Restaurant Het Wapen van Aalsmeer – al 180 jaar een begrip!

Hotel – Restaurant Het Wapen van Aalsmeer gevestigd aan de Dorpstraat 15, 1431 CA in Aalsmeer is een echt familiebedrijf en wordt sinds 1975 wordt gerund door de familie Arkesteijn.

Nicolette Arkesteijn, directeur-eigenaar.

Het Wapen van Aalsmeer bestaat uit een hotel en een restaurantgedeelte.

Mijn ouders zijn in 1975 van beide eigenaar geworden en ik werk al sinds mijn 21ste in ons mooie bedrijf. Ik ben begonnen in de receptie en in de bediening en heb in de loop van de jaren heb ik eigenlijk wel alle functies gedaan. Na de geboorte van mijn zoon en dochter ben ik mij meer op de administratie gaan toeleggen.

In het jaar 2000 zijn mijn ouders gestopt en hebben mijn zus Mellanie en ik de scepter overgenomen. In dat jaar hebben we de activiteiten van het Hotel en Restaurant opgesplitst en is een oom van ons het restaurant gaan runnen. Sinds enkele jaren zijn zowel mijn oom als mijn zus ‘uit de zaak’ gestapt en run ik zowel het Hotel als Restaurant. Mijn zoon Stephan werkt inmiddels ook bij ons op de zaak en is mijn beoogde opvolger. Het Wapen van Aalsmeer telt inmiddels 27 medewerkers.

In mijn spaarzame vrije tijd hou ik ervan om zelf ook lekker uit eten te gaan en heb daarnaast een passie voor golfen.

Onderscheidend en kwalitatief hoogstaand.

Nicolette geeft aan uitermate trots te zijn op wat er in de loop van de jaren is bereikt en laat weten dat Het Wapen van Aalsmeer voor haar vaste gasten aanvoelt als: ‘Een stukje thuis, ver van huis’.

Aan dit gevoel werken Nicolette en haar crew dagelijks, 7 dagen per week, 24 uur per dag.

De klanten van het hotel zijn over het algemeen zakelijke klanten en bij het restaurant komen naast de klanten van het hotel veel inwoners van Aalsmeer en omstreken, voor de borrel, lunch of het diner. Zij komen als vaste gast terug om de uitmuntende smaakbeleving van de gevarieerde kaarten voor de lunch en het diner.

Naast à la carté onderscheidt Het Wapen van Aalsmeer zich door buffetten en de hap van de dag. Het restaurant heeft binnen een capaciteit tot 80 plaatsen en daarnaast nog een zaal met 50 plaatsen voor ‘private dining’ of vergaderingen. De namen van beide zalen zijn vernoemd naar voormalige burgemeesters: Brouwer en Kastelein. Aan de voorzijde Dorpsstraat staan een paar tafeltjes voor mensen die van roering houden en aan de achterzijde van het pand tussen het voormalige gemeentehuis en de Hervormde Kerk bevindt zich een zonnig en geweldig buitenterras waar het goed toeven is.

Ambities en uitdagingen.

De ambities van Het Wapen van Aalsmeer zijn het continueren van persoonlijke contact en de kwaliteit van de dienstverlening en deze steeds te verbeteren. Gasten komen bij ons om te genieten en daar hoort beleving bij. Bij onze medewerkers zit in het de genen om het de klanten naar de zin te maken!

Tijdens de corona pandemie hebben we het zwaar gehad, net als de meeste horecabedrijven. Een uitdaging op dit moment is behoud van medewerkers en altijd de juiste medewerkers op de juiste plaats te hebben.

Lidmaatschap Businessclub FC Aalsmeer.

Het maatschappelijke initiatief van de Businessclub met www.werkeninaalsmeer.nl (WIA) spreekt ons erg aan in de zoektocht naar de juiste (lokale) medewerkers. Daarnaast biedt het lidmaatschap ons ook de kans om te netwerken met gelijkgestemde ondernemers en ik hoop dat ik in de toekomst wat meer tijd vrij kan maken om ook naar de Meer voor Ondernemers avonden te kunnen komen.

Restaurant Het Wapen van Aalsmeer

Dorpsstraat 15

1431 CA Aalsmeer

Telefoon: 0297- 385520

e-mail: info@wapenvanaalsmeer.nl

www.wapenvanaalsmeer.nl

www.facebook.com/wapenvanaalsmeer/?locale=nl_NL


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Ebury – Een van de snelst groeiende fintech-bedrijven ter wereld.

Ebury biedt financiële diensten voor organisaties die internationaal zakendoen: Internationale Betalingen, Valutarisico afdekken

Lees verder »

Word ook lid