Ontwikkelen en beheren van vastgoed met Leliveld Vastgoed

Leliveld-Vastgoed-Businessclub-FC-Aalsmeer

Leliveld Vastgoed is een familiebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en beheren van woningen en bedrijfsonroerendgoed. Het heeft qua activiteiten in principe alles rondom vastgoed in eigen beheer. Hierbij te denken aan verhuur, technisch, administratief, commercieel, ontwikkelen en beleggen. Op dit moment sturen Bart en Joost Leliveld samen met hun neef Hein de zaak aan. Bart doet de commercie, Joost het technisch beheer en Hein de financiën.

Bart en Joost Leliveld

Joost: “De meesten kennen ons waarschijnlijk als de zoons van Jan Leliveld, die in augustus 2017 tot ons grote verdriet is overleden. Jan heeft Leliveld Vastgoed in 2008 opgericht na de verkoop van bloemenexportbedrijf Leliveld Group, met Top Flora International als bekendste dochteronderneming. Voor hem was dit destijds niet alleen een enorme omslag in handelen, maar ook in denken. Als voorbeeld: Leliveld Group had in de hoogtijdagen rond de 700 medewerkers in loondienst. Toen Jan in 2008 in het vastgoed begon, waren er maar drie medewerkers, waaronder hijzelf.”

Bart: “Tijdens mijn studie Bedrijfswetenschappen hielp ik al vaak bij klussen bij ons bedrijf. Toen ik na het behalen van mijn studie aangaf hier ook te willen gaan werken, hebben mijn vader en ik in het begin nog best wat discussie gehad. Jan had namelijk liever gezien dat ik eerst in het buitenland was gaan werken om daar ervaring op te doen. Daar had ik totaal geen zin in en ben ik uiteindelijk in januari 2010 fulltime bij Leliveld Vastgoed gaan werken. Mijn eerste taak was opzoeken hoe hoog het minimumloon was. Dat zou vervolgens mijn salaris worden.” Joost: “Hiermee heeft Bart eigenlijk voor mij de weg vrijgemaakt, want na mijn studie Bouwtechnische Bedrijfskunde ben ik eveneens in 2014 fulltime bij Leliveld Vastgoed gaan werken. In de loop van de tijd zijn wij samen gegroeid van ‘verantwoordelijkheid voor een bepaald project’ met Jan als vraagbaak die over onze schouders meekeek, naar ‘het informeren van Jan’ hem als sparringpartner. Zonder dat wij in de toekomst konden kijken, zijn de keuzes van destijds achteraf gezien maar goed geweest.”

Regionaal onderscheid

“Alle grote beslissingen nemen wij samen. Dan moet je denken aan de aankoop van een pand en de transformatie met alles wat daarbij komt kijken. De transformatie kan bijvoorbeeld zijn dat het pand een nieuwe functie krijgt. Zo hebben wij van een woonhuis op Oosteinderweg 287 ons kantoor gemaakt, met daarbij recreatieve voorzieningen als een jachthaven en horecagelegenheid.

Wij werken voornamelijk regionaal in een straal van circa een half uur rondom Aalsmeer. Structureel hebben we gemiddeld drie projecten lopen en hebben op dit moment rond de 350 verhuurbare eenheden in beheer. Dit is ook wat ons voornamelijk onderscheidt van anderen. Na oplevering van een project blijven wij met de huurders in contact. Daarnaast staan wij voor persoonlijke aandacht, professionaliteit, flexibiliteit, bereikbaarheid, toegankelijkheid en service. Wij willen groeien met het behoud van het goede.”

Steunen van lokale initiatieven

Bart: “Doordat wij regionaal werkzaam zijn willen wij de lokale gemeenschap van Aalsmeer steunen en voetbalclub FC Aalsmeer supporten. Het lidmaatschap van de Businessclub past hier goed bij. Mede ook omdat wij allebei gek zijn op voetbal en bij FC Aalsmeer hebben gespeeld. Joost: “Sterker nog, ik speel er nog steeds. En niet te vergeten: Jan heeft in 2015 het clublied van FC Aalsmeer geschreven.”

Afsluitende boodschap

Eigenlijk hebben wij geen bedrijfsslogan, maar wel een visie op het leven. Het gaat erom dat je dingen doet, waar later iets kan uitkomen waarvan je het bestaan nu nog niet weet. Denk hierbij aan de wijze Pippi Langkous uitspraak uit de jaren “60: “Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het kan.” Daarnaast is ons levensmotto: “Kies je voor je gelijk of kies je voor je geluk.”

 

Contactgegevens

Voor meer informatie over de dienstverlening van Leliveld Vastgoed, kijk op leliveld-vastgoed.nl of mail naar info@leliveld-vastgoed.nl.

Telefonisch bereikbaar op 0297 764 664.

   


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid