Olij Trading – Lgem AlgaeHUB®

Betrouwbare systemen voor de productie van algen op elke schaal.

Ruud Olij, ondernemer in hart en nieren en Businessclub lid van het eerste uur.

Ruud is geboren in Aalsmeer en heeft vanaf zijn 13e in de Kwakel gewoond. Inmiddels is Ruud in 2023 verhuisd naar Kudelstaart . Ruud aan het woord; Destijds zijn we van Aalsmeer naar de Kwakel verhuisd voor verdere uitbreiding van het rozen bedrijf van mijn ouders. Vanaf mijn 19e ben ik op het bedrijf van mijn ouders gaan werken en hebben we met elkaar er een mooi internationaal bedrijf van kunnen maken met o.a. vestigingen in Afrika en Zuid-Amerika. Begin 2016 zijn we in gesprek gekomen met een investering maatschappij, die interesse had om ons bedrijf over te nemen, wat eind 2016 werkelijkheid is geworden, met de afspraak voor een warme overdracht gedurende de eerste jaren.

In 2017 heb ik in de Kwakel een aangelegen kwekerij overgenomen en vanaf die tijd ben ik gaan pionieren en op zoek gegaan naar nieuwe uitdagingen in de vermeerdering van  andere gewassen en algenkweek. Voor deze laatste hebben we in 2018 een stuk kas vrijgemaakt en heden ten dage beslaat de Lgem AlgaeHUB®, faciliteit  een omvangrijk gedeelde van de kassen aan de Achterweg 65 in De Kwakel.

Lgem AlgaeHUB®, een unieke faciliteit in de wereld van microalgen.

Gezien het wereldwijde probleem van voedselproductie en CO2 uitstoot om de steeds maar groeiende wereldbevolking te kunnen blijven voeden, zie ik hier een grote rol in weggelegd. Zo bevatten de algen die we kweken onder andere Omega 3, die tot heden voornamelijk uit visolie gehaald wordt. Door kweek van algen voor de voeding middelen industrie, is minder consumptie van ‘vette vis’ nodig en sla je in de voedingsketen als het ware een stap over.

Wij geloven dat algen het antwoord zijn op enkele van de grootste mondiale uitdagingen. Ze worden een dominante bron van duurzame oplossingen, terwijl de toepassingen vrijwel eindeloos zijn.

Verschillende productielijnen & partners.

In de loop van de jaren, met vallen en opstaan, hebben we diverse productielijnen gemaakt. Daarvan hebben we nu 18 stuks in verschillende afmetingen en testopstellingen staan. Waar we zijn begonnen met kunststofbuizen zijn onze productielijnen inmiddels geheel van glas en hebben we een geavanceerd gepantenteerd systeem ontwikkeld in combinatie met verschillende led spectrums wat de algenproductie optimaal ten goede komt.

We zijn inmiddels wereldwijd actief en in de loop van de jaren is ontzettend veel kennis vergaard, zie hiervoor:  https://lgem.com/knowledge/

Onze stakeholders – partners zijn: www.bosmanvanzaal.com, diverse nationale en internationale universiteiten waaronder https://www.wur.nl/ en https://rominwest.nl/

Hoog bezoek – regioburgemeesters.

Naast dat wij veel internationaal bezoek krijgen zijn we in maart 2024 vereerd met een bezoek van Burgemeester Pieter Heiliegers van Uithoorn – De Kwakel en zijn naaste 7 regio burgemeesters, waaronder burgemeester Gido Oude Kotte van Aalsmeer – Kudelstaart. Ontzettend mooi dat wij deze burgemeesters een kijkje in ‘onze keuken’ van de algenkweek hebben kunnen geven en hopelijk daarmee ook een bijdrage hebben kunnen leveren om het belang van algenkweek op de regionale en landelijke politieke agenda te zetten.

Lidmaatschap Businessclub FC Aalsmeer.

Ondanks dat ik tot mijn 16e bij FC Aalsmeer heb gevoetbald, heb ik niet zo heel veel meer met deze sport. Mijn hobby/ sport is autoracen, daar ben ik echt heel fanatiek in. Wat betreft voetbal, kijk ik uiteraard wel als het Nederlands elftal moet spelen, want dan komt het chauvinisme bij mij als Nederlander echt wel boven…

Ik ben lid geworden van de Businessclub om FC Aalsmeer met deze sponsorbijdrage in staat te stellen nét dat kleine beetje extra te doen, wat vaak niet mogelijk met de reguliere inkomsten van de vereniging door contributie.

Mijn motto: Geniet van het leven en maak er iets moois van!

Olij Trading /  Lgem|Synalgae ®

Achterweg 65,

1424 PP de Kwakel

Mail: info@lgem.com

Telefoon: 085-7604736


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid