Kaizen Gym: Improving life quality

Het idee voor Kaizen Gym

Donny Brouwer woont in Aalsmeer, maar is opgegroeid in Amstelveen. Zijn vader was eigenaar van het toenmalige restaurant Don Panza, waar Donny van jongs af aan als weekend- en vakantiehulp heeft gewerkt. Uiteindelijk is hij na een omscholing terechtgekomen in de sportbranche. “Ik ging werken bij het voormalige fitnesscentrum Special Sports. Daar heb ik Mike leren kennen.”

Mike van Beek is geboren in Zwitserland en heeft aansluitend gewoond in Canada. Uiteindelijk is hij in Amstelveen gaan wonen, maar zal binnenkort deze stad verlaten voor het dorpse Aalsmeer. Na de middelbare school is hij naar het CIOS gegaan. Tijdens zijn stage bij Special Sports heeft hij Donny ontmoet. Na ruim een jaar brainstormen zijn ze tot het huidige Kaizen Gym gekomen. “Donny en ik hadden veel raakvlakken in onze benadering om mensen te helpen hun doelen te verwezenlijken. Inmiddels doen wij dat al ruim zeven jaar met Kaizen Gym.”

Een Japanse denk- en werkwijze

Kaizen Gym is een personal training- en coaching bedrijf. Door maatwerk en een vaste coach wordt elke klant begeleid bij de training, voeding en bij zijn of haar levensstijl. “Wij kijken en bewaken wat voor persoon iemand is, zowel zakelijk als privé. Waar krijgt diegene energie of juist geen energie van, wat voor werk doet iemand en hoe kunnen wij uiteindelijk de klant het beste ondersteunen.”

De naam Kaizen komt voort uit een Japanse denk- en werkwijze waar de focus ligt op continue verbetering. Het verschil ten opzichte van een gewone sportschool is dat je bij Kaizen enkel op afspraak en onder persoonlijke begeleiding kan trainen. De kennismaking is altijd gratis, daarna betaal je per sessie. Er wordt geen inschrijfgeld gevraagd of administratiekosten in rekening gebracht; je betaalt voor wat je gebruikt.

Actief sinds 2013

Kaizen Gym opende zijn eerste vestiging in 2013 aan het Schinkeldijkje op de grens van Aalsmeer en Amstelveen. Hier worden uitsluitend particulieren getraind. In 2018 is daar een in company vestiging bijgekomen, bij het bedrijf Groenland aan de Japanlaan in Aalsmeer. Het idee voor deze vestiging is tot stand gekomen door de bedrijfsfilosofie van de Groenland bedrijven. De eigenaren zagen in dat het vitaal en gezond houden van medewerkers meer oplevert dan het kost. “Binnen Groenland huren wij een eigen trainingsruimte. Medewerkers van deze bedrijven kunnen daar vijf dagen per week onder werktijd bij ons trainen.”

Binding met Aalsmeerse ondernemers

Volgens Donny zit de uitdaging in het vinden van de juiste trainers en coaches. Iemand moet een bepaalde motivatie hebben, communicatief sterk zijn en kennis van zaken hebben. Een andere uitdaging is het voorzichtig zoeken naar een nieuwe locatie, omdat de vestiging op het Schinkeldijkje een beetje uit zijn jas groeit. “De nieuwe locatie moet op het grensgebied tussen Amstelveen en Uithoorn komen. Er moet veel buitenruimte zijn, omdat we inmiddels hebben ondervonden dat buiten trainen een meerwaarde heeft.”

Met het lidmaatschap bij BusinessClub FC Aalsmeer willen Donny en Mike als Aalsmeerse ondernemers binding hebben met lokale ondernemers. “Wij zijn overigens enthousiast gemaakt door onze klanten, omdat diverse leden van de BusinessClub al jaren bij ons trainen.”

Contactgegevens

Kaizen Gym
Schinkeldijkje 16N
1432 CE, Aalsmeer
T: 020-7610972
W: www.kaizengym.nl
E: info@kaizengym.nl

 


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid