Esperit Plants: Van klein naar volgroeid

Esperit is waar kleine planten groot worden. Waar bestaande en nieuwe soorten worden voorbereid op een succesvolle toekomst.

Esperit bestaat uit 3 onderdelen, namelijk Esperit Youngs, Esperit Plants en Esperit Elements. 

De planten worden vanaf begin af aan goed verzorgd. Het begint al bij Esperit Youngs, onze gespecialiseerde afdeling waar we uitgangsmateriaal veredelen en vermeerderen. Stekken van over de hele wereld krijgen er onder ideale omstandigheden een kickstart. Veel planten die Esperit Youngs teelt, zijn exclusief. Niet zelden zijn het ontdekkingen van onze eigen specialist, die maar één opdracht heeft: worldwide plantensoorten met commerciële potentie spotten.

Na die vliegende start worden de jonge plantjes snel groot en volgt een carrière bij Esperit Plants, de specialist in het afkweken van groene en bloeiende planten. Ook hier: optimale condities, want de eisen die we stellen aan planten zijn hoog. Eisen op het gebied van sierwaarde, exclusiviteit, houdbaarheid. Voldoe je daar als plant aan, dan wacht de ultieme beloning: levering aan de handel. Naar handelaren die net als wij houden van lange-termijnrelaties, van afspraken maken over volumes en prijzen, misschien wel op basis van exclusiviteit.

En dan zijn er nog planten die intern promotie maken: naar Esperit Elements, dat arrangementen samenstelt met onder andere planten uit eigen kweek. Zo hebben we bij Esperit jonge planten, volwassen planten en planten in arrangementen. Handig toch, zo’n complete teeltpartner?

Wat zijn vooral jullie uitdagingen?

Esperit bestaat uit de onderdelen: Esperit Youngs, Esperit Plants en Esperit Elements. Onze core business bestaat uit het telen en kweken van groene kamerplanten op 3 regionale locaties. De uitdagingen zijn verdere digitalisering en mechanisering in de kas. Steeds zorgen voor voldoende aanwas aan nieuwe mensen en kennisoverdracht. Dit laatste doen wij bij Esperit d.m.v. het vastleggen van werkprocedures in systemen van eigen software. Voeger kon je wel stellen dat meer dan 90% van het werken in de sector ging op basis van gevoel en intuïtie. Dit is tegenwoordig bijna niet meer voor te stellen. Om medewerkers aan te trekken en te behouden, streven wij bij de Esperit naar voldoende doorgroeimogelijkheden, onderscheidend vermogen., nieuwe noviteiten en producten. Op het terrein van MVO en duurzaamheid timmert Esperit ook goed aan de weg. Zo werken er op onze locatie in Nieuwveen veel medewerkers met een achterstand op de arbeidsmarkt. Daarvoor zijn we een alliantie aangegaan met Pantar. Verder werken we met biologische bestrijding en hebben we een eigen WK-centrale.

Waarom zijn jullie lid geworden van de Businessclub?

Wij zijn lid geworden van de Businessclub omdat we iets terug willen doen aan de omgeving waarin wij actief zijn. Tevens spreekt het brede netwerk en www.werkeninaalsmeer.nl ons sterk aan. Netwerken is voor ons erg belangrijk. Naast het vinden van de juiste mensen willen wij ook meer naamsbekendheid genereren voor onze zichtlocaties in de Kwakel en in Nieuwveen.

Contactgegevens

Esperit Plants
Perzikenlaan 1

2691 JP ’s-Gravenzande

Tel: +31 174 286 286

E-mail: info@esperit.nl

W: www.esperit.nl

   


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid