Flexizone Aalsmeer: Flexibele werkruimtes voor ondernemers uit de regio

collage_flexizone

“Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Dit past echt bij mij, aangezien ik altijd optimistisch en positief blijf denken, ook als het even tegenzit,” aldus Sanne Borst van Flexizone Aalsmeer. Zij vertelt Businessclub FC Aalsmeer hoe je als ondernemer gebruik kan maken van hun flexibele werkruimtes en het communitygevoel kan krijgen met de andere ondernemers.

Sanne Borst

Sanne Borst komt uit Lisse en woont in Zoetermeer. Tijdens haar studie Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam begon zij een carrière in de online marketing, vooral met het verkopen van producten via Instagram. Zij was een van de eersten in Nederland met een webshop op Instagram, waardoor zij in korte tijd snel kon groeien. Doordat zij haar eigen marketing deed en een groot netwerk wist op te bouwen, heeft zij veel ervaring opgedaan als ondernemer. Na een kort uitstapje in de recruitment, werkt zij sinds 2019 bij Flexizone Aalsmeer.

Flexizone Aalsmeer

Flexizone verhuurd ruimten aan ondernemers uit verschillende branches, zoals marketingbedrijven, advocaten, een tattoostudio, een sportschool. Kortom, echt van alles. Het aanbod van bedrijfsruimten bestaat uit studio’s, kantoren en opslag. “Iedereen kan in principe bij ons terecht als jij je als ondernemer hier thuis voelt.”

Sanne: “Ik ben gestart in Rotterdam als salesmanager, waar wij twee panden hebben. Toen ik startte waren de panden redelijk leeg. Uiteindelijk groeiden wij vrij snel en zijn ze nu goed gevuld. Momenteel ben ik salesmanager voor de locaties Leiderdorp, Almere en Aalsmeer. Het werk bestaat voornamelijk uit verhuurcontracten, marketing en het organiseren van activiteiten en evenementen. In deze rol moet je een echte ondernemer zijn en sterk in je schoenen staan, aangezien je verantwoordelijk bent voor jouw vestigingen met alles erop en eraan.

Landelijk vertegenwoordigd

Inmiddels heeft Flexizone landelijk elf panden, waarvan het laatst aangekochte pand in Den Haag staat. Flexizone werkt met verschillende investeerders om panden op te kopen. Samen met een investeerder wordt het pand gekocht en zorgt Flexizone met het team ervoor dat het volledig wordt verbouwd. Vervolgens wordt ervoor gezorgd dat de ruimten in het pand kunnen worden verhuurd. Zo zijn er op de locatie in Aalsmeer ruimten van tussen de circa 10m² en 90m² te huur.

Het mooie aan Flexizone is, dat eigenlijk iedereen welkom is en er zo een vrij gemêleerde sfeer in de panden ontstaat. Alle huurders kunnen naast het huren van bedrijfsruimte gebruikmaken van de centrale faciliteiten in een pand, zoals de pantry. “Op iedere locatie is het pand net weer even anders ingevuld. Zo werken we in Utrecht, Eindhoven en Leiderdorp met zogeheten flex-boxen van zeecontainers die zijn ingericht als werkplek. Uiteraard met alle faciliteiten die een ondernemer nodig heeft.” Daarnaast zijn alle locaties goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto.

“Bij ons heb je echt een community-gevoel, doordat wij vaak evenementen, lunches en borrels hebben met alle ondernemers. Dat zie je toch minder bij andere bedrijfspanden.”

Het community gevoel in praktijk

Sinds kort is Flexizone gestart met een Businessclub, waaraan alle huurders van de locaties kunnen participeren. “Wij waren opzoek naar iets wat alle ondernemers van de elf panden kon samenbrengen. Binnen een pand gebeurt er al vrij veel op gebied van samenwerking. Bijvoorbeeld een sportschool die samenwerkt met een cateringbedrijf die maaltijden verzorgd voor trainers, maar ook samenwerkt met een drukker voor het bedrukken van sportkleding. Maar wij zagen dat de panden onderling nog niet goed samenwerkten, terwijl daar ook mooie matches bij de ondernemers tussen kunnen zitten.”

Visie op de toekomst

Flexizone wil jaarlijks blijven groeien. Sanne heeft er alle vertrouwen in dat dit ook zal gebeuren, vooral als zij kijkt naar hoe zij in Aalsmeer midden in de Covid-pandemie de locatie toch goed gevuld hebben gekregen. Volgens haar zijn geïnteresseerden altijd van harte welkom voor een rondleiding. Samen kan er dan worden gekeken naar de specifieke wensen en mogelijkheden binnen de vestiging Aalsmeer.

Lidmaatschap Businessclub FC Aalsmeer

“Wij zijn lid geworden van Businessclub FC Aalsmeer om de naamsbekendheid van Flexizone te vergroten, met name voor de vestiging Aalsmeer. Daarmee willen wij ervoor zorgen dat ons netwerk in de regio wordt vergroot. Inmiddels hebben wij in de gaten dat Aalsmeer een redelijk gesloten gemeenschap is waar je als ondernemer soms afhankelijk bent van de zogenaamde gunfactor.

Contactgegevens

Flexizone Aalsmeer
Turfstekerstraat 63
1431 GD, Aalsmeer
T: 085-1050733
W: www.flexizone.nl/aalsmeer
E: aalsmeer@flexizone.nl

   


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid