Contaxus – Een proactief belastingadvies- en accountantskantoor met Hollandse nuchterheid!

Jan Plat en Fred Stroombergen

Jan is een geboren en getogen Volendammer en is van beroep fiscalist. Samen met twee oud-collega’s, waaronder Marco Veerman, heeft hij in 2001 Contaxus opgericht. Jan en Marco hebben ‘het vak’ geleerd bij Arthur Andersen in Amsterdam. Jan is een groot voetballiefhebber en supporter van FC Volendam. Hij speelt zelf nog zaalvoetbal. Bij FC Volendam heeft Jan in het bestuur gezeten van de Businessclub en tot voor kort ook in de Raad van Commissarissen.
Fred is een echte Hillegommer en werkt sinds begin 2020 als accountant op het Contaxus kantoor in Schiphol-Rijk. Freds motto is: “Je moet signaleren om te kunnen adviseren!”.

Contaxus, groei organisatie en dienstverlening.

Contaxus telt inmiddels circa 26 medewerkers, waarvan er 5 werkzaam zijn op het kantoor in Schiphol Rijk. Jan: sinds de oprichting in 2001 groeide het kantoor gestaag. Na de komst van Eric Jan Kemp, die in Aalsmeer woonachtig is en veel klanten in die regio bedient, ontstond de behoefte aan een fysiek kantoor in deze regio. Dat is Schiphol-Rijk geworden.

Contaxus is van origine, zoals je noemt, een enkelvoudig fiscaal advieskantoor. Pas later, vanaf 2015 zijn er ook accountants aangetrokken. Daar is Fred er één van. Alle expertise heeft Contaxus zelf in huis, van estate planning, salarisadministratie, btw- en overdrachtsbelasting tot vennootschaps-belasting, zowel nationaal als internationaal.

Jan geeft aan trots te zijn op het klantenbestand van Contaxus. Hiervoor hebben wij, zo geeft hij verder aan, tot op heden geen acquisitie voor hoeven te doen maar komt tot stand via mond-tot-mond-reclame. Het klantenbestand bestaat onder andere uit groot MKB-bedrijven, die Contaxus goed kan bedienen vanwege haar specialismen, maar ook door de snelheid van handelen door de korte lijnen binnen de organisatie en haar concurrerende tarieven. Overige klanten zijn bijvoorbeeld vermogende particulieren, projectontwikkelaars, groothandels en e-commerce bedrijven met webwinkels in binnen- en buitenland.

Onderscheidend, voor klanten als medewerkers
Voor klanten:

  • Klantgericht: Contaxus herkent de behoeften en belangen van haar klanten en denkt in oplossingen binnen bestaande wet- en regelgeving.
  • Creatief: Contaxus komt proactief met nieuwe ideeën en gezichtspunten. Zij denken altijd ‘out of the box’ om tot nieuwe mogelijkheden en resultaten te komen.
  • Verantwoordelijkheid: Contaxus doet wat ze zeggen en zegt wat zij doen. Afspraken worden nagekomen en de klant kan op Contaxus bouwen.

Voor haar medewerkers:

  • Platte organisatiestructuur: Contaxus heeft korte lijnen en de medewerker heeft grote invloed op zijn of haar eigen werkproces.
  • Respect: bij Contaxus respecteren we elkaar, elkaars expertise, maar ook elkaars persoonlijke eigenschappen en voorkeuren.
  • Passende organisatie: bij Contaxus zijn alle leeftijden vertegenwoordigd, zodat iedereen zich er thuis voelt.

Lidmaatschap Businessclub en bedrijfsmotto

Contaxus is als regionale ondernemer lid geworden van de Businessclub van FC Aalsmeer omdat zij sport, en in het bijzonder voetbal, een warm hart toedraagt. Daarnaast is het vinden van de juiste mensen, en ook jonge mensen die bijvoorbeeld als assistent-accountant opgeleid willen worden, vaak genoeg een uitdaging. De gedachte hierbij is: we willen aan onze klanten geen ‘nee’ verkopen. Het maatschappelijke initiatief van de Businessclub met www.werkeninaalsmeer.nl onderschrijft Contaxus dan ook volledig.

Fiscaal advies en accountancy voor ondernemers
die willen doorgroeien

www.contaxus.com

Bezoekadressen
Beechavenue 124
1119 PR Schiphol-Rijk
020 – 6538367

Julianaweg 192-F
1131 DL Volendam
0299 – 399810


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid