Agriom De kwakel

Agriom is een veredelingsbedrijf gericht op de ontwikkeling van siergewassen en klein fruit. Het bedrijf in De Kwakel werkt samen met Nederlandse en buitenlandse ondernemingen die internationaal actief zijn. Samen met onze partners volgen we de wereldwijde bewegingen in de sierteelt en fruitteelt op de voet. Implementatie van in de markt veranderende vragen naar eigenschappen of kleuren is een continue proces van ontwikkeling en selectie’’, zegt Corneel de Kort, manager zachtfruit bij Agriom.

Corneel de Kort

Corneel woont in Zaltbommel, is in Den Bosch geboren en heeft zijn masteropleiding in Wageningen gevolgd. Hij werkt al jarenlang in de regio Aalsmeer en is trots om voor het mooie bedrijf Agriom te werken. Bij Agriom werken circa 30 personen in vaste dienst die ondersteund worden door inhuur medewerkers met ongeveer hetzelfde aantal. Agriom onderscheidt zich in 3 productsectoren met circa 25 gewassen:

  • Potplanten
  • Snijbloemen
  • Zacht fruit

Agriom onderscheidt zich van andere veredelingsbedrijven door de brede productgroep aan gewassen. Corneel geeft ondersteuning bij de sales activiteiten en de vermeerdering en onderhoudt de relaties met bestaande (internationale) klanten.

Het voorjaar en het begin van de zomer zijn voor Agriom piekmomenten. Naast veredelingswerkzaamheden binnen de joint-venture bedrijven voert Agriom ook opdrachten uit voor collega-vermeerderings- en of productiebedrijven.

De begeleiding van Agriom kan hierbij variëren van advisering tot aan de volledige opzet en uitvoering van een veredelingsproject. Ook voert Agriom aan veredeling verwant onderzoek uit.

De basis van het veredelingswerk van Agriom is de klassieke plantenveredeling. Door optimaal gebruikt te maken van de natuurlijke genetische variatie die in elk gewas bestaat, is het zeer goed mogelijk om tot de gewenste verandering van het bestaand sortiment te komen. Rassen met betere teelteigenschappen en een superieure kwaliteit zijn hiervan het resultaat.

Uitdagingen

Steeds meer gewassen worden geteeld met minder chemische middelen. Een van de grootste uitdagingen waarvoor Agriom staat is de ontwikkeling van nieuwe planten met ziekteresistente eigenschappen zodat het gebruik van chemische middelen niet of nauwelijks nodig is.

Een tweede uitdaging is het ontwikkelen van producten die efficiënt zijn te verwerken in de gehele productieketen. Voor fruit en snijbloemgewassen zijn oogstbaarheid en sorteerbaarheid cruciaal voor een snelle verwerking.

Ten derde is het van belang om de juiste en mooiste producten te ontwikkelen die aansluiten op vragen en trends in de markt. Agriom innoveert jaarlijks enorm en is permanent bezig om ook de kwaliteit van haar producten te verbeteren. Daar heeft Agriom de juiste mensen voor nodig. Als werkgever kenmerkt Agriom zich als een praktisch ingesteld bedrijf met een informele en een tikkeltje bescheiden cultuur. Agriom is vooruitstrevend als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe producten en bedrijfsprocessen. En er is niet alleen aandacht voor de ontwikkeling van het bedrijf, ook de ontwikkeling van medewerkers krijgt alle ruimte.

Lidmaatschap BusinessClub van FC Aalsmeer

Corneel geeft aan dat Agriom lid is geworden van de Businessclub van FC Aalsmeer om enerzijds als regionale werkgever in het kader van MVO iets terug te doen voor de lokale gemeenschap. Daarnaast kan de Businessclub met haar maatschappelijke initiatief: www.werkeninaalsmeer.nl van betekenis zijn voor het aantrekken van de juiste mensen. Tenslotte geeft Corneel aan dat door haar lidmaatschap en het contact met andere regionale ondernemers ook meer naamsbekendheid aan Agriom gegeven kan worden. Zoals bijvoorbeeld bij de periodieke netwerkbijeenkomsten.

Contactgegevens

Agriom
Achterweg 58A
1424 PR, De Kwakel
W: www.agriom.nl
T: 0297-344078
E: info@agriom.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid