Interview Christiaan Sijnen – Gentlemen’s Place

businessclub-fcaalsmeer-gentlemens-place
BusinessClub lid uitgelicht:

Interview Christiaan Sijnen van Gentlemen’s Place

 

Wie is Christiaan en wat is Gentlemen’s Place?

Christiaan: Ik ben geboren in Heiloo, gehuwd, heb twee zoons en ik woon in Amstelveen. Van beroep ben ik van origine fiscalist. Tijdens een gezinsvakantie in Spanje heb ik in goed overleg met mijn vrouw besloten het roer om te gooien. Ik ben mijn passie gaan volgen en de mode in gegaan.

Vreemd is deze affiniteit niet, want als kleine jongen kwam ik vaak in het confectiecentrum (huidige World Fashion Centre Amsterdam). Mijn vader had daar een bedrijf in de confectie en was tevens voorzitter van het WFC.

In 2015, midden in de nasleep van de crisis, heb ik mijn eerste winkel aan de Zuidas in Amsterdam geopend. In 2016 opende ik een tweede filiaal in de Zijdstraat in Aalsmeer. Later zijn wij in de Zijstraat naar een grotere locatie verhuisd. Het filiaal in Amsterdam is inmiddels afgestoten.

Wat onderscheidt Gentlemen’s Place van andere kledingwinkels?

Kleding kun je overal kopen, zowel ‘offline’ als ‘online’. Ik geloof echter sterk in de persoonlijke benadering bij de fysieke koop van kleding. Daarnaast kun je het resultaat gelijk zien als je kleding past. Ons aanbod is naast de stijlvolle en stoere Nederlandse merken gegroeid met internationale merken, zoals Hugo Boss, Ted Baker en Tommy Hilfiger. De sterke kant van Gentlemen’s Place is de mix tussen persoonlijk advies en een uitstekende service in de winkel. Bij ons krijg je bijvoorbeeld een drankje aangeboden terwijl je uit het assortiment van hoge kwaliteit producten nieuwe kleding past. Uiteraard zorgen wij daarmee ervoor dat wij persoonlijk contact opbouwen met onze klanten.

Naast de verkoop van producten geven jullie ook een Stijl Masterclass. Wat houdt dat precies in?

Naast de fysieke winkel geven wij ook een zogeheten Stijl Masterclass voor voor individuele deelnemers als voor bedrijven. In deze masterclass komen communicatie, werking van zintuigen, bewustwording hoe je op een ander overkomt en uiteraard een juiste maatvoering en kledingkeuze aan bod. De Stijl Masterclass kunnen wij desgewenst ook op locatie geven. Tevens staan wij regelmatig op terugkerende evenementen en doen wij mee aan downtownophelia.nl. Een leuk en goed initiatief waar ik veel energie van krijg.

Wat zijn jouw ambities voor de toekomst?

Belangrijk is dat wij behouden en verder uitbouwen wat wij tot nu toe hebben opgebouwd. Daarnaast zou ik wel een eigen kledinglijn willen ontwerpen, waarvan de productie en assemblage voor klanten middels een ‘open keuken’ zichtbaar moet zijn.

Daarnaast zijn wij zeer trots op onze nieuwste aanwinst: een eigen Gentlemen Place App.

Heb je wat met voetbal?

Als teamsport inspireert voetbal en wat je als team kunt bereiken mij ontzettend. Echter op dit moment ben ik actiever bezig met hockey, omdat allebei mijn zoons deze sport beoefenen. Bij Myra, de hockeyvereniging van mijn zoons, heb ik een aantal jaren geleden ook een Stijl Masterclass verzorgd. Het was mooi om na afloop te zien, dat mede door deze masterclass de verbale en nonverbale communicatie, en de teamgeest is vergroot. Dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zichtbaar.

Als ik aan voetbal denk, denk ik zeker terug aan vroeger. Dat ik als jochie lekker op straat een balletje stond te trappen en samen naar wedstrijden ging. Binnen mijn winkel werk ik samen met een team van ervaren en enthousiaste professionals, die ik ook wel ‘mijn GP-team’ noem. Om een vergelijking met voetbal te maken: Zij zijn net als een voetbalteam; ieder op zijn eigen plek en ik daartussen als meevoetballende coach.

Wat is jouw levensles?

In de vier decennia die ik inmiddels op deze aardbol rondloop heb ik geleerd dat je moet genieten van iedere dag. Mijn favoriete inspirerende quote is dan ook: “Ik heb niet zoveel met gisteren, maar wel om van te leren hoe ik naar morgen kan toegroeien.”

 

Contactgegevens

Benieuwd naar de collectie en het advies van de stijlmeesters? Gentlemen’s Place is gevestigd op Zijdstraat 67, Aalsmeer.

Kijk voor meer informatie op www.gentlemensplace.com of download de Gentlemen’s Place app in de App Store of Google Play Store. Tel: 0297-767060

   

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid