Meer voor fietsen. Dé fiets speciaal zaak voor Aalsmeer – Kudelstaart – de Kwakel en omgeving

Robert van der Meer, directeur-eigenaar.

Robert is woonachtig in Leimuiden en is opgegroeid aan de Herenweg tussen Leimuiden en Kudelstaart. Op 16-jarige leeftijd had hij al een zaterdag baantje als manusje van alles bij Rinus Bon, die gevestigd was in het pand waar Robert nu zijn eigen zaak heeft.

Leren was eigenlijk niets voor mij beaamt Robert en ik ben op enig moment via het z.g. werk -leertraject volledig voor Rinus Bon gaan werken. Daarna heb ik 17 jaar voor Balk Rijwielen in Nieuw-Vennep gewerkt. In 2015 nam Balk rijwielen de zaak van Rinus Bon in Kudelstaart over en toen ben ik van Nieuw-Vennep ‘meeverhuisd’ naar Kudelstaart. In 2018 heb ikzelf de zaak gekocht en ben als zelfstandig ondernemer verder gegaan onder de naam Meer voor fietsen.

Ontzettend mooi is dat de zaak waar ik als jonge jongen als zaterdag hulp ben begonnen nu van mijzelf is. Op deze plek is in Kudelstaart is overigens al ruim 100 jaar een fietsenwinkel gehuisvest.

Meer voor fietsen. Vertrouwd gezicht onder een nieuwe naam.

Voor de inwoners van Aalsmeer, Kudelstaart en de Kwakel, waar 90% van mijn klanten vandaan komen, ben ik dus het vertrouwde gezicht in de winkel.

Onze meerwaarde. Naast verkoop doen wij uiteraard reparaties aan fietsen en verkopen wij fiets assesoires zowel fysiek in de winkel als online via de webshop.

Mijn heilige geloof is dat je fietsen altijd fysiek moet kopen en dan kun je alleen maar doen als je verschillende merken en modellen kunt uitproberen en daarbij ook een onafhankelijk advies van een specialist krijgt. Meer voor fietsen verkoopt verschillende merken en is al jaren, ook bij Balk en Rinus Bon Giant dealer. Onze voorraad staat dan ook gekoppeld aan de landelijke Giant voorraad.

Trots en uitdagingen.

Uitermate trots ben ik op wat ik de afgelopen jaren heb opgebouwd aan klanten netwerk. Deze behelst soms hele families van grootouders tot kleinkinderen die ons het vertouwen geven om de fietsen te leveren. Omdat je als winkelier niet meer ontkomt om ook online actief te zijn regelt Onno Verbeek voor mij dit specifieke onderdeel. Hij doet tevens de inkopen voor Meer voor Fietsen.

Onze omzet die in de loop van de jaren is gestegen is veelal gegaan via de mond op mondreclame en dan doe je als ondernemer toch iets goed. Mijn ambitie is om de dienstverlening op het niveau te houden zoals we nu aankunnen en waar nodig te verbeteren. Wellicht komt er in de toekomst nog wel uitbreiding naar een tweede zaak en dan zou de uitdaging zijn dat ik ook daar het klantcontact en dienstverlening op hetzelfde niveau krijg als hier aan de Kudelstaartseweg 224 in Kudelstaart.

Een permanente uitdaging is de juiste medewerkers/ monteurs te hebben en te behouden.

Vakmensen zijn schaars en moet je koesteren.

Ook met Onno mijn onlinespecialist en inkoper heb ik het ontzetten getroffen.

Qua levering van onderdelen hebben we op dit moment eigenlijk niet zo heel veel problemen, zoals bijvoorbeeld in de automotive. Dit was wel wat anders tijdens de corona pandemie toen iedereen massaal op de fiets stapte en daardoor een schaarste ontstond.

Het mooie van onze branche is dat wij leverancier zijn van een duurzame oplossing voor mobiliteit, het milieu en fysieke gezondheid.

Meer voor fietsen en haar voorgangers hebben in het verleden ook tijdens de jaarwisseling vuurwerk verkocht. Daar zijn wij in 2022 volledig mee gestopt. Dit heeft te maken met de steeds zwaarder wordende eisen, maar ook het volledig op z’n kop zetten van alle fiets activiteiten voor ruimte in de zaak. In onze zaak zijn volgens de wetgeving voor vuurwerkopslag nog 2 z.g. bunkers aanwezig. Een van de bunkers laat ik binnenkort verbouwen voor meer showroom ruimte.

Lidmaatschap Businessclub FC Aalsmeer en slogan.

Ik heb veel feeling met zowel bewoners als ondernemers uit de regio en kan met onze activiteiten ook bedrijven helpen bij mobiliteit oplossingen. Om dien reden heb ik mij aangesloten bij de Businessclub. Daarnaast draag ik sport/ voetbal een warm hart toe.

Kudelstaartseweg 224, 1433 GR Kudelstaart

Telefoon: 0297 360 041

info@meervoorfietsen.nl

www.meervoorfietsen.nl

www.facebook.com/meervoorfietsen/?locale=nl_NL


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid