Around The Clock: “Maak mensen blij met wat je biedt.”

Foto LikeAproShots

Ruud van Es

Ruud komt uit de familie Van Es. Zijn grootouders runden de horeca in bloemenlust aan de Oosteinderweg in Aalsmeer en ook later op de VBA, toen het veilinggebouw naar de Legmeerdijk verhuisde. De horecagelegenheid wordt al generaties lang overgedragen; het zit in het bloed van de familie van Es. Ruud: “Mijn dochter is eigenaar van een bar & brasserie in Mijdrecht en gaat straks ook de activiteiten hier overnemen als ik ermee stop. Vanuit de basis hebben wij hier een vast team lopen, die bij grotere opdrachten opgeschaald kan worden. Daarnaast steken wij als leiding zelf ook de handen uit de mouwen. Uit ervaring weet ik dat als je een horecazaak begint, je als eigenaar bijna dagelijks aanwezig moet zijn op de werkvloer.”

Around The Clock

Around The Clock runt de commerciële horeca op de bloemenveiling en verzorgt daarnaast catering van groepen binnen en buiten de bloemenveiling. “Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van alle facetten catering zelfs met zaal-aankleding en geluid. Van tientallen tot tienduizenden personen. Met 100 jaar ervaring hebben wij een groot netwerk opgebouwd, waardoor wij durven zeggen dat we vrijwel alles kunnen aanbieden op gebied van verzorgingen en evenementen. Daarnaast hebben wij een semi-groothandel in verkoopautomaten en koffiemachines, speciaal gericht op de bloemenveiling. Wij zijn regionaal, creatief en flexibel bedrijf en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Als eigenaar en medewerkers moet je passie hebben voor je bedrijf en dit uitstralen naar je gasten. Hier selecteren wij tevens onze medewerkers op. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat de moneymakers in onze branche geen toekomst hebben, omdat de gast daar uiteindelijk doorheen prikt.”

Uitdaging

“Tijdens de Covid-pandemie is onze omzet teruggelopen met circa 50% en is ons team gekrompen naar vijftien personen. Het merendeel is uit eigen beweging weggegaan, omdat zij ook voorzagen dat dit niet vol te houden was met hetzelfde aantal mensen. Ook al is het altijd jammer als medewerkers weggaan zijn we hierdoor gelukkig niet in de situatie gekomen dat er gedwongen ontslagen hebben moeten plaatsvinden. Ondanks dat onze visie nooit is veranderd en wij altijd met onze tijd zijn meegegaan, zal de pandemie naar mijn mening een kentering in de markt geven. Ik kan mij voorstellen dat als alle maatregelen worden opgeheven, de horeca een enorme boost krijgt.”

Lidmaatschap Businessclub

Ik vind dat de Businessclub goed aan de weg timmert met bijvoorbeeld de Meer voor Ondernemersavonden. Als geen ander weet ik hoeveel werk hier als vrijwilliger in gaat zitten. Zelf heb vroeger voor de handbalvereniging Aalsmeer ook een platform opgezet. Hier ben ik overigens niet meer actief in, maar ik waardeer het hoe de Businessclub zorgt voor kruisbestuiving onder de leden.

Vanuit Around the Clock ken ik veel regionale ondernemers. Ik ben naast Around The Clock vanaf het voorjaar actief met shopsin.nl. Dit is een platform waarop lokale ondernemers hun artikelen aan de man kunnen brengen. Met ShopsIN is er contact met de winkeliersvereniging Aalsmeer en de provincie Noord-Holland. Onze filosofie is: Een plaatselijke leverancier heeft meer passie voor de klant. Wellicht zou de Businessclub als hefboom kunnen fungeren voor dit platform.

Contactgegevens

Resto Around The Clock
Legmeerdijk 313
1431 GB, Aalsmeer
T: 0297-327896
W: www.aroundtheclock.nl
E: ruud@aroundtheclock.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid