Nova Campus Haarlemmermeer- Opleider met de voeten op de werkvloer! Samen opleiden voor de regio.

      Het onderwijs waar Nova College in gelooft, begint bij zelfvertrouwen. Geloven in jezelf.

Wij bieden een veilige omgeving voor onze studenten, waarbij zichzelf kunnen ontdekken en kunnen groeien. Door onze persoonlijke benadering proberen wij steeds het beste uit de individuele student te halen en ons motto is: Durf – Ontdek – Leer – Ontwikkel.

Wij verwachten wel dat onze studenten gemotiveerd zijn, dat zij de discipline hebben om hard te werken, Want ergens goed in worden gaat niet vanzelf. Als je goed wilt worden in je vak, en gelukkig in je leven, zul je daar veel energie in moeten stoppen. Het Nova College biedt hiervoor alle nodige ondersteuning!

Het Nova biedt niet alleen ondersteuning aan jongeren aan het begin van hun loopbaan, ook voor volwassene zijn er mogelijkheden van scholingen of omscholingen. Het samenwerken met het werkveld speelt hierbij een belangrijke rol. Opleiden gebeurt waar mogelijk dan ook echt in de praktijk. Zo spelen we gelijk in op de behoeftes in het bedrijfsleven en de regio.

Lara Anna Nowak, stagecoördinator en docent en Jim Ruiter docent techniek.

Lara. “Ik ben docent en stagecoördinator werkzaam in het domein Economie van het Nova College en voor Campus Haarlemmermeer de contactpersoon voor externe betrekkingen. Ik ben geboren en getogen in Duitsland en alweer 20 jaar geleden naar Nederland verhuis. In Duitsland heb ik vreemde talen gestudeerd en ben daardoor zelf in commerciële functies in de export terechtgekomen.  De regio Aalsmeer ken ik vooral, omdat ik bij verschillende Aalsmeerse bedrijven heb gewerkt, waaronder als area manager Centraal en Oost-Europa. Ondertussen heb ik de switch naar het onderwijs gemaakt en wel het beroepsonderwijs, waar ik inmiddels al wat jaren werk en mij als een ‘vis in het water’ thuis voel”.

De Business School van het Nova college, die ik dus als contactpersoon voor de BusinessClub van FC Aalsmeer vertegenwoordig, is gevestigd in Hoofddorp en heeft circa 20 docenten. Ik houd me direct bezig met de diverse opleidingen voor commerciële functies en ook de opleidingen voor in de logistiek. Beroepen waar wij voor opleiden zijn o.a.: accountmanager, e-commerce specialist, warehouse manager en supply planner. Er lopen regelmatig mooie projecten bij partnerbedrijven en lopen onze studenten een groot deel van hun opleiding stage, of volgen zelfs een vorm van opleiding (BBL) waarbij er doorgaans gelijk ook gewerkt wordt en maar een dag per weel school is. Maar het Nova heeft nog veel meer opleidingen in huis. Er is vaak maatwerk mogelijk als het gaat om scholingen of opleidingen voor uw bestaand personeel. Het Nova is dan ook echt een regionaal opleidingscentrum.

Jim. “Ik ben alweer bijna drie jaar werkzaam als docent en contactpersoon externe relaties bij het Nova College in Hoofddorp. Het onderwijs heeft mij altijd al geboeid, met name binnen het MBO. Toen mij de mogelijkheid werd geboden om economische vakken te doceren aan studenten die zich specialiseren in autotechniek, elektriciteit en duurzaamheidsadvies – een relatief nieuwe opleiding – raakte ik bijzonder enthousiast. Eindelijk kon ik mijn kennis overdragen aan de volgende generatie Gedurende de afgelopen 25 jaar heb ik diverse functies in de sales vervuld, zowel bij verschillende bedrijven maar ook als ondernemer. Al snel kreeg ik de opdracht om het onderwijs meer te laten aansluiten op de praktijk van het bedrijfsleven. Nu organiseer ik regelmatig gastcolleges en bedrijfsbezoeken in de regio Haarlemmermeer. Ik ben ervan overtuigd dat er ruimte is voor verbetering in het onderwijs, en door samen te werken met lokale bedrijven en studenten te verrassen met echte opdrachten buiten de schoolmuren, kunnen we echt het verschil maken”.

Bij het Nova College vormt de stage-ervaring het kloppende hart van al onze opleidingen. Zelf kom ik ook uit een technische achtergrond; ik heb de opleiding tot (Lis) Leidse instrumentmaker gevolgd en gecombineerd met een Hbo-opleiding in de marketing, wat mij aanzienlijk heeft geholpen in mijn loopbaan. De technische sector biedt volop kansen, en als mijn verhaal je interesse heeft gewekt, nodig ik je uit om contact met mij op te nemen.

Waar zijn jullie trots op en hebben jullie uitdagingen?

Wij zijn heel trots op de studenten die we hebben begeleid. Dat kost energie maar levert nog meer energie op. Daarnaast zijn wij trots op het Nova College als werkgever en onze belangrijke rol in de regio en voor de arbeidsmarkt.

Uitdagingen hebben wij natuurlijk dagelijks maar om een paar uitdaging te noemen waarbij de leden van de BusinessClub ons zeker zouden kunnen helpen zijn goede stageplaatsen voor de verschillende studierichtingen. Hierbij moet je denken aan stages van circa 2 tot 4 maanden. Daarnaast zoeken wij permanent gastsprekers – gastdocenten uit de praktijk, die als geen ander kunnen vertellen hoe het daadwerkelijk in een bedrijf aan toe gaat. Verder zijn wij heel geïnteresseerd in bedrijven waarvoor wij met een groep studenten een businesscase voor kunnen uitwerken of een event voor kunnen organiseren. Deze praktijk opdrachten, die geheel door het Nova college worden begeleid zijn ontzettend leerzaam voor onze studenten en tenslotte zoeken wij altijd bedrijven, waar wij met een groep studenten een bedrijfsbezoek aan kunnen afleggen.

Lidmaatschap van de BusinessClub van FC Aalsmeer.

Het Nova college is lid geworden van de BusinessClub van FC Aalsmeer om haar grote en diverse regionale netwerk en ik zie uitgelezen mogelijkheden om een aantal van de uitdagingen die het Nova college heeft om te zetten in kansen!

Nova College
Regionaal Opleidingen Centrum

Nova Campus Haarlemmermeer
Paxlaan 26

2130 AC Hoofddorp
T (023) 530 33 73

Voor meer informatie over het Nova college voor bedrijven zie: www.novacollege.nl/bedrijven/voor-bedrijven

Contact met Lara Anna Nowak: Tel: 06-43745377 of mail naar: lnowak@novacollege.nl

Contact met Jim Ruiter: Tel: M 06-48 36 10 30 of mail naar:  jruiter@novacollege.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid