FrankVanemanAutomotive “Wij willen dat iedereen bij ons wegrijdt met een lach”

Interview door Jaimy van Eenennaam
Foto Vaneman Automotive

Wie is Frank en wat is je achtergrond?

Ik ben geboren en getogen in Aalsmeer en woon hier nog steeds met veel plezier. Samen met mijn vrouw Wina hebben wij 3 zoons die allemaal voetballen bij FC Aalsmeer. Na mijn studietijd ben ik gestart als junior verkoper en heb ik gewerkt bij verschillende dealerbedrijven. Zes jaar geleden heb ik de kans gekregen om de Kia en Fiat dealerschappen in de regio Groot-Amsterdam over te nemen en zo is FrankVanemanAutomotive ontstaan.

Hoe ben je op het idee voor een eigen autobedrijf gekomen?

In mijn vorige functie als mede-eigenaar van een autobedrijf met een team van 200 collega’s, 10 vestigingen van waaruit wij 6 merken vertegenwoordigden hadden wij een strategie om te groeien. Ik ben toen tot de conclusie gekomen dat dit niet bij mij past, kwaliteit leveren lukte op dat moment niet en je merkte dat je het echte klantcontact verliest. Hierover ben ik met mijn toenmalig compagnon in gesprek gegaan en zo zijn wij samen tot de conclusie gekomen dat het beter was het bedrijf op te splitsen. Zo is FrankVanemanAutomotive zes jaar geleden ontstaan, met de ambitie om het beste en leukste autobedrijf te worden waar de mens en klant centraal staan en iedereen met een lach wegrijdt. Inmiddels verkopen wij meer dan 3000 auto’s per jaar en hebben naast een onlinevestiging die 24/7 is geopend, ook drie vestigingen in Aalsmeer, Hoofddorp en Amsterdam. Ons betrokken team van 70 mensen stimuleren elkaar iedere dag om het beste uit zichzelf te halen en zo die ambitie waar te maken.

Frank Vaneman Automotive

Wij zijn een autobedrijf waar wij naast het merk Kia, alle merken gebruikte auto’s verkopen en service voor verlenen. Wij geloven in persoonlijk contact en onze belofte is dat bij ons alles direct goed is geregeld.

Bij onze start in 2017 waren wij niet alleen Kia dealer, maar ook Fiat, Alfa, Abarh en Jeep dealer. Deze Fiat merken fuseerden in 2020 met Opel en Peugeot onder de naam Stellantis en hierdoor moesten wij weer groter worden. Op dat moment hebben we besloten om de Fiat activiteiten te verkopen en ons volledig te focussen op ons Kia dealerschap.

Dit heeft ons bedrijf een boost gegeven, want de ambities van Kia sluiten naadloos aan bij onze ambities. Kia is momenteel ook nummer 1 in autoverkopen in Nederland en binnen dit automerk wordt ontzettend veel ontwikkeling, tijd en budget vrijgemaakt voor elektrificering van nieuwe modellen. De komende 3 jaar worden er 16 nieuwe geëlektrificeerde modellen geïntroduceerd waaronder 3 volledig elektrische bestelwagens, kortom wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Locatie Aalsmeer – Customized Vaneman

In onze locatie in Aalsmeer zijn wij recent gestart met ons premium label; Customized by Vaneman. Met een gedreven team en jarenlange ervaring in het hogere segment van de autobranche kunnen we iedereen voorzien van het juiste advies die op zoek is naar zijn of haar droomauto. Wij leveren vanuit onze vestiging aan de Witteweg niet alleen een fraaie, onderscheidende auto, maar ook een daarbij horende Customized service. Van het eerste gesprek tot aan het complete onderhoud: alles afgestemd op uw wensen.

Onderscheidend vermogen bedrijf

Dat zijn onze mensen, ons team en daarnaast geloven wij dat succesvolle bedrijven weten waarom ze doen wat ze doen. Een auto kun je overal kopen en onderhouden, maar als je na een bezoek aan ons bedrijf wegrijdt met een lach dan weten we dat je tevreden bent. Dat is dan ook onze waarom, ervoor zorgen dat onze klanten altijd mobiel blijven en wegrijden met een lach! Deze ambitie dwingt ons ook om na te over hoe we dit in de toekomst kunnen realiseren, immers in een stad als Amsterdam waar de auto geweerd wordt vraagt dat om andere oplossingen.

Naast dat wij Kia dealer zijn, hebben we ook ons eigen verzekeringsbedrijf, leasing & financiering bedrijf, verhuurbedrijf en schadebedrijf. Zo zorgen wij ervoor dat onze klanten ten alle tijden mobiel blijven. Dit doen we door onze belofte ‘direct goed geregeld’ ieder dag weer waar te maken ook in deze uitdagende tijden, het liefst in een contactmoment. Wij bieden altijd een oplossing en als dit niet direct lukt dan bieden wij een alternatief voor je aan.

Elektrisch rijden is een kans

Vorige jaar hebben wij ons label Vaneman Electric opgericht en inmiddels is 40% van onze verkopen een elektrische auto. De grootste concurrent van ons in een stad als Amsterdam is dan ook eerder de elektrische fiets in plaats van een concurrerend automerk. In onze vestiging in Amsterdam hebben we daarom een snellaadplein voor elektrische auto’s geopend. Ook hebben wij daar een Vaneman Electric showroom ingericht, waar de klant terecht kan voor alle vragen die zij hebben over elektrisch rijden.

Daarnaast hebben elektrische auto’s een heel ander onderhoudscyclus en dit vraagt om andere kennis en kunde voor onze serviceafdelingen. We zien het vooral als een kans door juist mensen in deze transitie mee te nemen, opleidingen en trainingen aan te bieden en ons daar ook juist op te onderscheiden als werkgever. Wij zijn altijd op zoek naar talenten met ambitie en bieden die dan ook alle kans om hun ambitie waar te maken

Waarom zijn jullie lid geworden van de BusinessClub?

Ik ben destijds in de Businessclub gestapt, omdat wij graag ons steentje willen bijdragen aan de vereniging. Het feit dat zij lokale ondernemers actief met elkaar verbinden en zo ook FC Aalsmeer steunen vinden wij een goed initiatief. Daar ligt volgens ons ook nog wel een kans om meer verbinding te zoeken met de club, door bijvoorbeeld bij iedere bijeenkomst altijd een FC Aalsmeer item aan de agenda toe te voegen. Uiteindelijk geloven wij er ook in dat ondernemers het liefst zaken doen met lokale ondernemers en de passie voor voetbal daarin een verbindende factor kan zijn.

Uitsmijter van het interview…

Vaneman – Direct goed geregeld! Dat is onze belofte, wij zorgen dat onze klanten altijd mobiel blijven en alles bij ons direct goed is geregeld. Wij geloven in persoonlijk contact en ons team denkt altijd in oplossingen, samen maken wij het verschil!

Contactgegevens

Frank Vaneman Automotive
W: www.frankvaneman.nl
E: frank@fva.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid