LikeAproShots, gepassioneerd en betrouwbaar

Foto LikeAproShots

Ton van Eenennaam

Ton is geboren in Abbenes en sinds 1988 met zijn gezin woonachtig in Aalsmeer, in de schaduw van de Watertoren nabij de Westeinderplassen. Ton geeft aan altijd al een passie voor luchtvaart te hebben gehad en toen hij in 1970 met zijn ouders in Rijsenhout kwam wonen, ontwikkelde zich naast de passie voor luchtvaart ook een passie voor fotografie. Vanaf die tijd was Ton in zijn jeugd menig vrije middag en in het weekend ‘gewapend’ met het fototoestel van zijn moeder langs de landingsbanen van Schiphol te vinden, om de dalende of opstijgende vliegtuigen van Schiphol te fotograferen.
Ton heeft bij Fokker de bedrijfsschool voor techniek gedaan en werkt sinds 1985 bij KLM. Bij KLM is Ton opgeleid tot Grondwerktuigkundige en heeft daarnaast bedrijfskunde gestudeerd. Ton is op dit moment werkzaam in de functie van Line Maintenance Manager en is verantwoordelijk voor planning en onderhoud van de KLM Cityhopper vloot.

Wielrennen en voetbal

Wielrennen en voetbal zijn de sporten van Ton. Als Amateur B wist Ton in de jaren 90 de ronde van Aalsmeer op zijn naam te schrijven die toen overdekt werd verreden in de bloemenveiling. In die tijd zag hij ook hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor clubs. Ton is zelf bij RKAV actief geweest als jeugd coördinator en als secretaris bij Jong Aalsmeer United. In de tijd dat de zoon van Ton in Aalsmeer 1 voetbalde is hij terecht gekomen in de sportfotografie en levert hij sindsdien een bijdrage aan de content op de clubsite.

Meer dan een hobby

Ton volgt inmiddels een aantal jaren de wedstrijden van FC Aalsmeer 1 en levert beeldmateriaal voor publicatie aan diverse regionale media, zoals ‘Voetbal in Aalsmeer’ en ‘Het Amsterdamschevoetbal’. Vanaf de oprichting van de BusinessClub van FC Aalsmeer is Ton de vaste huisfotograaf. Voor de Businessclub verzorgd Ton de foto’s van de ondernemersavonden, portretten van leden in de eigen werkomgeving en de begeleidende foto’s voor de advertorials in de Nieuwe Meerbode.

Ton geeft zelf aan dat hij veel voldoening haalt uit het ‘afdrukken’ op het juiste moment, waar je soms een hele wedstrijd op moet wachten. Dit hoeft niet altijd het ‘winnende doelpunt’ te zijn, maar juist de emotie en ontlading van de spelers nadat het doelpunt gemaakt is. Omdat de vraag naar de diensten van Ton als fotograaf toeneemt, is het idee ontwikkeld om dit ook meer ‘beroepsmatig’ te gaan doen. Op dit moment naast zijn huidige baan en misschien in de toekomst meer.

Ton geeft aan dat hij veel energie krijgt van het maken ‘pakkende’ beelden. Kers op de taart is als de emotie ervan af spat. In de praktijk ziet Ton dat veel ondernemers heel goed over hun business kunnen vertellen, maar dat het gebruikte beeldmateriaal op hun websites vaak wel een ‘upgrade’ kan gebruiken. Daar kan Ton met LikeAproShots deze ondernemers bij helpen door ter ondersteuning, hun verhaal van pakkend beeldmateriaal te voorzien.

Uitdagingen

Ton geeft aan dat zijn uitdaging ligt in het feit om zijn diensten onder een breder publiek onder de aandacht te brengen. Daarom is Ton ook lid geworden van de BusinessClub van FC Aalsmeer. Uiteraard is bij fotografie ook altijd het ‘afdrukken op het juiste moment’ een uitdaging. Niet voor niets geeft Ton aan dat hij met de camera in de hand, zijn ‘fotografische blik’ opzet om welk onderwerp dan ook, op het juiste moment vast te leggen.
Afspraak is bij Ton altijd afspraak en zijn motto is dan ook niet voor niets: ‘gepassioneerd en betrouwbaar’.

Contactgegevens

LikeAproShots
Zwarteweg 53
1431VJ, Aalsmeer
W: https://tonve.myportfolio.com/over-me
T: 06-12580696
E: likeaproshots@kpnmail.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid