Jumbo Aalsmeer

Jumbo-Businessclub-fcaalsmeer

BusinessClub lid Carlo Verwoerd van Jumbo Aalsmeer.

Carlo, vertel eens wat over jezelf, over Jumbo Aalsmeer en Jumbo supermarkten algemeen. Ik ben Carlo Verwoerd, afkomstig uit Bodegraven en ben sinds april 2020 filiaalmanager van Jumbo Aalsmeer. Vanaf jongs af aan heb ik altijd in de supermarktbranche gewerkt en na het volgen van diverse studies en opleidingen opgeklommen tot mijn huidige rol als filiaalmanager. Deze functie bekleed ik in wisselende filialen/ steden. Bij Jumbo Aalsmeer is de z.g. filiaal structuur van kracht, dat wil zeggen dat dit filiaal valt onder een cluster van 30 filialen, met daarboven een cluster manager. De keuze in welk filiaal welke manager wordt geplaatst, bepaald de cluster manager. Naast filiaal structuur zijn er Jumbo winkels op basis van franchise. Deze verschillen komen o.a. door overname van bijvoorbeeld Super de Boer en C-1000 in het verleden. Bij deze voormalige winkelketens waren van oudsher al veel franchisenemers. Jumbo kent op dit moment drie soorten vestigingen:
– De reguliere supermarkt zoals ons filiaal in Aalsmeer
– De city supermarkt. Bijvoorbeeld op een station of in een druk winkelgebied. Deze is kleiner van opzet en bedoeld voor o.a. passanten voor het halen van kant en klaar maaltijden, broodjes en kleine boodschappen
– De Food market filialen. Dit is een supermarkt met een vestiging van La Place / life cooking.

Wat is jouw persoonlijke ‘drive’?
Ik krijg energie van, om samen met een team klanten tevreden te stellen en te ontzorgen met behulp van de 7-zekerheden. Mijn rol, naast administratie en personeelsbeleid, speelt zich dan ook grotendeels op de werkvloer af. Tussen mijn teamleden en de klanten voel ik mij als een vis in het water en daar kom ik ook tot bloei. De ontwikkeling van mijn team staat bij mij centraal. Ik coach mijn medewerkers steeds bij het zelf zoeken naar oplossingen. Uiteraard hebben wij als onderneming medewerkers van verschillende afkomst en leeftijden. De zogenaamde Z- generatie, krijg je bijvoorbeeld alleen gemotiveerd door het steeds geven van complimenten.

Carlo, hoe ziet de logistiek bij Jumbo Aalsmeer eruit?
Het filiaal ligt immers middenin druk bewoond gebied. Jumbo Aalsmeer wordt 6 dagen, met uitzondering van zondag bevoorraad. Gemiddeld komt er 2x per dag een grote truck met oplegger. Vers en DKW (Kruidenierswaren) zijn 2 aparte stromen. Daarnaast hebben wij een regionale bakker die dagelijks komt met eigen vervoer en ook nog een aantal aangesloten lokale leveranciers. Elke filiaal heeft binnen kaders de vrijheid om lokaal te kunnen ondernemen. De logistiek van de thuisbezorging wordt via Amsterdam geregeld en in Den Bosch geassembleerd. Vanuit Jumbo centraal, zijn er stockvoorraden per filiaal bepaald. Deze worden bijgesteld als er bijvoorbeeld een supermarkt van een andere keten in de regio dicht is, maar worden ook bepaald aan de hand van bijvoorbeeld weervoorspellingen.

Wat is de ambitie van Jumbo voor de komende jaren?
De ambitie van Jumbo is groei. Op dit moment ligt er een dringende focus voor de Belgische markt.

Heb je iets met voetbal en waarom ben je lid geworden van de BusinessClub?
Jazeker heb ik iets met voetbal. Ik heb zelf in mijn woonplaats Bodegraven gevoetbald in de hoogste jeugdelftallen en ben uiteindelijk gestopt i.v.m. blessures. Tevens ging ik vroeger vaak met mijn vader mee naar wedstrijden door het hele land. Hij zat n.l. in de scheidsrechter commissie van de KNVB. Op eredivisie niveau is FC Utrecht mijn club!

Ten slotte Carlo, wat is typerend voor Jumbo en welke boodschap zou je ons willen meegeven? 
Medewerkers van Jumbo hebben het z.g. Jumbo DNA om alles voor de klant te willen doen.

Deze is gebaseerd op 3 kernwaarden:
1. Samenwerken
2. Ondernemen
3. Winnen

Dit DNA komt ook tot uiting bij de sponsoractiviteiten van Jumbo zoals de Formule 1/ Max Verstappen, Jumbo Visma Schaatsploeg, de wielerploeg en Dakar. Mijn slogan is: Zorg dat je plezier hebt in je werk! Zonder plezier wordt je werkdag immers heel lang en plezier in je werk komt de klant ook ten goede.


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid