Liquid Rubber; Een interview over coatings voor water- en luchtdichting

“Een goed product leveren is één, maar het is vooral van belang dat je zichtbaar bent, problemen oplost en samenwerking aangaat met je klanten. Daarmee bouw je relaties en groei je samen.”

Zo vertelde Auke Langstraat, commercieel directeur van Liquid Rubber, tijdens dit interview.

Ontstaan bedrijf en kernactiviteiten

In 2010 is Liquid Rubber begonnen als Europees distributeur van de Canadese Liquid Rubber producten. Al snel werd duidelijk dat het bedrijf de volgende stap kon gaan nemen door over te gaan tot inkopen van de emulsie van Liquid Rubber. Vanuit deze emulsie produceert Liquid Rubber nu zelf de eindproducten in Nederland. “Deze emulsie is gepatenteerd en zorgt voor de kwaliteit en consistentie van onze producten.”

Een kleefkrachtig en elastisch product

Auke: “Liquid Rubber maakt coatings voor water- en luchtdichtingen voor met name de bouw en industrie. Liquid Rubber hecht op vrijwel alle ondergronden en heeft een elasticiteit tot wel 900%. Veel coatings hebben eerst primer nodig en vervolgens dienen er meerdere lagen van zo’n coating aangebracht te worden. Waar men steeds meer naartoe wil, is minder handelingen en meer efficiëntie op de bouwplaats. Onze Liquid Rubber emulsie heeft een dusdanige kleefkracht dat het zonder primer in één handeling hecht op hout, beton, metaal, glas, kunststoffen en vele andere ondergronden. Ook kan een verwerker in één handeling de juiste laagdikte aanbrengen. Hierdoor hebben wij met ons product minder arbeidsgangen en zijn de invloeden van buiten, zoals regen, minder van invloed op de applicatie. Veel ondergronden bewegen door de temperatuurwisselingen, maar door de hoge elasticiteit van Liquid Rubber kunnen onze producten flexibel meebewegen en scheuren deze niet.

Een ander voordeel is dat de producten die wij maken milieuvriendelijk zijn. Wij maken geen producten waar ook maar iets van een toxische stof inzit. Daarnaast geven wij 25 jaar productgarantie en een verwachte levensduur van 50 jaar.”

Aanwezig zijn en transparante communicatie

“Wij vinden het belangrijk om altijd direct in contact te blijven staan met de eindgebruiker van onze producten. Daarom zijn wij altijd op de bouw of projecten aanwezig om het gevoel te houden met de klanten en de toepassingen. Wij proberen als fabrikant altijd een driehoeksverhouding te hebben met de aannemer en applicatiepartner. Door in deze driehoek helder en open te communiceren, proberen wij de eindkwaliteit zo hoog mogelijk te houden.”

Groei en productontwikkeling

“Wij zijn in negen landen actief. Voor Nederland zijn wij op het gebied luchtdicht bouwen op weg om één van de grootste spelers te worden. Op Europees niveau willen wij ons distributienetwerk vergroten in samenwerking met gedegen partners. Daarnaast zijn wij bezig met een aantal productontwikkelingen om onze specialisatie uit te breiden. Dus niet alleen het afdichten van de buitenkant, maar ook afdichten aan de binnenkant van een gebouw op decoratief gebied.”

Lidmaatschap Businessclub

“Wij geloven in de kracht van een netwerk. Wij zagen dat Businessclub FC Aalsmeer steeds meer groeide en daar wilden wij graag deel van uitmaken. Daarbij zijn wij gek op voetbal. Mijn compagnon Wouter Huisman is leider bij Argon JO23 waar zijn zoon ook voetbalt. Ikzelf voetbal ook bij Argon in de seniorenafdeling.”

Contactgegevens

Liquid Rubber Europe
Groot Mijdrechtstraat 15
3641 RV, Mijdrecht
T: 0297-587866
W: www.liquidrubber.nl
E: info@liquidrubbereurope.com
E: tech@liquidrubbereurope.com

   


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid