Freek Veldman over personeel en carrière binnen Hilverda De Boer

“Blijf in contact met elkaar en hou de regie over je eigen carrière. Laat jouw klant of leidinggevende weten waar jouw behoefte ligt.”

Freek Veldman vertelt Businessclub FC Aalsmeer hoe hij HR-manager bij Hilverda De Boer is geworden en hoe het bedrijf personeel aantrekt en behoudt.

Van HR-adviseur naar HR-manager

Freek Veldman is gehuwd, heeft drie kinderen en woont met zijn gezin in Katwijk. Na zijn HBO-studie Personeel en Arbeid ging hij als HR-adviseur werken bij diverse werkgevers binnen verschillende sectoren. Via zijn netwerk werd hij eind 2016 attent gemaakt op de vacature van HR-adviseur bij Hilverda De Boer in Aalsmeer. Freek: “De bloemenwereld was geen onbekend terrein voor mij. Gedurende mijn jeugd heb ik jarenlang in Rijnsburg gewoond, waar een van de vestigingen van Royal Flora Holland is gevestigd. Daarnaast heb ik in het verleden een bijbaantje op de veiling gehad.” Volgens hem past de cultuur in de bloemenwereld goed bij hem. “Op de veiling heerst een cultuur van ‘niet lullen, maar poetsen’. Toch is mijn stijl van managen om ook altijd goed achter de mensen die het werk voor ons uitvoeren te kijken. Niet alleen op de werkvloer, maar ook in het privéleven van de medewerker.” Sinds januari 2020 vervult hij de functie van HR-manager.

Hilverda De Boer

Hilverda De Boer is opgericht als een klein familiebedrijf. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een sierteeltspecialist die actief is in meer dan zestig landen met ruim 250 medewerkers. Freek: “Ondanks de groei is Hilverda De Boer een echt familiebedrijf gebleven. Wij hechten veel waarde aan betrouwbaarheid, betrokkenheid en zorgzaamheid voor elkaar. Goed werkgeverschap en het nakomen van afspraken is voor ons erg belangrijk. Wij maken met de ‘open door policy’ de toegankelijkheid tot de directie laagdrempelig voor de medewerkers. Mede hierdoor weten onze team- en unitleiders precies hoe de medewerkers zijn. Daarnaast zorgt onze actieve personeelsvereniging voor verbinding tussen het personeel van de verschillende afdelingen.”

Personeel en uitdagingen

Binnen het bedrijf werken een aantal die de Nederlandse of Engelse taal nauwelijks of niet beheersen. Om toch te kunnen communiceren met deze medewerkers, heeft Hilverda De Boer sinds kort een digitaal communicatieplatform waar de belangrijkste nieuwsberichten worden gedeeld en mensen dat desgewenst in hun eigen taal kunnen lezen.

Het blijft volgens Freek een uitdaging om na de crisisperiode voldoende en gekwalificeerd (productie)personeel te vinden. “Wij zoeken altijd naar een gezonde mix van jong en oud, en verschillende afkomst en culturen. Veel van onze vacatures worden ingevuld door mond-tot-mondreclame en regionale netwerken. Doordat wij regionaal betrokken zijn, is het platform Werken In Aalsmeer van de Businessclub uiterst interessant voor ons. Daarnaast maken wij steeds meer gebruik van sociale media om onze vacatures zichtbaar te maken.”

Benefits

“Dat wij goed voor ons personeel zorgen is niet alleen terug te zien in onze communicatie en laagdrempeligheid, maar ook in een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket. Zo hebben wij periodieke acties door een presentje te geven met de feestdagen, en fiscale mogelijkheden voor het aanschaffen van bijv. een fiets of laptop. Kortom: genoeg reden om voor ons als werkgever te kiezen.”

Boodschap voor de lezer

Tot slot wil Freek de lezer nog een boodschap meegeven: “Blijf in contact met jouw klant of leidinggevende over wat jouw behoeftes zijn. Niet alleen wat je nodig hebt om vandaag te werken, maar ook voor de lange(re) termijn. Zorg daarbij dat je naast je werk vitaal en actief blijft door bijvoorbeeld sport en/of vrijwilligerswerk. Zo kom je in contact met andere mensen en krijg je andere perspectieven voor en op het werk.”

 

Contactgegevens

Voor meer informatie over Hilverda De Boer kijk op https://hilverdadeboer.nl/nl/ of mail naar info@hilverdadeboer.nl.

   

Ook lid worden van Businessclub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid