D’auria Holland

D'Auria bloemenexport italie - businessclub FC Aalsmeer

Aan het woord Robert Stokman van D’auria Holland.

Robert, vertel eens wat over jezelf en jouw bedrijf:
Ik ben een geboren en getogen Aalsmeerder en heb een bloemenexport bedrijf op Flora Holland in Aalsmeer. D’auria richt zich specifiek op de bloemengroothandel van zuid Italië, waar wij naast Aalsmeer nog 2 vestigingen hebben. Na jarenlang samengewerkt te hebben met mijn compagnons in Italië, die zo langzamerhand mijn vrienden waren geworden, hebben we ongeveer 10 jaar geleden de knoop doorgehakt en besloten om één gezamenlijke directie te gaan voeren, met 3 vestigingen. Het vak heb ik met de paplepel van mijn vader ingegoten gekregen en inmiddels zit ik ruim 30 jaar in deze business. Rozen zijn onze ‘core business’ en bloemen zijn voor consumenten in Italië heel belangrijk. Daar bezuinigt men bij wijze van spreken nog eerder op eten, dan dat ze op de aankoop van bloemen zouden bezuinigen. Vanuit onze 2 vestigingen in Italië beleveren wij winkeliers in heel Zuid Italië en de Laars.

Hoe ziet jullie toekomst eruit?
Op dit moment hebben wij ongeveer 64 personen in loondienst, waarvan het merendeel in Italië.  Voor ons is het volume wat wij nu hebben, goed behapbaar. Wij gaan dus voor consolideren en het permanent bewaken van de kwaliteit, die bij ons hoog in het vaandel staat. Op dat gebied hebben mijn partners en ik gelukkig dezelfde visie.

Wat is je binding met FC Aalsmeer en voetbal in zijn algemeenheid?
Ik vind het leuk om internationaal voetbal te kijken en heb nationaal geen specifieke voorkeur voor een bepaalde club. Als ik naar een wedstrijd kijk, dan kijk ik altijd met de blik, dat de ‘beste van mij mag winnen’… Dat geldt overigens ook voor bijvoorbeeld een wedstrijd als Nederland – Italië. Daarover hebben overigens mijn compagnons in Italië, wel een andere mening ?.

Voor de Businessclub, ben ik door ‘veiling collega’ Hakim van de Jetset benaderd. Het goede van de Businessclub van FC Aalsmeer, vind ik het ondersteunen, om o.a. voor de jeugd kwalitatief goede trainers door de club aan te kunnen trekken, waardoor het plezier en niveau omhooggaat en ook spelers met potentie behouden blijven voor FC Aalsmeer en door kunnen stromen.

Wanneer zien we jou een keer bij een thuiswedstrijd van bijvoorbeeld het eerste?
Ha,ha, ik kom dit seizoen beslist een keer langs, maar omdat ik inmiddels een beetje Italiaans bloed in mijn aderen heb stromen, moet het wel een zaterdag met mooi weer zijn….

Wat is jouw levensles/ wat zou je ons willen meegeven?
Ik heb in de loop van de jaren goede en slechte tijden doorgemaakt, zowel zakelijk als privé, maar ben altijd optimistisch gebleven. Mijn slogan is dan ook: Blijf altijd vooruitkijken, er is altijd licht aan het eind van de tunnel!

 


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid