Bruine de Bruin; Een interview over waterbehandeling & zuiveringstechniek

Bruine de Bruin: Een familiebedrijf opgericht in 1965. De wereld van omgekeerde osmose- waterbehandeling, teeltsystemen, container systemen & constructiewerk, kweektafels, oppottafels en presentatietafels.

Ardi Schrama en Mark Vink

Ardi: “Ik ben in Uithoorn opgegroeid en heb jarenlang in Hoofddorp gewoond. Inmiddels woon ik in Waterland in het IJsselmeerstadje Monnickendam. Zelf ben ik in 1994 bij Bruine de Bruin terechtgekomen als verkoper van assimilatieverlichting, wat toen nog een van de hoofdproducten van ons mooie bedrijf was. Tijdens de sollicitatieprocedure voor directeur na het vroege overlijden van oprichter Wil Bruine de Bruin, werd ik aangespoord om aan de sollicitatieprocedure mee te doen. Inmiddels voer ik alweer jarenlang de gezamenlijke directie met Marjo Puddock, de dochter van Wil. Wij zijn beiden voor 50% aandeelhouder.” Mark vult aan: “Ik kom uit het dorp Noorden en ben woonachtig in Nieuwkoop. In 1997 kwam ik bij Bruine de Bruin terecht als werkvoorbereider. In de loop van de jaren ben ik mij meer met de verkoop gaan bezighouden. Op dit moment maak ik tevens onderdeel uit van het managementteam. Sinds 2006 zijn wij gevestigd in het nieuwbouwpand aan de Legmeerdijk 125, pal naast Ranzijn op de grens van Aalsmeer en Amstelveen. Bij Bruine de Bruin werken op dit moment 19 medewerkers in loondienst en is een erkend leerbedrijf.

Waterzuiveringstechniek

Bruine de Bruin is in 1965 opgericht met als kernactiviteiten het leveren van kasproducten, assimilatieverlichting en tuinbouwbenodigdheden. Op dit moment bestaan de activiteiten hoofdzakelijk uit waterbehandeling d.m.v. zuiveringsinstallaties voor zowel voor de industrie zoals de (glas)tuinbouw als voor autowasstraten, koelinstallaties voor datacenters, uiteenlopende soorten teeltsystemen en klantspecifieke aluminium en stalen constructies. “Voor waterbehandeling installaties onttrekken wij wereldwijd grondwater door een waterbron te slaan. Voor deze activiteit is in de meeste landen een vergunning vereist. Daarnaast is het niet op alle plaatsen mogelijk i.v.m. de locatie bij een water-win gebied of bijvoorbeeld in Nederland op de Waddeneilanden. De diepte waarop bronnen zitten is afhankelijk van de streek en het land. Bruine de Bruin past bij de waterbehandeling installaties de z.g. techniek van omgekeerde osmose toe. Omgekeerde osmose, ook wel hyperfiltratie of reversed osmose genoemd, is een veelgebruikte filtertechniek in de tuinbouw voor het verwijderen van zouten, mineralen, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Het voordeel van omgekeerde osmose is dat deze techniek geen gebruik maakt van chemicaliën, maar van filtering met behulp van een membraan.”

VCA gecertificeerd en innovatie

“Veel aanbieders doen waterbehandeling of leveren teeltsystemen. Wij leveren en onderhouden het allebei. Al onze installaties worden afhankelijk van de situatie ter plaatse of specifieke wensen van een klant door ons op maat ontworpen en gebouwd. Naast het bouwen en installeren, voeren wij ook het onderhoud uit. Daarbij is Bruine de Bruin VCA gecertificeerd. Dat wil zeggen dat onze medewerkers eerst de werkplek checken op veiligheid, gezondheid en milieu. Het zijn strenge eisen waaraan wij moeten voldoen.

Voor ons is het vooral van belang dat wij de juiste mensen werven en behouden. Bekendheid voor onze producten en diensten is daarbij een belangrijk onderdeel. Onze producten vind je niet zomaar op internet. Je moet bedenken dat de meeste klanten in het buitenland via voormalige Nederlanders die daar gevestigd zijn bij ons komen. Daarnaast zit een klant soms net op de verkeerde plek waar geen bron geslagen kan worden. Wij houden ons in ieder geval constant bezig met innovatie, zodat wij wereldwijd een speler van betekenis blijven.”

Sponsoring voetbalclub FC Aalsmeer

“Wij zijn lid geworden omdat er al jarenlang een relatie en sponsoring is van FC Aalsmeer, wie wij een warm hart toe dragen. Daarnaast spreekt het initiatief van de Businessclub met werkeninaalsmeer ons erg aan.

 

Contactgegevens

Bruine de Bruin
Legmeerdijk 125
1432 KA, Aalsmeer
T: 020 – 4562121
W: www.bruinedebruin.nl
E: info@bruinedebruin.nl

 


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid