Jeroen Wesseling en Ralph Reinders van Dutch Credit Brokers (DCB)

Dutch Credit Brokers - businessclub fc aalsmeer

Vandaag aan het woord: Jeroen Wesseling en Ralph Reinders van Dutch Credit Brokers (DCB)

Heren, vertel eens wat over jezelf, jullie bedrijf en de ambities:          

Wij zijn allebei woonachtig in Aalsmeer en zijn in 2007 begonnen met DCB in Amstelveen. Ons hechte team bestaat momenteel uit 5 personen en zijn zoekende naar een goede buitendienst collega. Wij zijn begin 2019 van de van Cleefkade in Aalsmeer, verhuisd naar een winkelpand in de Zijdstraat op nummer 33. Dat wij in een winkelpand zitten is toevallig zo gelopen, wij leveren echter geen diensten aan consumenten. DCB verzorgt kredietverzekeringen voor zakelijke klanten, zowel nationaal als internationaal en fungeren daarbij als gespecialiseerde tussenpersoon. Onze klanten zijn bedrijven die werken met een kredietverzekering, bijvoorbeeld in de sierteelt, AGF, visserij en pay rolling en andere sectoren. Middels een kredietverzekering beperkt de klant het risico op non betaling door bijvoorbeeld faillissement of surseance van betaling. Het risico op non betaling ontstaat wanneer zakengedaan wordt op open krediet, dus wanneer er een termijn zit tussen de levering en de betaling van de goederen of dienst. De klant financiert dus als het ware het geleverde ‘voor’ en loopt het risico dat na de levering een afnemer niet aan de betalingsverplichting kan voldoen. Dit risico wordt d.m.v. het afsluiten van een kredietverzekering afgedekt. DCB haalt de beste aanbieding uit de markt en begeleid haar klanten vervolgens in het gehele traject.

DCB is voornamelijk actief in de landen: Nederland, Denemarken en Israël en werkt internationaal samen met een netwerk van gespecialiseerde tussenpersonen in kredietverzekering. Dit netwerk heet Farosol en DCB is één van de founding partners van dit netwerk. Het netwerk bestrijkt inmiddels 85 landen.

Hoe gaan jullie precies te werk als een klant bij jullie komt?
Wij brengen voor de klant de markt in kaart op basis van:
– beste prijs
– gunstigste condities – hoogste dekking (limieten)
– welke partij past overall het beste bij deze specifieke klant en aard van dienstverlening van deze klant. Op basis van onze verkenning, kiest de klant uiteindelijk zelf met welke partij hij in zee gaat. Ons uitgangspunt is, het aangaan van een langdurige vertrouwensrelatie met de klant en ons motto is dan ook:
Vertrouwen komt te voet, maar gaat te paard!  Vertrouwen, moet je dus verdienen.

Het voordeel van onze bemiddeling is:
– efficiency en kosten besparing, want de klant hoeft zelf geen onderzoek te doen
– onafhankelijk advies, daar wij middels een openboek calculatie aan de klant de berekening laten zien, zo ook onze bemiddeling fee, die bij alle verzekeraars het zelfde is
– een langdurige relaties met zowel de klant maar ook met verzekeraars -Het beschikbaar stellen van gespecialiseerde kennis welke bij veel bedrijven niet aanwezig is.

Waarom zijn jullie lid geworden van de Businessclub van FC Aalsmeer en hebben jullie iets met voetbal?  
In de eerste plaats zijn wij lid geworden omdat wij de doelstelling van de BC volledig onderschrijven en door ons lidmaatschap dus extra inkomsten genereerd kunnen worden voor FC Aalsmeer, waarvoor geen reguliere inkomsten zijn en ten tweede, omdat wij uitgelezen kansen zien, om middels ons lidmaatschap van de Businessclub nog meer toe te treden in de ‘Coulour Locale’ / de ondernemers gemeenschap van Aalsmeer. Zo investeert DCB ook reeds in andere lokale activiteiten, zoals de feestweek Aalsmeer, de pramenrace en vuur en licht op het water. De Businessclub zou voor ons hierbij als hefboom kunnen fungeren. Wij investeren namelijk liever in een netwerk van (regionale) klanten, die elkaar onderling ook kennen, dan bijvoorbeeld een enkele klant ergens in het land. De (reis) kosten die hiermee uitgespaard worden, geven wij graag terug aan de gemeenschap.  

Jeroen;  Wat betreft voetbal, ben ik op mijn 4e daarmee begonnen en heb ik tot mijn 34e jaar gevoetbald en mijn zoon heeft bij VVA en Jong Aalsmeer gevoetbald. Ralph vult aan; ik ben een groot liefhebber van voetbal en Ajax is echt mijn cluppie ?                      

Wat zouden jullie de lezers van dit artikel en Business Club leden als uitsmijter willen meegeven?        

Kun je niet delen, dan kun je ook niet vermenigvuldigen!

Voor nadere informatie kijk op onze site: www.dutchcreditbrokers.com of kom langs voor een vrijblijvend gesprek. Dutch Credit Brokers B.V., Zijdstraat 33, 1431 EA Aalsmeer, telefoon: 0297-724710/ mail: info@dutchcreditbrokers.com


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid