Green collect sales – Groothandel in mediterrane Planten.

“Als je 100% voor iets gaat lukt het altijd.”
Gerard Boerlage

Gerard: “Ik ben in Aalsmeer geboren en opgegroeid in Aalsmeer Oost. Samen met mijn vrouw, zoon en dochter wonen wij inmiddels alweer ruim dertien jaar in het fraaie Kudelstaart. Na de middelbare tuinbouwschool ben ik in de maatschap gestapt van de rozenkwekerij van mijn ouders. De kwekerij is op een later moment verhuisd naar Amstelveen op de grens met Aalsmeer, waar op dit moment het tracé van de N201 loopt. Na een aantal jaar zelfstandig ondernemer te zijn geweest, ben ik in loondienst gaan werken bij verschillende bedrijven. De laatste werkgever was Hilverda-Kooij, waar ik in de in- en verkoop van planten in de specifieke rol van verkoop van jonge stek in het buitenland. In verband met een reorganisatie bij Hilverda-Kooij ben ik in 2014 opnieuw voor mijzelf begonnen. Deze keer als persoonlijke verkoper van acht Nederlandse en buitenlandse kwekers. De buitenlandse kwekers zijn o.a. gevestigd in Italië, Spanje en Portugal. Toen ik een aardig netwerk had opgebouwd, ben ik in 2017 met de tussenhandel gestopt en de producten zelf gaan inkopen. Vervolgens ben ik ze op de veiling gaan aanbieden. Daarmee was Green Collect Sales geboren.”

Roy Boerlage
‘’
Sinds juli 2022 ben ik aangesloten bij Green Collect Sales. Daarvoor heb ik 4 jaar de opleiding sport, marketing & management gevolgd aan de Hogeschool van Rotterdam. Tijdens de opleiding merkte ik dat ik de opgedane kennis, betreft sales en marketing goed kon toepassen binnen het bedrijf van mijn vader. Na mijn studie werd ik steeds enthousiaster om het bedrijf in te gaan. Binnen Green Collect Sales pak ik voornamelijk de marketing & sales op. Zo sta ik op beurzen en zorg ik ervoor dat nieuwe artikelen in alle vakbladen komen te staan. Ook verspreid ik het aanbod via social media en stuur ik wekelijks een mailing uit naar klanten. Daarnaast hou ik Floriday bij. Dit is het systeem waarop wij ons aanbod inzetten en waar onze klanten de planten kunnen bestellen.’’

Green Collect Sales

“Het bedrijf onderscheidt zich in hoge kwaliteit producten, uitstekende service, een snelle en verse levering, brede kennis en een directe en langdurige relatie met de leveranciers in de landen van herkomst. Tevens leveren wij maatwerk aan klanten. Zij hoeven dus zelf geen voorraad te houden.

De uitdaging ligt met name in dat wij veel seizoensproducten, waaronder kruiden, in ons assortiment hebben. In het land van herkomst ligt de verkoop van deze seizoensproducten van begin herfst tot maart stil. Zo was het tot voor kort ook in Nederland, omdat wij ons lieten leiden door de kwekers in de productielanden. Ik heb het echter voor elkaar gekregen, om van dit seizoensproduct een jaarproduct te maken. Inmiddels kun je wel stellen, dat bijna het hele jaar door onze producten gekocht kunnen worden. Daarnaast is het belangrijk om de kwaliteit van de producten permanent te borgen, de financiering op orde te hebben en continu voldoende voorraad te hebben om aan de stijgende behoefte te kunnen voldoen. Met name tijdens de Covid-pandemie bleek een ongekende behoefte te zijn aan onze producten.”

 Toekomst

‘’De verkoop is nu wat minder dan tijdens de corona crisis. De consument heeft minder te besteden door de inflatie en kopen daardoor minder planten. Hierdoor wordt het een stuk uitdagender om je planten te verkopen. We zijn nu veel actiever bezig met sales dan voorheen. Ons aanbod is te vinden Floriday, dit houden wij dagelijks bij zodat de klant precies weet wat en hoeveel wij op voorraad hebben. Daarnaast sturen we elke week een mailing uit, gaan we langs klanten en bellen we de klanten proactief. Daarnaast verkopen we onze planten ook via onze verkooppartner  verkoop@growingsuccess.nl Dit is een verkoopondersteuning bedrijf in de sierteelt met een groot netwerk aan klanten.

Momenteel zijn we aan het kijken om een nieuw verdienmodel in te zetten. Voorheen kochten we direct in bij de kwekers uit Zuid-Europa. Nu zijn we samenwerkingen aan het opzetten met kwekers. De producten van deze kwekers staan bij ons in Nederland en wij verkopen deze planten en verwerken de orders. Daar krijgen wij vervolgens provisie over. Dit hebben we nu met één kweker gedaan, genaamd Giromagi en dit bevalt ons goed. Deze partij zit in de cactussen. Het voordeel voor een exporteur is dat ze niet 4 karren tegelijk hoeven te bestellen, maar juist een kleine oplage zoals één of twee lagen kunnen bestellen. In deze tijd merken we dat grote orders minder snel vastgelegd worden. Deze nieuwe methode is tot nu toe een goede oplossing hiervoor.’’

Voetbal

“Ik vind het leuk om naar voetbal te kijken. Daarnaast ben ik RKDES-leider geweest. Met Businessclub FC Aalsmeer ben ik in contact gekomen op de ondernemersavond bij Olij Trading. Ik ontmoette daarnaast gelijkgestemde ondernemers in hetzelfde vakgebied ook andere regionale ondernemers in andere sectoren. Het mooie aan de Businessclub is, dat het ledenbestand erg divers is. Ook spreken de thema-avonden mij erg aan.”

Contactgegevens

Green Collect Sales

Hoofdweg 131

1424 PE, De Kwakel

T: 06-83521006

W: www.greencollectsales.com

E: info@greencollectsales.com


Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.


DELEN

Lees ook:

Word ook lid