Total Copy, de internetdrukker met een voordeur.

Dirk Box, directeur- eigenaar.

Wie is Dirk en wat is je achtergrond?

Ik ben geboren in Aalsmeer en ben in 1990 samen met mijn echtgenote Ria Bouwman Total Copy Service begonnen. Onze eerste winkel was in de Marktstraat in Aalsmeer. Daarna hebben wij 30 jaar in de Dorpsstraat gezeten. Recentelijk zijn wij verhuisd naar een nieuwe winkel in de Zijdstraat op nummer 2. Dit is op de hoek van de Dorpsstraat en hier was voorheen de Rabobank gevestigd. Naast ons filiaal in Aalsmeer hebben wij sinds 2002 ook een filiaal in Amsterdam, de 1e Oosterparkstraat 126 in Amsterdam Oost.
Naast de drukke werkzaamheden bij onze twee filialen vinden wij het ook belangrijk dat we sociaal actief zijn. Zo ben ik al vanaf 1991 bestuurslid van winkeliersvereniging Aalsmeer Centrum. Ik ben een aantal jaren voorzitter geweest en heb recentelijk de voorzittershamer overgedragen. Ik blijf als bestuurslid aangesloten. Daarnaast hebben Ria en ik in 1998 de stichting Dag van je Leven opgericht. Deze stichting zet zich al jaren in om mensen met een verstandelijke beperking letterlijk een dag van hun leven te bezorgen. Dit doen wij onder andere door twee grote evenementen in het jaar te organiseren en wensen uit te laten komen. Tijdens de feestweek van Aalsmeer organiseren wij voor meer dan 500 cliënten een feest waar naast artiesten ook de cliënten zelf mogen optreden. Het tweede grote evenement is de jaarlijkse bootjesdag, die wij houden vanuit jachthaven Kempers. Daar worden 300 cliënten verdeeld over 60 boten van particulieren. Voordat ik de winkel begon trad ik op als imitator met Elvis Presley nummers. Ik trad ook op voor stichting Ons Tweede Thuis en daardoor ben ik in contact gekomen met deze organisatie.

Ook heb ik een rol gespeeld in de Aalsmeerse politiek als raadslid en fractie assistent bij PACT, bestuurslid in het bestuur van toen de ondernemersvereniging de OVA wat nu de NOA is geworden en ik was programmamaker en bestuurslid van Radio Aalsmeer.

Hoe ben je in de business terechtgekomen?
Total Copy Service zijn wij begonnen vanuit de verenigingswereld. Ria deed werkzaamheden bij zwemclub Oceanus en raakte ook betrokken bij de Atletiekvereniging Aalsmeer (AVA 64) waar ik ook destijds in het bestuur zat en training gaf aan de jeugd. Op een avond werd aan mij gevraagd of ik wilde helpen met het clubblad. Dat heb ik toen gedaan en toen moest ik met een stencilapparaat werken en om een tafel heen lopen om de papieren te verzamelen. Toen dacht: ‘kan dit niet makkelijker?’ Ik zei toen tegen Ria: ‘als we nu samen met Oceanus en de atletiekvereniging een kopieerapparaat kopen, dan kunnen we de kosten verdelen.’ We gingen kijken naar de mogelijkheden en kwamen op het idee om een kopieerwinkel te starten. Bij het schrijven van ons ondernemersplan kwamen we er al snel achter dat het niet rendabel zou zijn om ons alleen bezig te houden met kopietjes maken dus zo is de naam ontstaan Total Copy Service.

Wat doet Total Copy?

Wij bieden een totaalpakket aan op het gebied van kopieer en printwerk, een compleet drukwerkpakket van visitekaartjes tot maatwerk van drukwerkopdrachten. We hebben een eigen ontwerpstudio en wij bieden een uitgebreide textielcollectie, diverse bedrukkingstechnieken en borduurwerk aan voor verkoop per stuk en grote aantallen. Daarnaast verzorgen we ook reclame-uitingen zoals borden, banners, vlaggen, stickers en afwerking zoals plastificeren, inbinden, kantoorartikelen en papier verkoop.

Wat is jullie onderscheidend vermogen t.o.v. concurrenten?
Met een klein team zijn wij heel flexibel, we hebben korte lijnen en onze medewerkers weten van aanpakken. Naast de twee filialen hebben wij ook een uitgebreide webwinkel waar onze klanten een bestelling kunnen plaatsen. Onze kracht is dat je altijd de producten kunt zien en voelen in onze filialen en zo hanteren wij de term ‘de internetdrukker met een voordeur’. Door het brede pakket en de jarenlange ervaring kunnen wij voor de brede klantenkring bijna altijd voor een passende oplossing zorgen. Door de samenwerkingen die wij jarenlang hebben opgebouwd kunnen wij op elk prijsniveau wat voor onze klanten betekenen.

Welke uitdagingen zijn er binnen de branche?
Wij hebben een erg breed assortiment en krijgen daarom soms de meest vreemde verzoeken. Wij kijken dan samen met de klant naar een passende oplossing. Elke dag is daardoor voor ons weer een uitdaging. Het kan bijvoorbeeld gaan om het bedrukken van bestaande artikelen waar de klant mee komt. In ons netwerk kijken we of we er dan wat mee kunnen. Als dit niet zo is, dan is nee is ook een antwoord. Daar zijn wij heel transparant in. De afgelopen tijd merken we in onze branche dat de levertijden korter zijn geworden. Door de technieken die wij in huis hebben kunnen wij bepaalde opdrachten op dezelfde dag afronden. Zo proberen we mee te gaan met de verwachtingen die klanten tegenwoordig hebben met snelle leveringen.

Waarom zijn jullie lid geworden van de Businessclub van FC Aalsmeer?Zoals eerder benoemd, is naast ondernemen ook het sociale aspect heel belangrijk voor ons. Zo vinden wij het ook belangrijk dat wij de verenigingswereld ondersteunen. Wij willen vooral lokaal en in de regio een steentje bijdragen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de jeugd ook met sport bezig is. Wij hopen ons bij de Businessclub van Aalsmeer thuis te gaan voelen en weer nieuwe mensen te ontmoeten op de Businessclub avonden. Het zou super zijn als hier zakelijke relaties uit ontstaan, dan is de bal weer rond!

Onze slogan.

Behandel de klant zoals je zelf behandeld wil worden!

Total Copy Service & DHL servicepoint.

Zijdstraat 2, 1431 EC Aalsmeer

Telefoon: 0297-325024

E-mail: aalsmeer@tcsshop.nl

www.tcsshop.nl

https://nl-nl.facebook.com/TotalCopyService


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid