Schouten Opti-fleurs BV – The best GERBERA’S made by professional.

Bart en Gerrit-Jan Schouten.

Bart en Gerrit-Jan zijn broers en eigenaar van Kwekerij Schouten Opti-fleurs BV gevestigd in Amstelveen op de rand van Aalsmeer. Beiden zijn geboren in Mijdrecht waar destijds ook de kwekerij van hun ouders was gehuisvest. Begin jaren 2000 is Schouten Opti-fleurs in verband met ruimtegebrek van Mijdrecht naar Amstelveen verhuisd met Bart en Gerrit-Jan aan het roer. De ouders van Bart en Gerrit-Jan hebben destijds het stokje aan hun zoons overgedragen maar zijn zelf in Mijdrecht blijven wonen.

Tussen Bart en Gerrit-Jan is er geen strikte rolverdeling, echter Bart houd zich met name bezig met de teelt,verkoop en de orders en Gerrit-Jan met de administratie, regelgeving en teelt. Gezamenlijk sturen ze de circa 10 medewerkers in vaste dienst en 20 uitzendkrachten/ oproepkrachten aan.

20 miljoen stelen per jaar en op 5,7 hectare glastuinbouw.

De core business van Schouten Opti-fleurs zijn reguliere Gerbera’s en de kleine variant, de zo genaamde Germini’s. Schouten Opti-fleurs levert aan klanten op de veilingen Aalsmeer (80%) de andere 20%, Rijnsburg en Naaldwijk en daarmee indirect aan consumenten wereldwijd. Het telen van het product Gerbera is vrij arbeidsintensief. De plant wordt in potten geteeld op steenwol en daarbij heeft iedere plant haar eigen watervoorziening. De bloem die uiteindelijk wordt geoogst kan al na 2 maanden plaatsvinden tot 3 jaar lang achter elkaar door. Echter de piek ligt in het voorjaar en gedurende de zomerperiode.

Gerbera’s en Germini’s worden met veel licht geteeld. Juist tijdens de periode van donkerte groeien er nieuwe knoppen bij de planten. Per jaar levert Schouten Opti-fleurs circa 20 miljoen stelen aan de 3 veilingen.

Uitdagingen en toekomst.

Uiteraard kent Schouten Opti-fleurs net als ieder bedrijf haar uitdagingen. Op dit moment liggen de uitdagingen op het terrein van o.a. energie, enerzijds door de gestegen kosten en anderzijds over de wijze van de huidige opwekking ervan. De generatoren binnen het bedrijf zijn op dit moment nog gasgestookt. Onderzocht wordt of deze in de toekomst op waterstof zouden kunnen draaien. 

Een tweede uitdaging zijn de inhuurkrachten, om steeds de juiste mensen op de juiste plaats te hebben.

Lidmaatschap Businessclub FC Aalsmeer en bedrijfsslogan.

Schouten Opti-fleurs gevestigd aan weerszijden van de Meerlandenweg in Amstelveen, op de rand van Aalsmeer voelt zich sterk verbonden met Aalsmeer. Daarnaast draagt zij sport en met name voetbal bij FC Aalsmeer, waar ook de zoon van Bart voetbalt een warm hart toe. Verder biedt het lidmaatschap de kans voor Bart en Gerrit-Jan om regionaal te kunnen netwerken.

Slogan Schouten Opti-fleurs:  Growers create more profit for everyone!

Bezoekadres: Meerlandenweg 48-51, 1187 ZR Amstelveen

Telefoon: 06- 26142115

Mail: info@schouten-opti-fleurs.nl

www.schouten-opti-fleurs.nl

Schouten Opti-Fleurs | Amstelveen | Facebook


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid