Home of Recruitment, Always reaching for the stars.

Door Jaimy van Eenennaam:

HOME OF RECRUITMENT, Een Stevige Fundering

”Money can buy you a House, but not a Home”

Een huis is de plek waar we ons ontwikkelen en veilig voelen. Waar we dezelfde waarden delen en van elkaar leren. En waar we plezier hebben en onszelf mogen zijn. Salesrecruiters, Marketingrecruiters en Interimrecruiters zijn onderdeel van Home of Recruitment en delen daarmee een cultuur, een visie, kernwaarden en kennis. Maar ze hebben elk hun eigen specialisme en tone of voice, zodat ze optimaal aansluiting maken met opdrachtgevers en kandidaten.

Wat is jullie onderscheidend vermogen en waarom maakt dit jullie bijzonder?

Wij, Home of Recruitment waaronder Salesrecruiters (het grootste sales recruitment bureau in Nederland) en Marketingrecruiters vallen, zijn al meer dan vijftien jaar gespecialiseerd in de werving en selectie van kandidaten. Onze recruitment bureaus selecteren mensen met een trackrecord en een missie. Mensen die bergen verzetten en bijdragen aan de acceleratie van onze opdrachtgevers. Dit doen we in alle branches en voor elk gewenst functieniveau. Als het maar sales of marketing is!

Met twee kantoren (Schiphol-Rijk en Zoetermeer) en meer dan 40 consultants hebben wij een groot landelijk netwerk gecreëerd. Onze recruiters hebben kennis van zaken en oog voor de mens. Want: it takes one, to know one.

Wat ons bijzonder maakt is dat wij kijken naar de lange termijnvisie van onze opdrachtgevers en hier onze recruitment strategie op aanpassen. We zitten strak op de bal maar verliezen een persoonlijke benadering nooit uit het oog. Je ziet ons regelmatig bij onze opdrachtgevers over de vloer en wij nodigen alle kandidaten eerst voor een screening uit op ons kantoor.

Welke uitdagingen zijn er binnen jullie business/branche?

Er zijn op dit moment heel veel concurrenten binnen recruitment. Veel recruiters die vanuit een bureau komen beginnen voor zichzelf. Het is een agressieve markt. Wanneer een bedrijf een slechte ervaring heeft gehad met een ander recruitmentbureau, dan is het soms lastig om hen ervan te overtuigen om met ons als recruitmentbureau aan de slag te gaan. Ik ben verantwoordelijk voor alle nieuwe partnerships en dat maakt het voor mij uitdagend om deze bedrijven ervan te overtuigen om met ons in zee te gaan.

Daarnaast zijn er op dit moment meer openstaande vacatures dan dat er werkzoekenden zijn. Dit betekent dat de markt gedraaid is en dat veel kandidaten in de luxeposities zitten om uit verschillende organisaties te kiezen. De grootste uitdaging hier is om het commitment van kandidaten voor opdrachtgevers te behouden. We hebben al meerdere keren contact gehad met de kandidaat voordat we degene voorstellen bij het bedrijf. We spreken de kandidaten eerst telefonisch en wanneer er een klik is dan nodigen we de kandidaten uit op kantoor. Op het moment dat een kandidaat ervoor kiest om naar ons kantoor te komen voor een desbetreffende vacature dan hebben ze er al aardig wat tijd en energie in gestoken. De commitment is hierdoor hoog. Meer weten hoe wij voor commitment zorgen? Daar vertel ik je graag meer over in een persoonlijk gesprek.

Waarom zijn jullie lid geworden van de Businessclub?

Zelf voetbal ik in het eerste elftal van Aalsmeer en onder de indruk geraakt van de ambities van deze club. De doelstelling van het eerste en de plannen voor de jeugdopleiding. Los van het veld zie ik hoe de businessclub ook een belangrijke rol speelt en daar wil ik graag mijn steentje voor bijdragen.

Daarnaast is het voor Home of Recruitment een kans om ons netwerk uit te breiden. Dagelijks spreken wij goede sales en marketing professionals uit de regio Aalsmeer die wij graag in contact brengen met ondernemers en hun openstaande vacatures. We zijn al een lange tijd actief in de regio Haarlemmermeer. Eerst zat ons kantoor in Hoofddorp en momenteel bij Schiphol-Rijk. Steeds meer opdrachtgevers uit de regio kloppen bij ons aan. Voor een organisatie is het vaak ook fijn dat een bureau wat dichterbij zit. Opdrachtgevers hebben hierdoor het gevoel dat de lijntjes wat korter zijn en dat het netwerk voor de opdrachtgever op de juiste plek zit.

Slogan

Always reaching for the stars.

CONTACT GEGEVENS:

Enrico Ouwehand

enrico@salesrecruiters.nl

Tel.: 06-10490991

https://www.linkedin.com/company/homeofrecruitment

welcome@home-of-recruitment.com


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid