Het advies van PACA: Blijf in beweging binnen het werkveld

Paca Aalsmeer-Businessclub-fcaalsmeer

René Vreken

René is een geboren en getogen Aalsmeerder. Hij wilde eigenlijk architect worden, maar toen hij op zijn zeventiende door een blessure met fysiotherapie in aanraking kwam, werd hij enthousiast. René begon in 1989 bij Paramedisch Adviescentrum Aalsmeer (PACA) als waarnemer in de praktijk en is later in vaste dienst getreden. Sinds 2007 is hij lid van de driehoofdige directie. Het bedrijf bestaat inmiddels 40 jaar en is bij de meeste Aalsmeerders wel bekend als fysiotherapiepraktijk. Echter, er wordt meer gedaan dan alleen fysiotherapie.

“Ons werk is zeer afwisselend en je bent uiteraard altijd met mensen en hun welbevinden bezig. Fysiotherapie is een vak wat continue in beweging is en bij- en nascholing vraagt. In het vakgebied heb ik diverse studies en specialisaties gevolgd zoals: manueel therapie, sportfysiotherapie en arbeid gerelateerde fysiotherapie.”

De mens staat bij ons centraal

PACA wil een regionaal expertisecentrum zijn waar mensen met hun vragen over gezondheid terecht kunnen. Het heeft een breed aanbod van kwaliteitszorg op (para)medisch terrein. “Onze dienstverlening bestaat uit fysiotherapie voor algemene sportgerelateerde aandoeningen, arbeid en gezondheid voor ondernemers en personeel om gezond te kunnen werken en sport medisch advies d.m.v. consulten, sportkeuringen en sportbehandelingen/revalidatie.”

René geeft aan dat de patiënt centraal staat. Dit i.c.m. de kennis en ervaring van het adviescentrum zorgt ervoor dat de patiënt de beste zorg krijgt om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. De uitdaging zit hem in de innovatie. “Op dit moment hebben wij circa 60 medewerkers in dienst, waarvan er 37 in Aalsmeer werkzaam zijn. Dit zal niet zomaar gaan verdwijnen, maar ik verwacht wel dat eHealth binnen het beroep steeds meer zal toenemen.” Tijdens de Covid-pandemie is er noodgedwongen gebruikgemaakt van online video’s en videoconsulten, omdat de praktijk gesloten was. Gelukkig hebben de mensen dit volgens René als positief ervaren.

Steunen van lokale doelen

“Wij zijn lid geworden van de BusinessClub, omdat ik als Aalsmeerder veel connecties heb en ik als ondernemer de lokale maatschappelijke doelen steun. Wij begeleiden al jaren FC Aalsmeer vanuit ons vakgebied en ik zie zelf nog vele mogelijkheden om door middel van onze expertise andere regionale ondernemers te ondersteunen bij hun bedrijf met vraagstukken op het gebied van gezondheid.” Volgens René is bewegen vanuit gezondheidsperspectief erg belangrijk; het heeft een positief effect op ons als mens. Dit geldt ook voor ondernemen. Daarom wilt René graag het volgende aan de lezer meegeven: “Blijf bewegen binnen het werkveld waarin je werkzaam bent. Dat is goed voor de gezondheid, maar ook voor je business.”

Contactgegevens

Paramedisch Adviescentrum Aalsmeer (PACA)
Lakenblekerstraat 2
1431 GG, Aalsmeer
T: 0297-230960
W: www.paca.nu
E: info@paca.nu


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid