MBO College Amstelland, opleider van toekomstige young professionals

Foto LikeAproShots

Nassim Moussa, opleidingsmanager International Business Studies

Nassim is woonachtig in Amsterdam, waar hij ook geboren is. Zijn jeugd heeft hij doorgebracht in Utrecht en heeft o.a. bij VV Maarssen gevoetbald. Na onder meer de studie commerciële sporteconomie aan de Johan Cruijff Academy gevolgd te hebben, is Nassim werkzaam geweest als accountmanager bij Unilever. Na deze periode is hij in het onderwijs terecht gekomen als docent in Leiden en vanaf 2015 is hij werkzaam bij het MBO College Amstelland. De droom van Nassim, zijn vrouw en jonge kids, is om voor een aantal jaar op avontuur te gaan in het buitenland. Deze droom past prima bij het karakter van Nassim, want hij is altijd opzoek naar nieuwe uitdagingen en om nieuwe mensen te ontmoeten. Nassim geeft zelf aan dat hij een enorme ‘drive’ krijgt van alles wat te maken heeft met de (betere) toekomst en werkt vaak buiten zijn eigen comfortzone . Met deze ambitie en persoonlijke ‘drive’ begeleid hij de leerlingen van MBO College Amstelland.

MBO College Amstelland

Het college is gevestigd op de rand van Amstelveen- Aalsmeer aan de Maalderij 37 in Amstelveen. Een schitterend gebouw gereedgekomen in 2011, met veel licht en ruimte die een fijne omgeving biedt voor haar ruim 1800 studenten van de verschillende studierichtingen. De studie International Business Studies bestaat sinds 2008, toen was het college nog in Hoofddorp gehuisvest. Sinds het schooljaar 2021 is de studie ‘International E-Commerce Management’ aan de opleidingen toegevoegd. Vol passie spreekt Nassim over wat ‘zijn studenten’ kunnen bieden aan werkgevers. Allen zijn van MBO niveau 4 en krijgen onderwijs die niet op een ‘schools karakter’ wordt gegeven, met miniondernemingen en altijd praktijkgericht. De meeste studenten stromen na de opleiding naar het HBO door of ‘blijven hangen’ bij een stagegever die deze high potentials wil behouden en binnen het bedrijf door wil laten groeien.

Aansluiting bij de BusinessClub van FC Aalsmeer en uitdagingen

Aansluiting bij de BusinessClub is door MBO College Amstelland gezocht omdat de BusinessClub een grote verscheidenheid aan regionale bedrijven vertegenwoordigd, dus potentiele werkgevers voor de studenten van het college en ook voor stages. De ambitie van de opleiding is, om op een meer hybride wijze onderwijs te geven. Waarbij de studenten deels naar school gaan en deels bij bedrijven werkzaam zijn, zoals bijvoorbeeld voor een bepaalde opdracht binnen dat bedrijf. MBO College Amstelland, die niet voor niets op het grensgebied tussen Amstelveen en Aalsmeer is gehuisvest zoekt dan ook permanent naar aansluiting met regionale werkgevers.

Daarnaast kunnen bedrijven zich altijd voor hun ‘medewerkers van de toekomst’ melden bij Nassim om een gastcollege te geven. Dit kan zowel fysiek op school voor een grote groep, of in kleiner gezelschap waar meer de dialoog kan worden aangegaan. Naast fysiek is het altijd mogelijk om een online sessie te plannen, die via een videoverbinding tijdens de les gevolgd kan worden.

Werkgevers: MBO College Amstelland is altijd op zoek naar uw verhaal. Passend hierbij is dan ook de quote van Nassim: Uw Business = onze Business.

Contactgegevens

MBO College Amstelland
Maalderij 37
1185 ZC, Amstelveen
W: www.rocva.nl/MBO-onderwijs/MBO-Colleges/MBO-College-Amstelland
T: 020-5791299
E: n.moussa@rova.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid