Verhoef Access Technology; toegangsinstallaties en reddingsboten

Verhoef Access Technology specialiseert zich in het ontwerpen en fabriceren van klantspecifieke toegangsinstallaties die een veilige toegang verschaffen van schip naar wal en vice versa, voor de bemanning van allerlei soorten schepen in de petrochemische industrie. Daarnaast is Verhoef bij het grote publiek vanwege de testinstallatie aan de ringvaart beter bekend als de producent van de oranje aluminium (vrije val) reddingsboten.  Dit jaar vieren zij hun 80-jarige jubileum en vertelt Ruud Schwegler over het succes van Verhoef.

Ruud Schwegler

Ruud is geboren in Nes aan de Amstel en op zesjarige leeftijd verhuisd naar Oude Meer. In 1978 is hij na bemiddeling door zijn vader – die met zijn SRV-wagen melk aan Verhoef leverde – op zestienjarige leeftijd bij Verhoef begonnen. Ruud: “Mijn werk bestond uit het maken van bloemenveilingkarren, die wij in die tijd volop fabriceerden voor Bloemenveiling Aalsmeer. Door het volgen van diverse avondstudies kon ik doorstromen naar de staal- en hydrauliekafdeling. Uiteindelijk kwam ik in de tekenkamer terecht, waarvan ik een paar jaar later afdelingshoofd werd.” In 2008 werd Ruud aangesteld als technisch directeur, om vervolgens in 2020 Martin Verhoef op te volgen als algemeen directeur.

Trots op Verhoef Access Technology

Verhoef maakt toegangsinstallaties voor de olie- en gasindustrie en vrije val reddingboten voor boorplatforms. Waar Ruud vooral trots op is, zijn de mensen van Verhoef en dat hij carrière heeft kunnen maken binnen het van oorsprong familiebedrijf. “Wij hebben een reputatie als wereldwijde aanbieder van betrouwbare veiligheidsoplossingen. Onze mensen zorgen ervoor dat wij deze reputatie kunnen behouden. Daar ben ik erg trots op. Zij vormen tenslotte ons kapitaal.”

Organisatie

Verhoef heeft circa tachtig medewerkers in dienst en alle disciplines in huis. Hierbij te denken aan verkoop, engineering, staal- en aluminiumproductie, straal- en spuitwerk tot aan monteren van de hydraulische en elektrische componenten. Nadat de installatie op ons buitenterrein is opgezet, wordt alles getest en weer gedemonteerd om vervolgens naar de eindbestemming te worden verscheept. “Wij exporteren onze producten naar meer dan 70 landen over de gehele wereld en vervolgens reizen onze service-engineers er achteraan om het geheel op locatie in bedrijf te stellen.”

Voor medewerkers die de kennis en ambitie hebben, bestaan er bij Verhoef goede mogelijkheden om door te groeien. Meer dan de helft van de medewerkers is langer dan tien jaar in dienst.

Gekwalificeerd personeel en innovatie

“Het is onze uitdaging om steeds te zorgen voor goed gekwalificeerd personeel, bijvoorbeeld via interne opleiding. We zijn een erkend leerbedrijf. Altijd kwalitatief en innovatief voorop blijven lopen, zoals wij al tachtig jaar doen, is onze andere uitdaging. Een aantal van onze producten wordt gekopieerd en geproduceerd in lagelonenlanden en het Verre Oosten, veelal met gebruik van inferieure kwaliteit materialen. De kopers van die producten ontdekken echter meestal na een paar jaar, dat goedkoop toch echt duurkoop blijkt te zijn.”

Lidmaatschap Businessclub FC Aalsmeer

Wij zijn lid geworden van Businessclub van FC Aalsmeer om o.a. samen met andere bedrijven en ondernemers regionaal te kunnen netwerken. De BusinessClub heeft een heel divers ledenbestand en het is mooi om te zien dat iedereen op deze manier verbonden kan worden. Daarnaast is het maatschappelijke initiatief van de BusinessClub ‘www.werkeninaalsmeer.nl’ zeer interessant voor ons, om jonge mensen enthousiast en geïnteresseerd te krijgen voor ons mooie bedrijf en vak.

Ruud heeft een mooie motto: “Alleen bij tegenwind gaat een vlieger omhoog.” De moraal van dit verhaal is, laat de moed niet zakken als het even tegenzit, maar blijf volhouden. “Een tegenslag kan namelijk ook kansen bieden. Zie het als een mogelijkheid tot groei!”

Meer informatie over Verhoef kun je vinden op de website: www.verhoef.eu, of zoek contact via e-mail info@verhoef.eu of telefoon: 020-3167100.


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid