FloriGreens, vers snijgroen van over de hele wereld

Florigreens heeft een ruim assortiment aan snijgroen. Deze producten komen wekelijks vers binnen uit centraal America, waaronder Costa Rica en de Verenigde Staten, Zuid-Europa, waaronder Spanje en Italië en Azie, waaronder uit Sri Lanka.

Cees Streefkerk, directeur-eigenaar

Cees, geboren en getogen in Amstelveen en inmiddels al 15 jaar woonachtig in Aalsmeer. Sinds 1989 zit Cees ‘in de snijgroen business’ en na jaren in loondienst gewerkt te hebben in de import en verkoop is hij in 2010 voor zichzelf begonnen met Florigreens. Het snijgroen van Florigreens wordt gebuikt als basis en de opvulling van boeketten en is in diverse maten en kleuren te verkrijgen.

De klanten van Florigreens zijn o.a. bloemisten, detailhandel en de verwerkers van boeketten. Het snijgroen wordt in de meeste gevallen per luchtvracht naar Nederland vervoerd en heeft vervolgens via Florigreens zijn afzet in heel Europa.

Klant & service gericht, kwaliteit, korte lijnen en een eerlijke prijs

Bij Florigreens draait alles om de samenwerking in de keten, de kwekers in de verschillende werelddelen aan de ene kant, de afnemers aan de andere kant en Florigreens als intermediair daartussen. Cees geeft aan trots te zijn, om met zijn jarenlange expertise op dit vakgebied een spil in deze keten te kunnen zijn.

Uitdagingen en ambitie. Een van de uitdagingen zo geeft Cees aan, is om ervoor te zorgen dat de kennis die hij in de afgelopen 30 jaar heeft vergaard gecontinueerd en behouden blijft. Om dit te borgen heeft hij inmiddels een team van twintigers om zich heen verzameld die hiervoor moeten zorgen en ook mee gaan op de vele bezoeken die Cees jaarlijks aflegt bij de kwekers/ producenten in heel de wereld. Een andere uitdaging voor Florigreens is om steeds vooruitstrevend en onderscheidend te zijn in nieuwe producten. Cees geeft aan dat hij dit doet om altijd goed naar zijn klanten te luisteren, maar ook door altijd op zoek te zijn naar nieuwe trends in de markt. De ambitie is dan ook gezonde groei, maar zeker het borgen wat is opgebouwd en onderscheidend te blijven zijn. Cees is een mensen -mensen mens die altijd geïnteresseerd is in de medemens, met name ook naar andere culturen. Cees geeft aan een groot respect te hebben voor zijn leveranciers en hun crew en het geweldig te vinden als hij bij de bedrijfsbezoeken met hun praat over de ‘wereldse zaken’ die spelen.

Zijn motto is dan ook ‘Together Stronger’ en als je veel reist zoals Cees dat zijn leven lang al doet, weet je dat we hier in het westen niet alleen de wijsheid in pacht hebben…

BusinessClub FC Aalsmeer

Cees heeft tot zijn 40e bij Roda 23 in Bovenkerk gevoetbald en kan genieten van een mooie pot voetbal. “Together Strong’ geldt ook bij het voetbal en ook bij andere teamsporten geeft Cees aan. In een team heeft iedereen zijn eigen rol en samen maak je het verschil. Het lidmaatschap van de BusinessClub was voor mij eigenlijk vanzelfsprekend als Aalsmeerse onderneming om ook iets voor de lokale gemeenschap terug te doen. Dat voetbal hierbij de verbindende factor is, is helemaal mooi!

Contactgegevens

FloriGreens Aalsmeer
Legmeerdijk 313 (locatie C005-99)
1431 GB, Aalsmeer
W: www.florigreens.nl
T: 0297-360076
E: info@florigreens.nl


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid