Dobbe Transport – 5e generatie familiebedrijf sinds 1845

In 1845 zeilde Pieter Dobbe (1824 – 1885) voor het eerst over de Zuid- en Noord-Hollandse wateren om in Roelofarendsveen geteelde groente te verkopen aan marktkooplui en groothandelaren in steden als Den Haag, Haarlem en Amsterdam. Zo zette de grondlegger van het huidige Dobbe Transport de eerste koers uit van het dit mooie bedrijf.

Raymond de Jager & Tom van Hofwegen.

Raymond, maakt als sales medewerker onderdeel uit van verkoopafdeling van Dobbe Transport. Hij woont in Roelofarendsveen en is sinds 1996 actief in de logistiek. Tot 2016 vooral op luchthaven Schiphol en sinds 2016 bij Dobbe Transport.

Tom, is commercieel manager bij Dobbe Transport en sinds 2004 bij dit mooie bedrijf werkzaam. Hij woont in Kortenhoef en heeft daarvoor bij een facilitair dienstverlener en voor Bosch gereedschap gewerkt. De functies die Tom bij deze bedrijven bekleedde waren afhankelijk van de prestaties van de logistieke afwikkeling binnen deze organisaties en deze ervaring en eigen ‘klantbeleving’ past hij nu toe in het proces bij de logistieke dienstverlening van Dobbe Transport.

5e generatie aan boord
Sinds die eerste reis van grondlegger Pieter is er veel veranderd. Zeilboten werden vervangen door vrachtwagens en opslagloodsen. En het transport van groente werd stap voor stap uitgebreid met een breed scala aan logistieke diensten. Zo begon de 2e generatie, bestaande uit Leen en Arie Dobbe, in 1899 een zaterdagse beurtvaartdienst tussen Roelofarendsveen en Leiden. De 3e generatie, bestaande uit Jan en Piet Dobbe die het bedrijf overnamen nadat hun vader Arie jong overleed, werden daarnaast ook commissionair op de groenteveilingen in Roelofarendsveen en Langeraar. ‘Zolang er maar beweging in zit en we onze klanten er goed mee op weg kunnen helpen’ zei ome Jan Dobbe, 4e generatie van ons bedrijf ooit over alle ontwikkelingen. Inmiddels is de 5e generatie Dobbe aan boord en wordt het bedrijf geleid door de neven Piet en Eric Dobbe. Onder hun leiding en die van hun directe voorgangers, Jan, Co, Louis en Theo.

Onderscheidend

De uitspraak die Dobbe Transport één zin typeert: We zijn gek op ons vak én op onze klanten. Daar is in die jaren niets aan veranderd, net zoals dat Dobbe Transport nog steeds een familiebedrijf is. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde logistieke dienstverlener met ruim 200 medewerkers en met een zeer gevarieerd portfolio aan klanten en warehousing.

Samengroeien met klanten en denken in mogelijkheden, dat is waar waar Dobbe Transport voor staat.

Lidmaatschap Businessclub FC Aalsmeer.

Sinds 1 maart 2023 hebben is de warehousing uitgebreid met het betrekken van een nieuw pand aan de Thailandlaan in Aalsmeer, naast Borgesius, eveneens lid van de Businessclub.

In totaal kan Dobbe Transport hier zo’n 13.500 palletplaatsen opslag aanbieden. Ook de certificeringen zullen hiernaartoe verhuizen, zoals BioSkal en BRC (voedselveiligheid), douane-entrepot en Accijns Goederen Plaats.

Omdat Dobbe Transport trots op haar afkomst is en zuinig op de woon- en werkomgeving waarin zij al meer dan 170 jaar opereert ondersteunen ze met veel plezier verenigingen, evenementen en regionale initiatieven waarmee zij zich verbonden voelen. 

      “Dobbe Transport, De Meest Logische Weg”  

www.dobbetransport.nl

www.facebook.com/DobbeTransport

www.linkedin.com/company/dobbe-transport-b.v.

www.instagram.com/dobbetransport

Telefoon: 071 – 331 29 74


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid