ASA-Autoschade, Schadeherstel waar je blij van wordt

Wie is Matthieu en waar houdt ASA-Autoschade zich mee bezig?
In maart 2000 ben ik met ASA-Autoschade gestart. Ik vond het vroeger niet zo leuk om in de schoolbanken te zitten en wilde liever iets met mijn handen doen. Vandaar dat ik de praktijk in ben gegaan. In de tussentijd heb ik aardig wat avonden nog op school doorgebracht. In deze periode heb ik allemaal cursussen gevolgd, waaronder managementcursussen.

Bijna mijn hele gezin werkt momenteel bij ASA-Autoschade. Ik heb drie zoons waarvan er twee in de zaak werken. Mijn ene zoon werkt bij de front office en mijn andere zoon loopt in de werkplaats. Daarnaast houdt mijn vrouw zich bezig met de administratie.

Onze core business is het herstellen van auto’s, dus zorgen wij bij schade dat de auto gerepareerd wordt. Iedere auto wordt van tevoren gewassen en krijgt de nodige interieurbescherming, zodat wij de auto niet vies maken. Vanaf de intake gaat de auto alle afdelingen langs, waarbij bij iedere stap van het proces foto’s worden gemaakt. De verzekeringsmaatschappijen verlangen dat van ons, maar ook voor de eigenaar is het interessant om te zien welke ‘reis’ zijn auto heeft afgelegd. Ook worden bij ieder station de bijbehorende checklists ingevuld, zodat de kwaliteit van de reparatie gewaarborgd wordt en zodat het herstelproces netjes gedocumenteerd wordt. Dit systeem is volledig digitaal, waardoor het herstelproces glashelder is voor alle betrokkenen.

Het is belangrijk dat onze klanten tijdens de herstelperiode ook nog mobiliteit hebben, dat kan op meerdere manieren, denk aan een fiets, vervangend vervoer of een haal en brengservice voor klant of auto.

Wat is het onderscheidend vermogen van ASA-Autoschade?
Voertuigen waar mensen zich iedere dag in voortbewegen moeten betrouwbaar en veilig zijn, een manier om dat te waarborgen is door auto’s te herstellen volgens voorschrift van de fabrikant. Volgens deze specificaties werken wij aan de auto’s die wij herstellen. Dat is ook een van de redenen waarom wij enkele jaren gelden zijn gestart met Merkerkend Schadeherstel. Inmiddels hebben wij erkenningen voor 5 merken, en zijn een van de weinigen in het land die waterstofauto’s kunnen en mogen herstellen.

Daarnaast hebben we binnen ons bedrijf een permanent educatieplan. Dat houdt in dat er per twee maanden een mailtje binnenkomt met een unieke inlog per medewerker die inlog geeft toegang tot een interactief trainingsplatform waarbij door middel van vragen, filmpjes en foto’s aandacht wordt gevestigd op nieuwe ontwikkelingen binnen ons vakgebied en de collega’s bewust met deze ontwikkelingen om te laten gaan.

Daarnaast zijn we ook erg trots op het pand waarin wij ons vak mogen uitoefenen, een state of the art werkplaats, licht, ruimtelijk en klaar voor de toekomst.

Welke uitdagingen zijn er binnen jullie business?
Onze uitdaging in deze tijd is vooral om vakkundige mensen op de werkvloer erbij te krijgen. Het kost best wel wat tijd voordat je iemand opgeleid hebt. Laatst hebben we een grote groep kinderen langs laten komen om hen kennis te laten maken met ons vakgebied. Het is een super diepe investering, maar hoe leuk is het als iemand die bij ons is geweest en op een gegeven moment 18 jaar is, dat degene bij ons aanklopt om bij ons te komen werken? Het zou mooi zijn als we kinderen kunnen inspireren om in dit mooie vakgebied aan de slag te gaan, en daar maken wij ons sterk voor!

Waarom zijn jullie lid geworden van de Businessclub?
Ik woon sinds 2005 in Aalsmeer en vind het leuk om bij zo’n club te horen waar je kunt netwerken.

Motto ASA-Autoschade: Schadeherstel waar je blij van wordt!

ASA Autoschade
De Loetenweg 1
1187 WB Amstelveen

Telefoon: 020 218 44 64

Email: receptie@asa-autoschade.nl

www.asa-autoschade.nl

www.facebook.com/ASAautoschade

www.linkedin.com/company/asa-autoschade


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid

TIP Group. Specialist en leider in hydraulische laadkleppen en laadkleponderhoud in Nederland.Next