Amstelring – Rozenholm

Amstelring vindt dat iedereen recht heeft op liefdevolle zorg. Als het leven niet meer zo makkelijk gaat door ouderdom, een langdurige ziekte of een lichamelijke beperking. Bij Amstelring vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn ongeacht afkomst, geaardheid of religie.

Rita Braam, manager Rozenholm (Aalsmeer) en Het Hoge Heem (Uithoorn).

Rita is sinds 1983 leidinggevende in de zorg en is in 1992 bij verpleeghuis Bornholm in Hoofddorp gaan werken. Na verschillende fusies tussen zorginstellingen is Stichting Amstelring ontstaan. Amstelring biedt zorg en diensten aan van zeg maar de ‘Amstel tot de ‘Ringvaart’.

Sinds 2011 is Rita werkzaam als manager bij Rozenholm en is zoals zij zelf noemt het ‘poldermeisje’ binnen de organisatie, dit in tegenstelling tot haar collega’s in de regio Amsterdam.

Kernwaarden organisatie.

Rita geeft aan, dat ‘als het zelfstandig wonen uiteindelijk niet meer gaat’, bewoners bij Rozenholm een fijne woon en leefomgeving tegemoet kunnen zien, waar betrokken medewerkers en vrijwilligers permanent bezig zijn met het welbevinden van de bewoners binnen de locatie. Rozenholm is heel kleinschalig, met 54 plekken en is centraal gelegen in Aalsmeer Dorp aan het water en heeft als naaste buur, het Zorgcentrum Aelsmeer met een geheel eigen directie en bestuur.

Naast de aandacht voor bewoners is er structureel contact met de familie van deze bewoners. Rita is binnen Rozenholm ‘de spin in het web’ en de organisatiestructuur binnen Rozenholm is plat en werkt vanuit de gedachte van zelforganisatie. Zo werkt Rita samen met een ondersteuningsteam. Daarin bv de kwaliteitsverpleegkundige die de teams ondersteunt op de inhoud van de zorg, een teamcoach die ondersteunt op het proces en uiteraard zijn er de belangrijke zorgmedewerkers.

Ambities en uitdagingen.

Naast een warm welkom voor bewoners heeft Rozenholm zeker ook een warm welkom voor medewerkers. In medewerkers wordt veel geïnvesteerd in opleidingen, zoals bijvoorbeeld palliatieve zorg in de begeleiding van bewoners en ook hun familie in de laatste levensfase.

Uitdagingen liggen zeker op het personele vlak. Zorgelijk is dat uit de demografische cijfers blijkt dat de komende jaren dementie binnen de gemeente nog meer gaat toenemen en daarvoor moeten dan wel voldoende plekken zijn.  Maar ook voldoende zorgmedewerkers.

Rozenholm heeft recent een eigen leerafdeling gestart waar leerlingen en  stagiaires begeleid worden door werkcoaches en kunnen groeien naar een vaste baan. Ook wordt gekeken naar zogenaamde ‘zij -instromers’. Dit gaat om medewerkers die nu een ander beroep uitoefenen, we proberen hen te enthousiasmeren voor de zorg en bieden hen een voortraject en vervolgens een verkorte opleiding aan in de zorg.

Lidmaatschap Businessclub.

Rozenholm is lid geworden van de Businessclub met name om haar lokale netwerk te vergroten.

Ondanks dat Rozenholm onderdeel van een grotere stichting uitmaakt wil zij zoveel als mogelijk lokaal werken en bv  inkopen. Daarnaast kan het diverse leden bestand van de Businessclub en het maatschappelijke initiatief van de Businessclub met www.werkeninaalsmeer.nl interessant zijn voor het vervullen van vacatures maar ook bijvoorbeeld om ‘zij-instromers’ aan te trekken.

Het motto van Rita is: ‘Geloof dat het kan en start gewoon”!

www.amstelring.nl/verpleeghuis-rozenholm
Molenpad 4, 1431 BZ Aalsmeer
(0297) 34 34 31


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid