Centrum voor bedrijfsopvolging (CVB) – Totaal advies in bedrijfsoverdracht MKB.

Onze ervaren adviseurs zorgen voor een professionele aankoop van een bedrijf zonder onnodige risico’s, met overzicht, structuur en begeleiding.

Tijd voor bedrijfsoverdracht? Meer dan 20 gespecialiseerde adviseurs staan voor u klaar!

Ronald Kleinveld en David Uijl.                                                                                                                                    

Ronald woont in Amsterdam. Omdat hij een langere tijd in Langeraar heeft gewoond is hij bekend met de regio. Sinds 2023 is Ronald partner bij het CvB.

Specifieke kennis heeft Ronald gezien zijn achtergrond op het financiële vlak, meer in het bijzonder met betrekking tot (inter)nationale fusies en overnames, bedrijfswaarderingen en financiële data technologie.

Ronald geeft aan uitermate trots te zijn op de adviesrol die het CvB de afgelopen 20 jaar bij meer dan 1000 bedrijfsoverdracht trajecten heeft gespeeld.

David is geboren en getogen in Amstelveen en heeft op zijn 31e de twee ondernemingen verkocht waar hij sinds zijn studie aan heeft gebouwd. Dit was een keten in huiswerkbegeleiding en een ICT-onderneming. Het hele traject van bedrijfsoverdracht vond David een ontzettend avontuur. Dat heeft geleid dat hij destijds op een andere manier naar zijn eigen organisatie ging kijken, namelijk door de ogen van een koper. De gesprekken met zijn adviseur en gegadigden destijds waren ontzettend leerzaam. Hij heeft zich indertijd voorgenomen om op een dag iets met die ervaring te gaan doen. Eerst heeft David een boek geschreven over het ondernemerschap en de verkoop, ‘Bekentenissen van een ondernemer’ (2010) en kort daarna is hij als partner gestart bij het CvB. 

Werkwijze.

Aan iedere ondernemer, of het nu aankoop of verkoop betreft worden twee partners van het CvB gekoppeld. Het betreft partners die het beste gezien hun kennis, achtergrond en persoonlijke match bij het vraagstuk maar ook de ondernemer passen. Ronald licht toe: “Voor veel ondernemers is bedrijfsovername of overdracht de eerste keer, dus ontzettend spannend zoals David al aangaf.

Bij een bedrijf kopen of overname speelt ook emotie en soms ook familiebanden. Is bijvoorbeeld de beoogde nieuwe eigenaar wel de juiste persoon? Zo maakt onderdeel van onze werkwijze bij familiebedrijven ook een familie assessment uit, waarin gesproken wordt met partners en kinderen.

Uiteraard spelen bij de verkoop van een bedrijf soms ook verdrietige zaken zoals overlijden en of scheiding. Het CvB levert een totaaladvies bij alle vormen van bedrijfsoverdracht binnen het MKB. Denk hierbij aan (strategische) overnames, Management Buy-Outs, Management Buy-Ins en samenwerkingsverbanden, maar ook bedrijfssplitsingen.”

Onderscheidend en goede planning.

Bij het aankopen of verkopen van een bedrijf of bij familieopvolging komt nogal wat kijken. Denk hierbij aan alle financiële, juridische en fiscale consequenties. Maar ook aan de te maken afspraken met bijvoorbeeld aandeelhouders, medewerkers en klanten. Het feit dat de meeste partners binnen het CvB zelf ondernemer zijn (geweest) en bedrijven hebben geleid, helpt u daarbij. Door het CvB wordt altijd met een Plan van Aanpak (in drie fases) gewerkt. Dit voorkomt verrassingen en biedt een helder inzicht in de te nemen stappen.

Samengevat:

  • Twee adviseurs ter zake kundig en passend bij de aard en de ondernemer c.q. onderneming
  • Gedegen vooronderzoek
  • Het belang van de klant staat centraal en deze bepaalt
  • De adviseurs spreken de taal van de ondernemer
  • Kwaliteit en transparantie
  • Nazorg na de aankoop of verkoop, waaronder financieel en fiscaal

Belangrijk is nog om te vermelden dat als onderdeel van de algemene vergrijzing van de bevolking in versneld tempo een hele generatie aan ondernemers op dit moment voor de keuze staat van een bedrijfsoverdracht. En dat het hele proces van een bedrijfsoverdracht in onze ervaring minimaal 9 maanden duurt. Dus het is van belang om in een zo vroeg mogelijk stadium hierover na te gaan denken.

Toekomst en lidmaatschap van de Businessclub van FC Aalsmeer.

Ronald en David verwachten dat het team van adviseurs in de komende jaren minimaal gaat verdubbelen. Het CvB heeft haar klanten in de meeste gevallen via referenties van tevreden klanten en van netwerken. Dit is ook een van de redenen om zich aan te sluiten bij het grote en gevarieerde netwerk van de Businessclub.

www.cvbinfo.nl

www.linkedin.com/company/centrum-voor-bedrijfsopvolging-bv

www.facebook.com/CentrumvoorBedrijfsopvolging

www.twitter.com/i/flow/login?redirect_after_login=%2Fcvbinfo

Contact gegevens:

Ronald Kleinveld, mailadres: ronald.kleinveld@cvbinfo.nl, telefoon: 06-48470254                                               David Uijl, mailadres: david.uijl@cvbinfo.nl , telefoon: 06 – 1853 1659


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid