Van Leeuwen Elektra; Een interview over elektrotechniek in/rond Aalsmeer

Robert Melchers

Robert is in Amstelveen geboren en woont met zijn gezin in Vinkeveen. Al van jongs af aan is hij geïnteresseerd in (elektro)techniek en een bedrijvig baasje geweest. Na de middelbare school is Robert naar de vakschool elektrotechniek van GTI gegaan.

Toen Robert nog een puber was, kwam Erik van Leeuwen – mede-eigenaar van Van Leeuwen Elektra – bij zijn ouderlijk huis over de vloer voor werkzaamheden. Erik had in die tijd als zelfstandige een elektricien-/bouwbedrijf in Amstelveen. “Als hij aan het werk was, was ik niet bij hem weg te slaan. Na zijn klus zijn wij contact blijven houden en ben ik op 19-jarige leeftijd voor hem gaan werken.”

Elektrotechnische werkzaamheden in de breedste

Robert: “Van Leeuwen Elektra doet elektrotechnische werkzaamheden in de breedste zin van het woord. Hieronder vallen onder andere het aanleggen en onderhouden van intercom-, camera-, alarm-, en laadsystemen. Maar wij doen ook toegangscontrole, de keuring van installaties, domotica en het compleet renoveren van de entree van een VVE-complex. Onze klanten bestaan uit corporaties en Vereniging van Eigenaren (VVE) van appartementencomplexen, particulieren, bedrijven en detailhandel. Het werkgebied van Van Leeuwen Elektra richt zich op een straal van circa 60 km rondom ons kantoor in Aalsmeer. Dit doen wij met een team van acht man.

Naast Erik en mij, is ook Erik’s zoon Stephan actief in ons bedrijf. Stephan is mede-eigenaar en doet bij ons de uitvoering in de buitendienst. Erik doet van oudsher opnames van werk en het opstellen van offertes en ik doe de planning, inkoop, administratie en maak de facturen. Naast kantoor werk ben ik vliegende keep als er bijgesprongen moet worden op de werkvloer.”

Ambitie

“Onze ambitie is gezonde groei, met behoud van het persoonlijke contact waar wij om bekend staan. Uitbouw van ons klantenbestand en behouden en onderhouden van ons huidige klantenbestand. Onze klanten zijn overigens in de meeste gevallen al jarenlang aan ons verbonden zijn en veelal via mond tot mondreclame bij ons terecht gekomen.

Op dit moment zie ik een aantal groeigebieden in ons vak. Die liggen op het terrein van energiebesparing en bijvoorbeeld laadpalen voor elektrische auto’s. Wat betreft energiebesparing voorspel ik een grote toekomst in z.g. Smart Grids, dit zijn slimme elektriciteitsnetten – voor bijvoorbeeld huisautomatisering waarbij steeds gekeken wordt naar de behoefte en de productie ven energie, bijvoorbeeld via zonnepanelen.

Knelpunten in ons werk zijn als er af en toe tegelijkertijd veel storingen (door bijv. lekkages) zijn en een aantal van onze mensen op projecten zitten, maar ook om de juiste mensen voor ons vakgebied geïnteresseerd te krijgen en op te leiden.”

Lidmaatschap

“Als Aalsmeerse ondernemers willen wij graag investeren in het lokale netwerk. Om die reden zijn wij ook lid geworden van Businessclub FC Aalsmeer. Belangrijk voor ons is dat wij als goed lopend en nog steeds groeiend bedrijf, op langere termijn ervoor zorgen dat onze orderportefeuille gevuld blijft. Daarnaast zijn wij erg geïnteresseerd in de periodieke ondernemersavonden, waaronder wij ook een kijkje kunnen nemen in de keuken bij andere leden. Onze motto is hierbij: “Wij brengen u verlichting!

Contactgegevens

Van Leeuwen Elektra B.V.
Schinkeldijkje 16-X
1432 CE, Aalsmeer
T: 020-6402266
W: vanleeuwenelektra.nl
E: info@vlebv.nl

   


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid