben we ook gecertificeerde mensen lopen die aan elektrische auto’s mogen werken. Een ander groot voordeel van het aansluiten bij Vakgarage is het inkoopvoordeel, daarmee kunnen we de prijzen redelijk laag houden voor onze klanten. Ook de samenwerking met andere ondernemers van andere garagebedrijven is erg fijn!

Bij het 100-jarig bestaan hebben we vanzelfsprekend teruggeblikt maar we denken ook voortdurend na over de toekomst van het bedrijf. Dit is mooi samengekomen in het dealerschap van het nederlandse merk e-bike merk Qwic. In 1911 begon Maas met verkoop en onderhoud van fietsen en het is leuk om dit nu in moderne vorm weer in ons bedrijf terug te zien. Voor reparaties en onderhoud hebben we een fietsenwerkplaats ingericht en zijn onze monteurs bijgeschoold als fietsspecialist. Dezelfde service die wij de klant voor auto’s bieden, Bieden wij dus ook voor deze fietsen.

Waar komt jouw passie voor auto’s vandaan?

Mijn vader was van beroep vrachtwagenchauffeur en als hobby deed hij aan autocross. Wij gingen graag mee op de rit in de vrachtwagen en naar de Bloemenveiling waar hij meedeed aan behendigheidswedstrijden voor chauffeurs. En natuurlijk naar de autocross! Het mooiste vond ik dat ik dan na de finish een stuk mee mocht rijden richting paddock. Ook als m’n vader ging sleutelen ging ik graag mee. Ik vind het nog geweldig om af en toe bij Casper en de andere monteurs te kijken. Zo knap wat die mannen allemaal kunnen! Als ik hier binnenkom in de garage en ik ruik die geur, dan denk ik vaak aan de momenten van vroeger met mijn vader.

Waar kun je bij Vakgarage Auto Maas voor terecht?

Bij ons kun je onder andere terecht voor:

  • In en verkoop van auto’s
  • Onderhoud en reparatie
  • Apk keuring
  • Zomer, winter, en all-season banden
  • Vakantiechecks
  • Pechhulp
Waarin onderscheiden jullie je als vakgarage?

Wij proberen ons te onderscheiden door bij alles wat wij doen te streven naar een hoge klanttevredenheid. Wij proberen alles door de ogen van de klant te bekijken. Dit komt o.a. tot uiting door een groot en vast klantenbestand. Sommige klanten komen al generaties lang bij ons over de vloer. Mocht er iets spelen, dan zoeken wij samen met de klant naar de beste oplossing en die vinden wij zo goed als altijd.

Casper en ik kunnen terugvallen op een geweldig, betrouwbaar en zeer loyaal team.

Wanneer een auto gebracht wordt, dan zorgen we ervoor dat de klant gedurende de dag op de hoogte wordt gehouden van de status van de auto. De diagnose wordt gesteld en de klant wordt hiervan op de hoogte gebracht. Zo weet de klant direct hoe de auto eraan toe is. Onze monteurs werken met tablets en houden hiermee de klant op de hoogte. Als er wat gerepareerd moet worden dan adviseren wij de klant en sturen wij eerst een prijsopgave. Ik heb zelf bij een ander garagebedrijf wel eens gehad dat ik aan het einde van de dag mijn auto ophaalde bij de garage en dat alles zonder overleg gerepareerd was. Ik schrok dan van het prijskaartje dat eraan hing wat vooraf niet gecommuniceerd was. Wij willen juist graag transparant zijn naar onze klanten toe. We zijn nu ook aan het testen met een systeem waarbij de klant zelf digitaal met een duimpje omhoog of naar beneden in een checklist kan aangeven wat diegene wel/niet wil laten repareren.

Wat zijn de uitdagingen en ambities voor de komende jaren?

De uitdaging voor de komende jaren is o.a. het elektrificeren van het wagenpark. Daarbij investeren wij op technisch vlak en scholen wij onze medewerkers.

Een andere ambitie van ons is om de verspilling terug te brengen. Door vernieuwde systemen is het niet meer nodig allerlei formulieren te printen. Het volledige proces wordt digitaal en dit helpt ons in de communicatie naar de klant. Door het maken van foto’s tijdens het onderhoud zijn we nóg transparanter naar onze klanten. Uiteraard is onze grootste ambitie blijven doen waar wij goed in zijn, onze service vasthouden en waar mogelijk toch steeds weer te verbeteren.

Het uitbreiden naar verschillende merken brengt ook een uitdaging met zich mee. Binnen Aalsmeer en regio willen we de aankomende tijd nog meer kenbaar maken dat we een universeel autobedrijf zijn en ook fietsen verkopen. Zo weten mensen dat ze ook dichtbij terecht kunnen met elk merk auto.

Heb je iets met voetbal en waarom zijn jullie lid geworden van de BusinessClub?

Wij hebben zeker iets met voetbal, al zijn wij niet per se fan van een bepaalde club. Als het maar mooi en sportief voetbal is. Casper heeft vele jaren in Kudelstaart bij RKDES gevoetbald en onze zoon speelt daar nu ook. Ondanks dat wij echte Kudelstaarters zijn, is Auto Maas ook sponsor van FC Aalsmeer. Natuurlijk slaan we RKDES niet over, daar zijn we shirtsponsor van de mini’s van RKDES. Niet alleen sportclubs krijgen onze steun. Iedere dinsdag wordt ons team versterkt door 2 medewerkers van de tuingroep van Ons Tweede thuis die het terrein onderhouden. Het is zo fijn dat wij ze een gevoel kunnen geven dat ze erbij horen!

Wij zijn lid geworden van de BusinessClub, enerzijds omdat wij de doelstelling van de BusinessClub onderschrijven en anderzijds om door middel van het netwerken met regionale ondernemers meer naamsbekendheid te krijgen in Aalsmeer.

Ten slotte Danielle, wat is typerend voor jou en jullie bedrijf?

Casper en ik zijn echte familiemensen en vinden het heerlijk om tijd door te brengen met ons gezin, familie en vrienden. Als kinderen van ondernemers weten wij hoe lastig het soms kan zijn om een goede balans te vinden tussen werk en privé, maar ik denk dat we daar het grootste deel van de tijd goed in slagen. Auto Maas zien wij als een familiebedrijf. Zoals gezegd is Casper de 4e generatie die het bedrijf runt en op dit moment springt onze dochter, de 5e generatie dus, bij achter de werkplaatsreceptie. Wij vinden het zakelijk net zo belangrijk als privé dat er vertrouwen is. Tussen ons, de medewerkers én de klanten. Een goede ontspannen sfeer waarin er echt aandacht is voor elkaar.


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid