Sander en Arno over Van Berkel Aannemers en regionaal voetbal

Van-Berkel-Aannemers-Businessclub-FC-Aalsmeer
“Mensen bouwen voor mensen. Dat staat bij ons altijd centraal!”

Sander Korzelius en Arno Schrama vertellen Businessclub FC Aalsmeer over Van Berkel Aannemers en de verbinding met regionaal voetbal.

 

Bekenden van school

Sander werkt nu zo’n 25 jaar bij Van Berkel Aannemers. Hij is in dienst getreden toen het bedrijf nog relatief klein was. Zijn huidige rol bestaat uit calculatie, commercie en het zijn van projectleider bij Flora Holland, waar het bedrijf een dependance heeft. 

Arno is inmiddels twaalf jaar werkzaam bij het bedrijf. Arno en Sander kennen elkaar vroeger en hebben samen op de MTS van Amsterdam gezeten. Arno houdt zich binnen het bedrijf bezig met de werving en begeleiding van personeel, de werkverdeling en uitvoering.

Vierde generatie

Van Berkel Aannemers verricht aannemerswerkzaamheden, zoals nieuwbouw, utiliteit, onderhoud en renovatie. Het is een echt familiebedrijf dat in 1912 is opgericht. Ton en Frans van Berkel hebben het bedrijf groot gemaakt. Inmiddels heeft Frans zich teruggetrokken als actieve eigenaar en zal Ton dit als huidige directeur-eigenaar naar verwachting binnen circa twee jaar ook doen. Sander: “Momenteel is de vierde generatie van de familie Van Berkel werkzaam binnen het bedrijf. Vanaf het moment dat ook Ton afstand zal doen van zijn huidige functie, ligt de directievoering volledig in handen van de vierhoofdige directie, bestaande uit Annelies en Marjolijn van Berkel, Arno en ikzelf.” 

Onderscheid maken

Het bedrijf is voornamelijk werkzaam in de Randstad, maar maakt voor een vaste klant buiten deze regio graag een uitzondering. Sander: “Op gebied van werkzaamheden onderscheiden wij ons door het uitgekiende maatwerk wat wij leveren. Wij houden van korte lijnen, een vast aanspreekpunt en persoonlijke aandacht. In basis hebben wij een vaste kern van opdrachtgevers. Zo zijn wij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor alle bouwkundige werkzaamheden binnen Flora Holland, waar wij speciaal een eigen werkeenheid voor hebben opgezet. Toch verrichten wij ook werkzaamheden voor aparte opdrachtgevers. Hierbij kan je denken aan een aanbouw of een verbouwing van een badkamer.”

Binnen Van Berkel Aannemers is er niet alleen veel aandacht voor de klant, maar ook voor de medewerkers. Arno: “Als werkgever proberen wij de circa veertig medewerkers zoveel mogelijk zelf de aard van de werkzaamheden en de werkregio te laten kiezen. Zo creëer je arbeid waarmee zij zelf affiniteit hebben. Daarbij leiden wij als erkend leerbedrijf zelf onze medewerkers op. Dit zorgt er mede voor dat er weinig personeelsverloop is. Wanneer wij toch nieuw personeel moeten aantrekken, gaan wij altijd op zoek naar iemand die aansluit het ‘Van Berkel DNA’.”

Verbinding met voetbal

Dat er veel liefde is voor voetbal is duidelijk te horen aan de twee heren. Sander: “Wij hebben vier stoelen in de Johan Cruijff Arena. Zo kunnen wij en onze medewerkers regelmatig naar de diverse wedstrijden van Ajax toe.” Arno: “Ik heb zelf bij RKAV gevoetbald, maar na een slepende blessure ben ik de C1-selectie gaan trainen.”

Naast het kijken naar wedstrijden en het trainen van selecties, is er ook op zakelijk gebied een link. Zo heeft Van Berkel Aannemers in 2016 het huidige clubhuis onder supervisie van architect Richard Pannekoek gebouwd. Sander: “Toen wij zagen dat Businessclub FC Aalsmeer een vaste vorm begon te krijgen, hebben wij besloten lid te worden. Daarbij geeft het lidmaatschap ons de gelegenheid om deel te nemen aan de Aalsmeerse ondernemers-community.

 

Contactgegevens

Voor meer informatie over het portfolio, kijk op vanberkelaannemers.nl of mail naar algemeen@vanberkelaannemers.nl.

   

Ook lid worden van Businessclub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid